Eachine tyr079 Drone Receiver Bağlantı Sorunu

İsa Gökmen

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
S.a
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Elimde Eachine tyr079 drone var. Bütün ayarları yapmama rağmen betaflight programında receiver kısmında bir türlü bağlantı sağlamayadım.Kullandığım alıcı ve kumanda fotolarda mevcut.F4 kontrol kartındamı sorun var acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kontrol Kartınız
F4
Model Sınıfı
Micro
Motor, Pervane ve ESC
Eachine try 079
Kumanda Alıcı ve Verici
Kumanda Fs-i6s alıcı fs-ia10b
Extra Ekipman
yok
S.a
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Elimde Eachine tyr079 drone var. Bütün ayarları yapmama rağmen betaflight programında receiver kısmında bir türlü bağlantı sağlamayadım.Kullandığım alıcı ve kumanda fotolarda mevcut.F4 kontrol kartındamı sorun var acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Alıcınız sbus destekliyorsa sbus moduna geçirin ve ilgili kanala bağlayın bağlantınız çok yanlış gözüküyor

Cevabınız için teşekkürler.Sbus ve diğer yöntemleride denedim fakat yine çözüm olmadı

Sorunun hangisinden kaynaklandığını bulamadım açıkçası farklı bir kontrol kartı olmadığı için deneyemedim.

Sevgili İsa.
Kullanıyor olduğunuz kumanda ve alıcı stock ayarlarda iken ppm, pwm, i-bus ve s.bus iletişim protokollerini destekler. Kumandadan ilgili ayar penceresinden i-bus veya s.bus (tercihan) seçiminde bulunun. Alıcının bağlantı pinleri bize doğru bakarken üst sağ yatay üçlü bağlantı pinleri dijital bağlantı sağlar yani ibus veya sbus verilerini taşır. Posttaki resimden bağlantının doğru olduğunu anlıyorum. Diğer taraftan alıcıdan çıkan kabloların uçuş kontrolcüsüne olan bağlantıları hakkında değerlendirmeye esas resim veya çizim göndermemişsiniz . Bu durumda bağlantının doğru olup olmadığı hakkında herhangi bir yorum yapılamaz. Kullandığınız uçuş kontolcüsünün marka ve modelini belirtmemişsiniz. Çoğu uçuş kontrolcüsü üzerinde sbus alıcının bağlanabileceği ve sbus yazan port bulunur. F4 işlemcili uçuş kontrolcülerinde bu pad e gelen sbus verisi kartın içinde gerçek uart bağlantısına giderken dahili inverter den geçmek sureti ile cpu ya ulaşır. Şayet alıcıdan gelen pinleri bu porta bağlamışsanız kumandadan iletişim protokolünü sbus olarak seçmek durumundasınız. Ayrıca fc betaflight a bağlı ilken seri portların ayarlandığı tab da alıcının bağlandığı uart portu doğru seçmeyi ihmal etmeyin. Donanımınız fonksiyonel ise ayarlamaları da düzgün yapılması karşısında sisteminiz fevkalade çalışacaktır.

İyi şanslar

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay

Son düzenleme: