DX 7 AÇILMIYOR

is@_gs

Kargadan baıka kuı tanımam
Arkadaşlar 15 gün önce sitede birinden spectrum dx7 kumanda aldım fakat kumanda açılmıyor ve şarj görmüyor. Satılan ürün satış ekranında kişinin belirtmesine göre sorunsuz olarak belirtiliyor ancak öyle sorunsuz bi durumu yok Kendisiyle ilk görüşmemde pilin tam şarj olmadğı ve bana thk dan bir pil bulabileceğim den bahsetti ve ondan sonrada satan şahsada şu zamana kadar bir daha ulaşmış değilim mesajlarıma cevap vermiyor zaten sorun değil ben yine çözüleceğine inandığım Rckolik sitesindeki arkadaşlardan yardım alacağıma inandığım için çokta önemsemiyorum. Şimdi kumandama geçen hafta yeni bir konu açmıştım konumda dx7 ye uygun pildi sağolsunlar Türker bey, Kadir bey, Ömer bey ve Volkan beyin tavsiyesiyle zippy 2500 dx7 ye uyumlu lipo pil aldım fakat bu pilide kumandaya taktığımda çalışmadı muhtemelen pil zaten bitikti. Bu kumandayı açabilmem için izleyeceğim yol sizce ne olmalı.

DX 7 AÇILMIYOR

İsmail Bey üzülerek söylemeliyim ki bence sorun pilde değil büyük ihtimalle. :(

Lipo bir pilin o derece " 0 " voltajla elinize gelmiş olması pek rastlanacak birşey değildir diye düşünüyorum. Voltajını ölçmek ve dışarıda şarj ederek bir kez daha denemek durumu netleştirecektir.

DX 7 AÇILMIYOR

Türker Akgün' Alıntı:
...... Voltajını ölçmek ve dışarıda şarj ederek bir kez daha denemek durumu netleştirecektir.
Türker'in de söylediği gibi dışarda LIPO pili ölçün ve tam dolu değilse, normal LIPO için kullandığımız şarj cihazında şarj edip kumandaya takarak test edin. Inşallah düzelir :embarras:

DX 7 AÇILMIYOR

hangi siteden aldığını da yazarmısın?

DX 7 AÇILMIYOR

İsmail bey geçmiş olsun.
Türker beye katılıyorum. hiç bir lipo 0 şekilde bitmiş halde gelmez, zaten öyle olmamalıdır.

dx7 ye gelince, aldığınızda üzerinde orjinal şarj aleti mi vardı? eğer öyle değilse, içindeki pili şarj etmek için uygun şarj aletini seçerken dikkat edin derim. kumandaya takılan "jag" dediğimiz parça futaba ve hitec den farklı olarak spektrum da kutupları değiştirilmiştir. özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus. (yani iç taraf artı, dış taraf eksi veya bunların tersi gibi)

onun dışında içerisindeki SİGORTAnın (fuse) yanmış olması kuvvetle muhtemel. TR de var mı bilemiyorum ama yurt dışından rahatlıkla temin edebilirsin. burada da dikkat etmen gereken şey, dx7 3 AMP 250-volt sigorta kullanmaktadır. yanılıp da 0.3AMP alırsan lipo değer değmez yine yanacaktır. değiştirmesi de çok kolay.
sıkmayın canınızı, kumandanız açılır diye tahmin ediyorum potansiyometrelerine bir zarar gelmediyse tabii ki.

öncelikle geçmiş olsun, önerilen zippy pil storage modda gelir yani yarı dolu gibi düşünebilirsiniz buda kumandayı acmaya yettigi gibi sizi 1 ay da kumandayı kullandırır sadece pilin ömrünü kısaltırsınız o şekilde kullanırsanız, yani üzülerek demek isterimki kumandada arıza var.. satıcıdan ürünü eğer sanalpazar benzeri biyerden aldıysanız ödeme onayı vermeden kontrol etmeniz gerekiyordu ama direk aldıysanız pekde çözümü olcagını sanmıyorum ürünü geri veremezseniz eğer içini açıp bi pil yuvasını kontrol edebilirsiniz lehimlerini yada dx7de sigorta varmı bilmiyorum fazla akıma karşı, varsa onuda bi kontrol edebilirsiniz.

DX 7 AÇILMIYOR

Arkadaşlar az öncede kendi pilinin siyah ve kırmızı kablolarının sıyrılmış olduğunu farkettim sıyrık yerler bantlanmış yani bence farklı bi şekilde şarj ediliyor olabilir diye düşünüyorum çünkü ben kumandayı ilk aldığımda açılıyordu ama pil göstergesi yanıp sönüyordu ve sonrasında bir daha açılmadı.

Ynt: DX 7 AÇILMIYOR

ismail bey ilk mesajinizda saticiyi zan altinda-birakan sozler sarf etmişsiniz sanki urunu bozuk gonderdi gibi ama son mesajda ise urun geldiginde calisiyordu diyorsunuz ! bu nu neden ilk mesajda gizlediniz ?

kumandanin uzerinde gelen pilin fotograf ini cekin , sonradan aldiginiz pilinde çekin ve burda yayinlayinda bir bakalim

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

DX 7 AÇILMIYOR

Mesut bey ben zaten durumu kabullenmişim fakat sorunsuz diye satılan ve daha sonra kendisine sorduğumda bu pilde sıkıntı varmı diye kendisi evet tam şarj görmüyor ama o şekildede çalışıyor demesi ve en sonda mesajlarıma cevap yazmaması sizce normalmi. En başta dediğim gibi ben durumu kabullendim isterse çöp olsun bu şekilde bu mevzu uzayıp gider ben yarın resimleri çekip göndereceğim sizler bana çözüm konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

