Daha önce statik modellerle ilgili bir konu açmıştım orda bahsettiğim yarım kalan bir mi-24v modelim vardı onu tamamlamaya karar verdim, boyama kısmı var şuan sırada. Normal fırçayla boyanabilir ama airbrush benim ilgimi daha çok çekti. Ama kompresör fiyatları biraz yüksek geldi aliexpressde tanksiz mini komprasör ve tabanca setleri var ama ben kendi komprasörümü daha iyi bişey yapmaya karar verdim en azından tankı olan bişey.
İlk önce ihtiyaçları belirledim. Temel olarak iki parametre var. Basınç ve saniye kaç litre hava basabildiği. Biraz araştırınca Airbrush için kullanılan kompresörler 3-4 bar arasında çalışıyor. Eğer sürekli bir kullanım isteniyorsa minimum 12lpm hava basabilmeli.
Aklımdaki sistem şuydu, bir 12v hava motoru tank olarak basit olsun diye 5lt lık şişe bir Arduino, röle ve basınç sensörü ile açma kapama.
Tek sorun doğru motoru bulmak ilk başta linkteki(
Sonuç olarak motor konusunda pek birşey bulamadım diğer bir seçenek buzdolabı motorları var ama sadece hava basmak için kullanılınca sistemin içinde yağlı soğutma gazı yerine nemli hava dolaşmaya başlayınca birkaç saatlik kullanımda pistonların ölüceğini söylemişler.
Sizlerin tavsiyeleri nelerdir.
Biraz daha yüksek basınç üreten motorlar var ama 1000tl lere yaklaşınca fiyatları
İlk önce ihtiyaçları belirledim. Temel olarak iki parametre var. Basınç ve saniye kaç litre hava basabildiği. Biraz araştırınca Airbrush için kullanılan kompresörler 3-4 bar arasında çalışıyor. Eğer sürekli bir kullanım isteniyorsa minimum 12lpm hava basabilmeli.
Aklımdaki sistem şuydu, bir 12v hava motoru tank olarak basit olsun diye 5lt lık şişe bir Arduino, röle ve basınç sensörü ile açma kapama.
Tek sorun doğru motoru bulmak ilk başta linkteki(
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
işime yarar gibi gözüktü ama ama sadece 70kpa(0.7bar) basınç oluşturduğu bilgisi verilmiş.Sonuç olarak motor konusunda pek birşey bulamadım diğer bir seçenek buzdolabı motorları var ama sadece hava basmak için kullanılınca sistemin içinde yağlı soğutma gazı yerine nemli hava dolaşmaya başlayınca birkaç saatlik kullanımda pistonların ölüceğini söylemişler.
Sizlerin tavsiyeleri nelerdir.
Biraz daha yüksek basınç üreten motorlar var ama 1000tl lere yaklaşınca fiyatları
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu tarz bişey almak daha mantıklı oluyor tek sorunu gürültülü olması