Failed to open serial port sorunu

Cemberk74

Yeni Uye
Selamlar naze 32 rev 6 dof10 kartımı flashlamaya çalışıyorum bu hatayı veriyor lütfen yardım forumu altüstettim yine bulamadım :mad: Failed to open serial port :mad:

Cem Berk Erilkun' Alıntı:
Selamlar naze 32 rev 6 dof10 kartımı flashlamaya çalışıyorum bu hatayı veriyor lütfen yardım forumu altüstettim yine bulamadım :mad: Failed to open serial port :mad:

Driver sorunu gibi. Makine windows mu? Windows kaç? Makineye bağlı başka cihazlar var mı? Bluetooth falan? Doğru com portu seçili mi?

Win7 yüklü 1/2 yıldır kullanmadığım bir bilgisayardı dediğimiz gibi driver sorunu büyük olasılıkla güncelleme yapıp deniyecem çok sağolun.

Biraz kurcalayınca olayı çözdüm.Kartı sorunsuz flashladım kumandayı tanıttım fakat iş esc kalibrasyonuna gelince olaylar karıştı motor cleanflight motor menüsündeki master butonunu en yukarı kaldırdığımda 3 ve 4 nolu motorlar pil takılı olmamasına rağmen dönmeye başladı kontrol kartı sadece usb den besleniyordu sonra pili taktığımda tabiki daha hızlı dönmeye başladılar pil bağlı değilken motorların dönmesi normalmi yoksa benim bağlantılarda bir sorunmu var bu arada1 ve 2 nolu motorlar hiç çalışmadı escleri kontrol ettiğimde biraz ısındıklarını farkettim. :-\