Fırçasız motoru sökemiyorum

Berk Eksin

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Uçak
T-motor mn5006 450kv bir motorum var. Daha önce birçok uçağımda kullandım. Son uçağın burun üstü betona düştü yani direk motorun üstüne. Motorda küçük sıyrıklar ve aşınmalar haricinde bişey yok. Balans da yapmıyor. Ama döndürünce çok ufak metalik bir tıkırtı geliyor çan kısmında yamukluk yok. Görebildiğim kadarıyla sargılar ve mıknatıslar arasında sürtünme yok tahminimce motorun üzerinden sıyrılan metal parçaları mıknatıslara yapıştı onlar ses yapıyor temizlemek için motoru sökmek istedim.
Alt kısımdaki vidayı ve segmanı söktüm ama ayrılmıyor bir miktar çıkıyor kalıyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Birkaç fotoğraf ekledim. Nasıl sökebileceğim hakkında yardımcı olabilrimisiniz

Yanlışım yoksa orası güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırılıyor. Büyük bir kuvvetle çekerek ayırman lazım sanırım. Öyle hatırlıyorum fakat emin değilim fırçasız motor tamiri ile ilgili videolar izle YouTube'dan oralarda gösteriyorlardı sanırsam.

Muhtemelen rotor milinin bir yeri şişmiş ve rulmana takılıyordur. Mili çıkarabildiğin konumdan anlayabilirsin. Ulaşabiliyorsan İnce bir metal zımparası ile düzeltebilirsin. (400+/-), ulaşamıyorsan mili arkadan şişirmeden çakman gerekli. Çakma çok cazip gelmediyse, mile arkadan basacak vidalı bir düzenek yapabilirsin.

Not: Birçok motor söküp taktığım, hatta imal ettiğim halde, BU MOTORU hiç GÖRMEDİM ve SÖKMEDİM, Tamir tavsiyesi DEĞİLDİR.

T-motor mn5006 450kv bir motorum var. Daha önce birçok uçağımda kullandım. Son uçağın burun üstü betona düştü yani direk motorun üstüne. Motorda küçük sıyrıklar ve aşınmalar haricinde bişey yok. Balans da yapmıyor. Ama döndürünce çok ufak metalik bir tıkırtı geliyor çan kısmında yamukluk yok. Görebildiğim kadarıyla sargılar ve mıknatıslar arasında sürtünme yok tahminimce motorun üzerinden sıyrılan metal parçaları mıknatıslara yapıştı onlar ses yapıyor temizlemek için motoru sökmek istedim.
Alt kısımdaki vidayı ve segmanı söktüm ama ayrılmıyor bir miktar çıkıyor kalıyor.

Birkaç fotoğraf ekledim. Nasıl sökebileceğim hakkında yardımcı olabilrimisiniz
ortadaki şafta vurmalısınız daha sonra ince tornavida ile vurmalısınız tavsiye deildir becerine göre basarılı da olabilirsin batırabilirsinde seçim senin

ortadaki şafta vurmalısınız daha sonra ince tornavida ile vurmalısınız tavsiye deildir becerine göre basarılı da olabilirsin batırabilirsinde seçim senin
Üst tarftaki şaft sadece motorun dış kısmına rotor kısmına bağlı çıkarmaya çalıştığım stator kısmıyla bağlantısı yok gibi duruyor

• Beğen
Tepkiler: Samet Yayla