Duzce' den selamlar...

Clumephi

Uye
Adim Ahmet SAYIN. Duzce de ikamet ediyorum. Saglik sektorunde calisiyorum. Yeni aldigim bir t-rex 450 plus dfc rtr helikopterim var. Gecen hafta ilk ucusumu gerceklestirdim. :) Sukurler olsun ki kirim olmadi. Hazirladiginiz yol gosterici videolar, konular, tanitimlar tek kelimeyle harika. Gercekten buyuk emek var. Ellerinize saglik. Bulusmalarda gorusmek uzere, iyi forumlar... :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

Duzce' den selamlar...

Ahmet Bey hoşgeldiniz,

Öncelikle kırımsız uçuş için tebrik ederim. :bravo: Eğer katkımız olabildiyse ne mutlu bize. :halay:

Keyifli Forumlar. :saygilar:

Duzce' den selamlar...

Hosgeldiniz Ahmet Bey,

En zor kisim olan ilk ucusu basarili bir sekilde yapmışsınız, artik devam gelir :thumbup: Sim calismalarini ihmal etmeyin ama ;)

Forumumuz hakkindaki guzel dusunceleriniz icin de ayrica tesekkurler :RCKolik:

Duzce' den selamlar...

Teşekkür ederim. Simulasyon olmadan olmaz. :RCKolik:

Ynt: Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:
Adim Ahmet SAYIN. Duzce de ikamet ediyorum. Saglik sektorunde calisiyorum. Yeni aldigim bir t-rex 450 plus dfc rtr helikopterim var. Gecen hafta ilk ucusumu gerceklestirdim. :) Sukurler olsun ki kirim olmadi. Hazirladiginiz yol gosterici videolar, konular, tanitimlar tek kelimeyle harika. Gercekten buyuk emek var. Ellerinize saglik. Bulusmalarda gorusmek uzere, iyi forumlar... :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

Ahmet Bey foruma hoşgeldiniz benimde bir adet yeni aldığım bir trex 450 im var inşallah hava şartları müsade ederse bende bu cihazda ilk uçuşu gerceklestiricem kirimsiz olmasi çok iyi Inşallah da böyle devam eder forumda videolarıniz var ise bizimle paylasirnasiniz bizlerde görmüş oluruz :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duzce' den selamlar...

Teşekkür ederim Recep Bey. Pilotajımdan utanmayacağım videom olursa paylaşırım: :laugh:

Ynt: Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:
Teşekkür ederim Recep Bey. Pilotajımdan utanmayacağım videom olursa paylaşırım: :laugh:

Utanılacak hiç bir şey yok sonuçta bizbizeyiz :D

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:
Ahmet Bey çoğumuzun pilotajı öyle ahım şahım falan değil. :laugh: Bence burda amaç iyi vakit geçirmek, birşeyleri paylaşarak bu hobiden aldığımız keyifi arttırabilmek. :halay:

Yoksa zaten her branşta dünyada sayılı pilotlar var onları izler bu defteri kapatırdık değil mi. :lollol:

Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:
Ahmet Bey, hepimiz bu aşamalardan geçtik. Bunlar gayet normal şeyler %p Önemli olan sizin hissettiğiniz o heyecanı ve zevki bizlerle paylaşmanız ve bizim de size eşlik etmemiş ;)

Ayrıca yıllar sonra kendimiz için de güzel bir anı oluyor :D Buyurun benden bir örnek. Şimdi bu anları zamanında diğer forumlarda paylaşmak için yüklememiş olsam, nereden hatırlayacaktım :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Duzce' den selamlar...

