Fpv uçak için ekran mı gözlük mü

Berk Eksin

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Uçak
Klasik trainerlar ve farklı tip uçaklardan sonra bir fpv vtail yapımına başlamıştım. Bitirdim ama bir türlü Maiden yapamadım benim müsait olduğum zamanlarda hava çok bozuk oldu daha sonra ben müsait olamadim. İlk uçuşları normal gözle yapıcam ama sonrasında fpv ye geçirmek istiyorum.
Burdaki kafama takılan soru fpv bir ekran mı kullanmalıyım, gözlük mü? Yabancı forumlarda uçaklar uzun süre uçtuğu için özellikle box tipi gözlükler yorucu oldukları belirtilmiş. Bu sebeple ekran veya daha gözlük gibi olan gözlükler önerilmiş. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar öneride bulunabilir mi?

Katılmıyorum gözlük çok daha iyi odak sunuyor ve iyi bir gözlük yormaz
Biraz daha araştırınca aslında gözlük çok daha iyi odak ve görüntü sunuyor. Güneş yansıma vb olmuyor. Ayrıca drone içinde kullanılacaksa gözlük şart.
Ama ekranın iki avantajı var uçaklarda iniş esnasında fpv olarak değil, gözle görerek iniş yapmak çok daha rahat bir iniş sağlıyormuş monitör de geçiş yapmak çok daha rahat.
İkinci konu ucuz. Türkiye şartlarında box tipi olmayan bir gözlük 10 bin TL nin üzerinde maalesef. Ama 7 inch bir fpv monitör ikinci elde 1500tl ye bulunabiliyor.

Biraz daha araştırınca aslında gözlük çok daha iyi odak ve görüntü sunuyor. Güneş yansıma vb olmuyor. Ayrıca drone içinde kullanılacaksa gözlük şart.
Ama ekranın iki avantajı var uçaklarda iniş esnasında fpv olarak değil, gözle görerek iniş yapmak çok daha rahat bir iniş sağlıyormuş monitör de geçiş yapmak çok daha rahat.
İkinci konu ucuz. Türkiye şartlarında box tipi olmayan bir gözlük 10 bin TL nin üzerinde maalesef. Ama 7 inch bir fpv monitör ikinci elde 1500tl ye bulunabiliyor.
hayır hocam 10k ya dıjıtal gozlukler alınıyor 5k cıvarına bulabilirim ayrıca gozluklerde kalıtelı alıcılar kullanılıyor monıtorde kendınız eklemek zorundasınız

hayır hocam 10k ya dıjıtal gozlukler alınıyor 5k cıvarına bulabilirim ayrıca gozluklerde kalıtelı alıcılar kullanılıyor monıtorde kendınız eklemek zorundasınız
Ben baktım ama bulamadım analog da şuan sadece skyzone gördüm onlarda en ucuz 13k 14k civarında 5k ya genelde box tipi olanlar var.