FT Explorer ve İmalat

@selim özdil
Hocam konuyu açtım :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Birkaç gündür gerekli malzemeleri temin edip modele başladım, fakat bazı problemler var. Genel olarak güzel ilerlesem de bazı yerlerde silikonu sürerken modelin şeklini ve görüntüsünü bozacak hatalar yapıyorum. Keserken kesmemem gereken yerleri kesiyorum öyle öyle bir şeyler çıkacak inşallah:laugh: Biraz burnu yamuk da oldu gibi ayrıca burnun birleştirme yerinde de boşluk var, umarım bu sorunlar ilk modelim olduğundandır. Önerilerinizi bekliyorum:saygilar:

Bu aradaki malzeme nedir ve işlevi nedir yapmasam olur mu?

Sevgili Yunus, biraz uçağı anlatırmısın?

malzeme ne?, kalınlığı ne?, planları nasıl bastırdın?, planları nasıl malzeme üzerine aktardın?, ne ile yapıştırıyorsun, sıcak silikon ise tabancanın büyüklüğü ne?, ne ile kestin,nasıl kestin? vs vs . Mümkün mertebe alet edevat ve yaptığın işlerin anlat ve fotolarını koy.

Ne olduğunu bilmediğin siyah çubuklardan bahsettiğine göre birşeyleri hazır aldın gibi gözüküyor, eğer öyle ise nereden aldın, el kitabı falan var mı? onları da anlat.

Kardeşim, filtetest sitesinde videosunu izlersen detaylı yapımı anlatılıyor o çubuklar içinden servo ve yekeleri bağlamak için tel geçiriliyor.
Fortoğraf göz yanılgısı yapıyor olabilir ancak yinede söylemek isterim silikonu fazla sıkıyorsun gibi gözüküyor mümkün olduğunca az kullanmaya çalış aynı şekilde yapıştıracağını göreceksin ağırlık yapmasın.

Sevgili Yunus, biraz uçağı anlatırmısın?

malzeme ne?, kalınlığı ne?, planları nasıl bastırdın?, planları nasıl malzeme üzerine aktardın?, ne ile yapıştırıyorsun, sıcak silikon ise tabancanın büyüklüğü ne?, ne ile kestin,nasıl kestin? vs vs . Mümkün mertebe alet edevat ve yaptığın işlerin anlat ve fotolarını koy.

Ne olduğunu bilmediğin siyah çubuklardan bahsettiğine göre birşeyleri hazır aldın gibi gözüküyor, eğer öyle ise nereden aldın, el kitabı falan var mı? onları da anlat.
5mm fotoblok ,lazer kesimle yaptırdım, sıcak silikon kullanıyorum ilk önce 20w lik bir tabanca kullanıyordum yetersiz geldi 100w bir tabancaya geçtim, FliteTest in YouTube kanalından videoyu izleyerek ve sitesindeki anlatımdan faydalanıyorum fakat bu siyah çubukların karbon boru olduğunu anlamadım İngilizcem yetersiz kaldı:laugh: Geriye kalan bilgileri aktaracağım

Kardeşim, filtetest sitesinde videosunu izlersen detaylı yapımı anlatılıyor o çubuklar içinden servo ve yekeleri bağlamak için tel geçiriliyor.
Fortoğraf göz yanılgısı yapıyor olabilir ancak yinede söylemek isterim silikonu fazla sıkıyorsun gibi gözüküyor mümkün olduğunca az kullanmaya çalış aynı şekilde yapıştıracağını göreceksin ağırlık yapmasın.
Evet başlarda biraz fazla kullandım sonrasında zararını gördüm biraz düzelttim ama geriye kalanında az kullandım. İlk defa bir fotoblok model yapıyorum bunun acemiliğini de bol bol hissediyorum :D LGS'den önce sadece balsa modeller yapıp kaplama yapıyordum. Bu malzeme biraz ilginç ama daha güzel aslında

5mm fotoblok ,lazer kesimle yaptırdım, sıcak silikon kullanıyorum ilk önce 20w lik bir tabanca kullanıyordum yetersiz geldi 100w bir tabancaya geçtim, FliteTest in YouTube kanalından videoyu izleyerek ve sitesindeki anlatımdan faydalanıyorum fakat bu siyah çubukların karbon boru olduğunu anlamadım İngilizcem yetersiz kaldı:laugh: Geriye kalan bilgileri aktaracağım
İlk önce fotobloğun üzerine lazer kesimle planı çizdirdim sonra üzerinden maket bıçağı ile geçerek parçaları çıkardım gerekli yerleri de planda gösterdiği gibi kestim videoyu izleyerek yapıştırmayı yaptım fakat bazı yerlerde fazla silikondan dolayı belirli sıkıntılar yaşandı örneğin burun ve kuyruğun birleşim yerinde bir sıkılık var silikondan dolayı zor geçip zor çıkıyor ama çok da engel değil ağırlık şu an kanat ve elektronikler olmadan yaklaşık 300 gram yani silikon çok da sıkıntı yaratmadı uçağın son hali bu şekilde

Bahsettiğim sıkı olan yer burası

Burası da benim karbon boru yerine çöp şiş kullandığım yer bu çöp şişlerden kurtulmam lazım nasıl yapabilirim sizce?

Yardımlarınız için teşekkürler :saygilar: