F-5 Çakması EDF Jet (Kısmen Başarılı)

İlgi Alanı
Uçak
Herkese selam, son yaptığım Fugly Jet uçağı (yüksek ihtimalle) ağırlık merkezinin doğru ayarlanmamasından dolayı uçmamıştı. Ben de daha özenli bir uçak yapmak istedim. Baka baka kendime göre bir plan çıkardım ve fotoblok ile F5 uçağı benzeri bir uçak yapmak istedim. Öncelikle yapım aşamasında çekmiş olduğum birkaç fotoğrafı paylaşıyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçağı yapalı biraz oldu aslında fakat yeni deneme imkanı buldum. Kız arkadaşımla birlikte gittim uçurmaya. Kendisi videoya alsın diye bir elimde kumanda uçağı atıp uçurmaya çalıştım(Her zamanki gibi).

İlk uçuş denemesi:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Görüldüğü gibi maalesef başarısız oldu. Neyse ki uçağa pek bir şey olmadı. Burun kısmını A4 kağıdı koni yapıp yapıştırmıştım o yüzden orası yamuldu biraz. Fakat düzelttim.

Ve ikinci deneme:

Bu deneme de yerin tozunu aldık😅
Kız arkadaşım bu sefer ben atayım dedi. Videosunu çekemeyecek diye üzüldüm ama bir deneyelim dedim. O da sağolsun uçağı atar atmaz telefonu alıp hemen videoyu başlattı.
Üçüncü deneme:

Videoda görünmüyor fakat uçağı biraz sert bir manevrayla döndürmek istedim kanatların kıvrıldığını gördüm. Sonra da burnunu aşağı verdi ve bum...
Videoda sesin duyulduğu gibi uçağım yeri bir güzel öptü. Kanatların mukavemeti yeterli gelmedi içine bir destek çubuk koysam belki yaşanmazdı.

Evet uçak biraz yamuk oldu, kanatlar dayanıksız oldu, yeri boyladık. Ama yine de havada uçabildiğini görmek bir şeylerde yol katettiğimi hissettirdi. Yere çakılınca maalesef tamir edilemez bir duruma geldi. Nasipse tekrardan bir uçak yapacağım. Bu sefer daha başarılı bir uçuş yakalarız umarım.
Merak edenler için uçağın son hali:

Ayrıca kırım sonrası lipo pil de kenarından açılmış biraz. Fakat pilde bir şişme söz konusu değil. Motoru da henüz deneyemedim ama elektroniklere bir zarar gelmemiş gibi duruyor şimdilik. İnşallah yakın zamanda bu sefer güzel bir uçuşla sizlerle olacağım.

Öncelikle tebrik ederim. İşçilik bence güzel ilk uçak için. Yuvarlak olmasını istediğin yerlere 2-3 çizgi atıp yuvarlamışsın ya; onun yerine 8-10 çizgi atıp icabında o çizgileri deforme edecek şekilde bir kalem vs ile üzerinden geçebilirsin. Böylece daha çok köşeli yani daha yuvarlak olur yaptığın parça...

İlk uçuş denemesi:
Görüldüğü gibi maalesef başarısız oldu.
Başarısız olan uçak mı pilot mu ? :)

Üçüncü deneme:
Videoda görünmüyor fakat uçağı biraz sert bir manevrayla döndürmek istedim kanatların kıvrıldığını gördüm. Sonra da burnunu aşağı verdi ve bum...
Videoda sesin duyulduğu gibi uçağım yeri bir güzel öptü. Kanatların mukavemeti yeterli gelmedi içine bir destek çubuk koysam belki yaşanmazdı.
Bir müddet uçağı havada tutabilmişsin. Kırım sebebi kanat katlaması değil. Belki 3. 5. sebep olabilir. Ana sebep o kanadın katlamasına sebep olacak kadar sert komut vermen. Kısaca pilotaj eksikliği.

Şimdi uçmanın keyfini biliyorsun. Yanında gelen kırıldığında tecrübe hariç boşa giden emeklerin, açılacak kadar darbe almış bir liponun acısını da biliyorsun. Sürekli debelenmek yerine trainer bir uçak yapmanı tavsiye ederim. Forumda bir sürü konu var bunlarla alakalı. Ama en güncel olan @selim özdil abimizin konularını takip ederek onun ışığında bir trainer yapmanı tavsiye ederim. Sonrasında da bol bol uçuş yaparak pilotajını geliştirmeni tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin :)

Öncelikle tebrik ederim. İşçilik bence güzel ilk uçak için. Yuvarlak olmasını istediğin yerlere 2-3 çizgi atıp yuvarlamışsın ya; onun yerine 8-10 çizgi atıp icabında o çizgileri deforme edecek şekilde bir kalem vs ile üzerinden geçebilirsin. Böylece daha çok köşeli yani daha yuvarlak olur yaptığın parça...

Başarısız olan uçak mı pilot mu ? :)

Bir müddet uçağı havada tutabilmişsin. Kırım sebebi kanat katlaması değil. Belki 3. 5. sebep olabilir. Ana sebep o kanadın katlamasına sebep olacak kadar sert komut vermen. Kısaca pilotaj eksikliği.

Şimdi uçmanın keyfini biliyorsun. Yanında gelen kırıldığında tecrübe hariç boşa giden emeklerin, açılacak kadar darbe almış bir liponun acısını da biliyorsun. Sürekli debelenmek yerine trainer bir uçak yapmanı tavsiye ederim. Forumda bir sürü konu var bunlarla alakalı. Ama en güncel olan @selim özdil abimizin konularını takip ederek onun ışığında bir trainer yapmanı tavsiye ederim. Sonrasında da bol bol uçuş yaparak pilotajını geliştirmeni tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin :)
Teşekkür ederim abi, evet teknik olarak pilotaj hatası😅😅😅
Simülasyon çalışmalarıyla da geliştireceğim inşallah

Teşekkür ederim abi, evet teknik olarak pilotaj hatası😅😅😅
Simülasyon çalışmalarıyla da geliştireceğim inşallah
Trainer ile uçuşlar devam ederken boş durmaya gerek yok :evil:

Trainer ile uçuşlar devam ederken boş durmaya gerek yok :evil:
Ben de şu modeli beğenmiştim ama motor çok açıkta olunca bir kırım anında motora zarar gelir mi diye düşündüm. Bu attığına da bakacağım abi teşekkür ederim.