DX 7 AÇILMIYOR

ismail şencan' Alıntı:
Mesut bey ben zaten durumu kabullenmişim fakat sorunsuz diye satılan ve daha sonra kendisine sorduğumda bu pilde sıkıntı varmı diye kendisi evet tam şarj görmüyor ama o şekildede çalışıyor demesi ve en sonda mesajlarıma cevap yazmaması sizce normalmi. En başta dediğim gibi ben durumu kabullendim isterse çöp olsun bu şekilde bu mevzu uzayıp gider ben yarın resimleri çekip göndereceğim sizler bana çözüm konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Ismail Bey,

İşte sırf bu nedenden dolayı 2. el bir ürün alacaksak forumlarda ktif olan üyelerin ürünlerini tercih etmek en mantıklısı.

Ne yazık ki insanlar iyice tuhaflaştı. Hak, hukuk tanımayan sayısı çoğaldı. Bir de ne hikmekse bazı insanların "Çok Temiz, Problemsiz, Sıfır gibi" anlayışları ne yazık ki standard insanlardan farklılık göstermey başladı.

Neyse siz de ucuz atlatmışsınız diyelim. Netice de para verip alıyoruz. Dolayısıyla verdiğimiz paramızın hakkını sonuna kadar almamız gerekir diye düşünüyorum.

Siz yarın Mesut üstadın dediği gibi eski ve yeni pillerin resimleri paylaşın, bizler size yardımcı olmaya çalışırız. Tekrar geçmiş olsun

DX 7 AÇILMIYOR

Canınızı üzmeyin İsmail bey , ben her zaman 2. el bir ürünü bilmediğim bir şahıstan alacaksam , başıma herşeyin gelebileceğini , hatta paramı çöpe attığımı düşünürüm ki , ürün sorunsuz olursa , yerden para bulmuş gibi psikolojime bayram yaşatırım... :laugh:
Malesef sadece ülkemizde değil , tüm dünyada ortak bir sorun bu.Ebay'daki satıcılardan da çıkıyor , ahlaki değerlere çok önem versek de , ülkemizden de çıkıyor.Belki sizin sadece pil ile alakalı bir sorununuz vardır , dilerim öyle olur ki , atarsınız pili , yenisini alırsınız olur biter.Pil ve akımla alakalı , kumanda içinde oluşan bir sorunsa , İskender kardeşimiz var , Celalettin abimiz var , Mehmet kardeşimiz var , Mesut ustamız var , var da var maşallah ,mutlaka bir çözüm buluruz inşallah...
(İnşaaallah , maşallah , Adnan hoca gibi olduk ha... :lol:)
Olmamasını dilediğim şey , kumandanın liposu ömrü bitene kadar kullanıldıysa , potanslarının kaçırıyor olmaması.(hoş Spektrumlar bence bu yönden kaliteli)Şimdi bir de ben aklınıza kurt düşürmüş olmayayım , dileyelim ki sadece pil sorunu olsun , neticede hobi bu , canımızı üzmek için değil , zevk almak için yapıyoruz , bir şekilde mutlaka sorununuz çözüme kavuşacaktır... :saygilar:

DX 7 AÇILMIYOR

DX7 ye bişey olmaz :) Daş gibi kumandadır, açılır kardeşim sıkma canını...

DX 7 AÇILMIYOR

İkinci el ürün hele ki kumanda ancak çok iyi bilinen birinden alınmalıdır. Bunu hatırlattıktan sonra gelelim sorunun kaynağına...

Kumanda alındığında çalışıyormuş. Bu önemli bir veri.
Hiç JR kullanmadım o nedenle bilen arkadaşlara sormak isterim. Acaba pili ters bağlama olasılığı var mıdır? Eğer bir anlık bile ters bağlanırsa kumandadaki koruyucu sistemler yanarak kumandayı koruyacaklardır. Elektronik devre düzeyinde müdahale gerektirse de kurtarılabilir demektir. Var mı böyle bir olasılık?

DX 7 AÇILMIYOR

Sümer Yamaner' Alıntı:
İkinci el ürün hele ki kumanda ancak çok iyi bilinen birinden alınmalıdır. Bunu hatırlattıktan sonra gelelim sorunun kaynağına...

Kumanda alındığında çalışıyormuş. Bu önemli bir veri.
Hiç JR kullanmadım o nedenle bilen arkadaşlara sormak isterim. Acaba pili ters bağlama olasılığı var mıdır? Eğer bir anlık bile ters bağlanırsa kumandadaki koruyucu sistemler yanarak kumandayı koruyacaklardır. Elektronik devre düzeyinde müdahale gerektirse de kurtarılabilir demektir. Var mı böyle bir olasılık?

benim jr kumandada hem kendi pili hemde sonradan aldıgım ve önerdiğim zippy 2500 lük pilde kablolar dogru baglıydı ve soketi ters oturtmak zordu, fakat su var, soketi oturtamasaqnız bile ucundaki metal pinler zorlarken temas edebilir ve ters kutup baglanmış gibi yanabilir buda bi gerçek. ondan ben hep soketin yönüne bakıp takıyorum hatta bir ara kablo yaptım kumandadan sökmek yerine pili o ara kablodan söküyorum böylece hem devre kartını zorlamıyorum hemde soket elimde oldugu için yönü rahatca görebiliyorum.

DX 7 AÇILMIYOR

Volkan bey ters bağlanma gibi olasılık yok çünkü kumandadaki erkek giriş pildeki dişi zaten ters bağlanma olasılığı olamaz takılamıyor.