[Foto]: Solaklar Buluşması - 03.12.16
Kabul edelim ki güzel uçtuk
Emre abi sadece NX7 ye odaklanmak istedi, güzel de oldu. Ayar faslını bitirdi Türker abi ile birlikte... Skidler gökyüzünü gördü
Özkan abi alıştığımız heyecanlı uçuşlarını nitroda da aynen sergiliyor. Tek fark uçuşlardan sonra elinde bezle biraz temizlik işi var, ama şarjla uğraşmıyor...
Mordo abi arada 230s ile takılmaya devam etse de, asıl canavarı olan Goblin 700'ü tekrar uçurmaya başladı Vbar Neo'nun almanya'dan gelişi ile... Her yerde goblin yeşili görmekten sıkılan ben, onun kanopisini çok beğeniyorum, tekrar havada görmek iyi geldi
Mustafa'yı 450 ile iyi gördüm görüşmeyeli
Kışı aktif geçirirse, baharla beraber çiçek gibi bir heli toplasın bence.
Mehmet abi emektar modeli Goblin 570'e geçen hafta ufak ayar rötuşları yapmıştı, bu hafta tam gaz devam etti uçuşlara. Sahaya ilk geldiğimizde havadaydı, arabaları durdurup farklı bir açıdan izlemek zevkliydi. 180cfx ile de güzel uçuşları vardı, rescue da şiir gibi çalışıyor. Bu arada kamerası ile en az 40-50dk çekim yaptım, bolca upload işi çıkardım ona, hakkını helal etsin
Bi dahakine benim kamerayı getireyim, ödeşelim
Türker abi sertifikayı aldıktan sonra bol bol uçak uçurdu bu hafta. Sertifika programı gerçekten işe yaramış, uçak eline çok yakışıyor
Ama ben herkese hayatında en az bir kez Türker Akgün'den Logo 690sx low rpm uçuşu izlemelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten çok keyifli sandalyeye kurulup izlemesi
Helikopter sertifikası olmadığından düşük kafaturunda uçuyor şimdilik, sertifika alınca daha yüksek rpm lere de çıkacak inşallah
Ayrıca sonunda o da 180cfx i ile birkaç uçuş yaptı, kış günleri arka bahçede daha fazla kullanmasını bekliyoruz.
Ben ise sahaya Protos 380 pilleri boş olarak gittim, iki set Max pili vardı dolu... Haliyle uçuşa Max ile başladım ama doğru tercih miydi bilemiyorum. Tabii ki sadece hoverdan ibaret değil 700 ile uçuşum ama bir 380 rahatlığı da yoktu başta... Sonra 380 pilleri dolunca bir iki uçuş yapıp kendime geldim, gerçekten tam bir rahatlık ve hakimiyet var onunla uçarken, hiçbir huzursuzluk olmuyor. Günün sonlarına doğru Max ile de benzer bir rahatlığa ulaştım sanırım, daha keyif aldığım uçuşlar oldu. Tailrotor rate 100'den önce 90a düşürdüm, kuyruk çok hızlı geliyordu 380'e göre... Bu yeni değer de yavaş geldi, invertten kuyruk çevirerek çıkmaya çalıştım, iki tur koruyabildim, üçüncüyü çıkaramadı rescue ile düzelttim. Sonra değeri 94'e çektim, bu daha güzel oldu. Alışıyorum gibi Max'a da
Herkese teşekkürler, Kocaeliyi ve Solaklar sahasını ayrıca seviyoruz. Çok keyifli bir gündü...