Eskişehirden selamlar

Mevlüt yılmaz

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
Merhaba rckolik ailesi ismim Mevlüt Eskişehir'de Tarımsal Araştırmada Ziraat Mühendisiyim 37 yaşındayım 3-4 ay oldu hobiye ilgi duyalı bir tane V911 im var hoverde tutabiliyorum ev içinde uçurabiliyor evin köşelerinden kare çizerek alan turu atabiliyorum salonda :D İlgim daha da çok artmaya başladı dışarda uçurmak 6 kanallı heliye geçmek istiyorum formdaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim selamlar

Eskişehirden selamlar

Mevlut Bey,

RCKolik ailesine hos geldiniz. Anladığım kadarı ile modelcilik mikrobu sizin de vücudunuza girmiş, geçmiş olsun :D 6 Kanal heliye geçişle ilgili çok detaylı video anlatımlı konularımız var. Öncelikle bunlara göz atın. Sonrasında net olmayan hususlarda sizlere yardımcı olmaya çalışırız. Keyifli forumlar :saygilar:

Eskişehirden selamlar

Teşekkür ederim Mehmet Bey. Videoları kısmen izledim V911 den sonra 6 kanallıya geçmek için önce sim çalışmak gerekiyormuş, bunu öğrendim en kısa zamanda bir sim kumandası tedarik edip çalışmaya başlayacağım.

Eskişehirden selamlar

mevlüt yılmaz' Alıntı:
Teşekkür ederim Mehmet Bey. Videoları kısmen izledim V911 den sonra 6 kanallıya geçmek için önce sim çalışmak gerekiyormuş, bunu öğrendim en kısa zamanda bir sim kumandası tedarik edip çalışmaya başlayacağım.
Evet kesinlikle oyle Mevlut Bey, dogru yoldasiniz %p

Eskişehirden selamlar

Mevlüt bey hoşgeldiniz, Keyifli forumlar,kırımsız uçuşlar dilerim...

Eskişehirden selamlar

Mevlüt Bey hoşgeldiniz,

Yeni hobiniz hayırlı olsun, umarım her daim keyif alarak sürdürürsünüz. Rckolikte faydalı bilgiler bulabileceğinizi düşünüyorum.

Keyifli forumlar. :saygilar:

Eskişehirden selamlar

Hoşbulduk arkadaşlar form içerik itibariyle zengin yeni başlayan birini yönlendirmesi gayet başarılı hazırlayan arkadaşların ellerine sağlım bizim gibi acemilere yeni başlayanlara ışık tutacam

Eskişehirden selamlar

Mevlüt Bey hoşgeldiniz.Geçmiş olsun diyorum, zehir kana karışmış, bu iş 911'le başlar , 700'lere kadar gider haberiniz olsun.... :lollol:
Keyifli forumlar diliyorum... :saygilar:

Eskişehirden selamlar

Hoşbulduk Hakan Bey söylediğiniz gibi hobi gerçekten zehir gibi bişey sim çalışırken bir tane 450 sınıfı HK llerden toplamayı düşünüyorum ekonomik olduğu için

Eskişehirden selamlar

450 sınıf ekonomik olmakla beraber , yeni başlayanları en çok zorlayacak sınıftır.450'yi sorunsuz uçuran bir modelci zaten çoktan usta pilot olmuş demektir.Mehmet kardeşimin verdiği linkleri okuyun ve mutlaka bir simülatör kumandası edinin.Ardından da bol bol çalışın.Eğer ekonomik durum normalse size orjinal bir kit ile başlamınızı tavsiye ederim.HK'nın helikopter kitleri , usta pilotların bile canından bezdirebilecek kadar sorunlu olabiliyor malesef. ;)

Eskişehirden selamlar

Merhaba arkadaşlar. Sim kumandam dün geldi PhoenixRc programını kurdum anladığım 6 kanal uçurmak tagminimden saha zor olacak bu konuda ne önerirsiniz?

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

Eskişehirden selamlar

Ben de Phoenix kullanıyorum.Menülerini karıştırın, orada training gibi bir bölümü olacak.O bölümde tüm yönleri ister teker teker, ister hepsi birlikte çalıştıran dersler var.Tail in pozisyonunda hover yapma, nose in , left side in , right side in gibi.Bunlar düz şekilde hover dersleri.Elinizi mükemmel alıştırır.Ardından kırımsız bir alan turu, ilerleyen safhalarda ise invert pozisyon, daha sonra tüm bu yönleri invertte çalışma imkanı.
Ayrıca arkadaşlarımızın bir çok emek vererek hazırladığı temel simülatör dersleri konusunu mutlaka okuyun.Orada çok güzel tüyolar ve pratikler mevcut.Dahası sizin heves ve azminize kalmış.
Kendinizi sıkmadan , bir mecburiyet hissi ile değil , zevk alarak çalışmaya bakın derim.Belli bir program dahilinde , mesela günde 1 saat antrenman ile , 1 ay içinde simülasyonda şahane bir pilot olursunuz.1 saati illaki hemen doldurmaya da bakmayın , zira bazı arkadaşlar 5-6 dakikalık gerçek bir uçuş süresini kısa buluyorlar ilk başlarda , oysa 6 kanal ile sahada 5-6 dakika tüm disiplinleri uygulayan bir modelci , ciddi manada efor sarfeder.Bunu simülasyonda anlayacaksınız zaten.15'er dakikalık çeyrekler güzel olur.Sıkmaya başlayınca kapatın sonra yine çalışırsınız.Mühim olan saatlerce çalışmak değildir, mühim olan , verimli bir şekilde hem eğlenerek hem pratiği pekiştirerek yapılan eğitimdir.Süresi ne olursa olsun.
Yapabileceğim yegane tavsiyeler bunlar.Eksik olanları arkadaşlarımız ekleyecektir. :saygilar:

Eskişehirden selamlar

Mevlüt bey öncelikle rckolik ailesine hoş geldiniz diyorum. Bende sizin gibi daha bu hobinin başındayım fakat forumdaki videolar ve üstadların önerileriyle beraber 3 aydır yerinde kaldıramadığım 6 kanallı helimi (walkera v10003bl) yaklaşık 2 haftada artık uçurabiliyorum. Sizede bu zevkli yolda başarılar dilerim.