Ft Simple Scout, Mig-3

İlgi Alanı
Uçak
Merhaba dostlar bu ara birkaç model yaptım paylaşamak istedim, Filtetest modellerinden simple scout, yeşil olan modeli %13 kadar büyüttüm gövde 75cm uçuş ağırlığı 750gr 2212 motorla uçurmak için yaptım. Birde aynı modeli %40 kadar büyüttüm gövde 95 cm kanat 140 cm olacak şekilde turuncu olan, bunuda 2814 motorla kullanıyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu modeli daha önce derme çatma yapmıştım uçuşu hoşuma gitmişti onu kırınca düzgün çalışarak bunları yaptım, kanat akordu biraz kısa tuttum modelin orjinali birebir büyütünce 30 cm felan oluyor çok hantal uçmasın diye 26cm akord yaptım (turuncu olan kanat 140cm) uçuşu çok güzel tabiri caizse ip gibi gidiyor diyebilirim ve akrobatik hareketleri çok güzel yapıyor sanırım artık üstten kanatlı modellere veda ediyorum.

Birde mig-3 yaptım bu birebir plana sadık ölçülerle yapıldı en hızlı uçan modelim bu oldu 2211 1400kv motor kullandım, modelin hızı çok güzel oldu ve dedim aradığımı buldum :) ancak nerden kaynaklandığını anlamadığım bi dengesizlik vardı modelde düzgün uçuramadım sanırım motor açısını fazla vermişim trim vererek cebelleşirken düşürdüm.

Ve aradığım performansı mig-3 te buldum bundansonraki hedef %40 büyütülmüş bi savaş uçağı modeli çalışmak, ft p-40 yapmak olucak inşaallah.

Buda çerezlik, yeğene yaptım pervanesi hava üflüyor :)

• Beğen
Tepkiler: Cihad GÖKTAŞ