Fırçasız Motor Önerisi

İlgi Alanı
Uçak
Uçağımın uçuş ağırlığı tahmini 1400 gr ama garanti olsun diye daha 1500 gr çekebilecek bir motor arıyorum. 1400 kv motorum var gücü yeterli gelir mi?

Uçuş ağırlığına pil dahil mi hariç mi?

Her marka motorun 1400kv motoru aynı gücü vermez. Elinizdeki motorun markası nedir?

Kullandığınız pil nedir?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Enes
Uçağımın uçuş ağırlığı tahmini 1400 gr ama garanti olsun diye daha 1500 gr çekebilecek bir motor arıyorum. 1400 kv motorum var gücü yeterli gelir mi?

rc uçak telnik kısmında index konulara bakmanı öneririm. Motorun kv sı değil kaç watt güç rettiğine bakmalısın ve motor özellikleinde xpervane xamperde kç gr itki ürettiği bilgisini neten biraz araştırıp bulmalı.

• Beğen
Sadece uçağın ağırlığına göre motor seçemezsiniz. Planör motorsuz uçar. Jet ağırlığının çok üstünde motor ister. Kv değeri ise güç anlamına gelmez.

• Beğen
Sadece uçağın ağırlığına göre motor seçemezsiniz. Planör motorsuz uçar. Jet ağırlığının çok üstünde motor ister. Kv değeri ise güç anlamına gelmez.
Arkadan itişli bir fpv uçak amacım. Şu an evde değilim eve gidince uçağın fotoğrafını paylaşırım.

Araştırmanız gereken şey,kaç gr itkiye ihtiyacınız var? Yabancı kaynaklarda thrust diye geçer.Hangi motorun hangi pil ile (3s ise 11.1 4s ise 14.8) ve hangi ebatlardaki pervaneler ile maksimum kaç gr itki (thrust) yarattığına bakmalısınız.Tabiki motor seçiminde birçok parametre var ama şimdilik en temelde bu şekilde yaklaşabilirsiniz.Tabi motora göre esc seçmelisiniz.Escniz yetersiz kalırsa motor tam performansını veremeyecektir.

Sunnysky 1000kv yada 1100kv motor,skywalker 50 yada 60 amper esc.Bu motor ve esc sizin modele fazlasıyla yeterli gelir