Gaziantep den Mehmet SARI

inansay

Yeni Uye
Web sitesi
www.gumuslusu.tr.gg
Ben Gaziantepden Mehmet SARI bu tür hobiler bana göre phalı olduğu için be nsadece yüksek devirli motorları nereden kaç paraya temin edildiğini öğrenmek için bilgi alış verişi yapmak için buradayım.Sizlere başarılar dilerim.
Samimi sevgi saygı ile selamlarımı size sunarım.
Ben aslen 1959 doğumluyum Türk Telekom dan 2007 yılında makina enerji teknisyeni olarak emekli oldum.

Vallahi Gaziantep,li geldi bitane :)

Hosgeldiniz abi keyifli forumlar :)

Hoşgeldiniz Mehmet bey...

çok sağolunuz teşekkür ederim sizlere başarılar dilerim değerli dostlar

hoşgeldiniz Mehmet bey :) iyi forumlar...

Mehmet Bey aramıza hosgeldiniz :) Belirtmiş olduğunuz gibi bu hobi özellikle ülkemiz şartları için ne yazık ki pahalı.. Yüksek devirli motorlar ile ilgilendiğinizi belirtmişsiniz de ben tam olarak anlayamadım ne demek istediğinizi ??

Hoşgeldiniz Mehmet Bey...Yüksek devirli motorlar ile ile kastettiğiniz nedir? SÖz konusu motorlar ile ilgili bir proje falanmı var? Merak ettik.

Hoşgeldiniz Mehmet Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Harun Küçükler' Alıntı:
Hoşgeldiniz Mehmet bey...

Çok sağolunuz sizin iyi ilginize memnun oldum değerli kardeşim. Ben 2001 yılında geri beslemeli enerji üretim sistemini Aydın da yaptırdım. Bursa da Ferhat Özpınar isimli mucit arkadaşımız o tarihde STV ye çekim yaptırarak makinanın çalışmasını sergiledi.Bu çekim anında ise o tarihdeki Bursa Elektrik mühendisleri odası başkanı nezdinde gerekli ölçüm yapılarak şebekeden çekilen akımdan fazla bir üretim olduğu belgelenmişt. Hatta 15 haziran 20.30 ana haber bülteninde STV de haber yapılmıştı. 16.06.2001 tarihli Zaman gazetesinde haber yapılmıştı. O günden beri ben bu tür bir çalışmanın bütün Türkiyemizde uygulanması için o andaki ilgili ve yetkili kişilere duyurmaya çalıştım. Fakat o günün zor baskıcı şartları nedeniyle kimse den ilgi görülmedi. şimdi ise sağolsun devletimizin Elektrik enerjisi üretimi için herkesi teşvik etmiş olması 03.10.2013 tarihli enerji yönetmeliği gereğince şebekeye enerji satılması için gerekli çalışmalarımızın ön prototipini oluşturmak istiyorum. Bu konuda uzun süreli çalışan ısınma problemi olmayan en iyi yüksek devirli 50.000- 60.000 devirli olup en az akım çeken en az ısınan uzun süre kullanılabilen motor hangisi dir sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istedim. İnternette fırçasız bir çok motor türleri vardırda yine tecrübeye müracaat ederek sizlerin güzel bilgilerinizi tecrübenizi tavsiyenizi almak istedim.Sizleri samimi sevgi saygı ile selamlarım. iyi çalışmalar dilerim.Bu Sistemlerinizi geliştirerek mini hava ambulansları gibi ulaşım araçlarının geliştirilmesini sizlere tavsiye ederim. Sizlerin bu tecrübelerinizin sadece hobi olmakdan çıkıp gerçek hayatta faydalı uygulamalarda kullanılan araçlar olmasını temenni ediyorum.

Mehmet Bey,

Son mesajınızda konu tam olarak netleşti, bilgilendirme için teşekkür ederiz. Şahsen bir Elektrik-Elektronik mühendis diplomasına sahip olmama rağmen bu tür konularda ne yazık gerekli bilgi ve tecrübeye sahip değilim :-\ Inşallah aramızda bilgili arkadaşlarımız vardı ve size bu konuda gerekli yardımda bulunabilirler :embarras:

çok sağolunuz
kişinin ilgisi ne yönde ise genelde bilgisi de o yönde dir.
Bende kader işte o günkü adı ile sanat okulunun elektrik elektronik bölümünün imtihanını yüksek puan ile kazanmama rağmen 1974 de rahmetli annemin babamın istememesi nedeniyle istemeyerek motor bölümünü okumak zorunda kaldım fakat o günden bu ana kadar elektrik elektronik merakım devam etmektedir.
Fakat Allah ıma şükür Elektrik Elektronik mühendisi oğlum oldu.En azından bu bana biraz teselli veriyor.
Sizin mütevazi bir şekilde bilginizin olmadığını söylemeniz bile güzel bir gelişmedir.
Gerçeği karartma niyetli cahil termodinamikcilerden ve geri bir baskıcı diktacı ve bilimsel gelişmeyi engellemeye matuf enerjinin sakınımı kanunu savunucusu olmaman yine iyi bir gelişmedir.
Sizi tebrik ederim. Teşekkür ederim.

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Hoşgeldiniz Mehmet Bey...Yüksek devirli motorlar ile ile kastettiğiniz nedir? SÖz konusu motorlar ile ilgili bir proje falanmı var? Merak ettik.

NİYETİMİ AÇIKLADIM DEĞERLİ KARDEŞİM İNCELERSEN ANLAŞILIR