O zaman utanarak da olsa youtube a yüklediğim ilk uçuşumu paylaşıyorum. Tabi buna uçuş denirse. :halay:

2-3 kere sanki ani hız kesmişim gibi heli birden yere yaklaştı. Çim biçme fonksiyonu olduğunu da gördük. :) Expo ayarı - olarak ayarlanmış fabrikasyon olarak. Onları sıfıra getirdim simülasyona göre biraz hantal olduğu için. Daha ağaçsız, insansız, engebesiz bir alanda uçurmam gerektiğini anladım. Simulasyonda çok daha rahatmış, heyecan heli kendine yaklaşınca bayağı bir artıyor açıkçası. :) Bugünkü uçuşum daha iyi olacak inşallah. Video çekebilirsem yeni konu olarak paylaşırım bugün. :RCKolik:

Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:
O zaman utanarak da olsa youtube a yüklediğim ilk uçuşumu paylaşıyorum. Tabi buna uçuş denirse. :halay:

2-3 kere sanki ani hız kesmişim gibi heli birden yere yaklaştı. Çim biçme fonksiyonu olduğunu da gördük. :) Expo ayarı - olarak ayarlanmış fabrikasyon olarak. Onları sıfıra getirdim simülasyona göre biraz hantal olduğu için. Daha ağaçsız, insansız, engebesiz bir alanda uçurmam gerektiğini anladım. Simulasyonda çok daha rahatmış, heyecan heli kendine yaklaşınca bayağı bir artıyor açıkçası. :) Bugünkü uçuşum daha iyi olacak inşallah. Video çekebilirsem yeni konu olarak paylaşırım bugün. :RCKolik:
Gayet güzel Ahmet Bey, tebrikler. :thumbup:
İlk uçuş için bu dalgalanmalar çok normaldir, oldukça soğuk kanlısınınız buda güzel birşey. :thumbup:
Göreceksiniz her defasında bir öncekine göre daha iyi olacak uçuşlarınız. :yuppi:

Sizinde tespit ettiğiniz gibi insansız bir alanda çok daha rahat olacağınızı düşünüyorum bende. Ayrıca her ne kadar simulatörden farklılaşıyorsa bile yinede Expo'ları kullanın derim. Şahsen ben tüm kanallar için %30 expo kullanıyorum. ;)

Duzce' den selamlar...

Teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Bir de şu düşük voltaj alarmını kaç volta ayarlamam gerekiyor. 2. pile konnektör bağlatamadığımdan tek pil ile uçup geri geliyorum. 3.3 volta ayarlasam sorun olur mu? 3.8 volta ayarladığımda 3 dk ancak uçmuşumdur.

Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:

Öncelikle buna uçuş hatta kırım olmadığı için gayet başarılı bir uçuş denir Ahmet Bey :thumbup:

Diğer taraftan uçuş alanı ile ilgili tespitlerinize aynen katılıyorum. Bu alan cevrede insan olduğu için Güvenlik anlamında hiç uygun değil :-\ Ama siz de zaten ilk uçuş sonrasında bunu tespit etmişsiniz :thumbup:

EXPO değerlerini eski değerlere getirmenizi öneririm. Malum sim ve gerçek hayat farklı oluyor. Expo size daha rahat bir uçuş sağlayacaktır.

İlk zamanlar çok fazla yükselmeden yere yakın kısa süreli uçuşlar yapmanı öneririm. Mesela 1 dak havada kal sonra yere in. Biraz soluklan tekrar kalk :)

Ahmet Sayin' Alıntı:
Teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Bir de şu düşük voltaj alarmını kaç volta ayarlamam gerekiyor. 2. pile konnektör bağlatamadığımdan tek pil ile uçup geri geliyorum. 3.3 volta ayarlasam sorun olur mu? 3.8 volta ayarladığımda 3 dk ancak uçmuşumdur.
3.4 V değeri bence gayet yeterli ;)

Duzce' den selamlar...

Teşekkür ederim. Anladım, expo ları azaltayım. Alarm sınırını da 3.4 v a ayarladım mı tamamdır. :yuppi:

Duzce' den selamlar...

Ahmet Sayin' Alıntı:

ahmet bey uçuşunuz güzel ilk deneme için ustalarında söylediği gibi gayet güzel sizinde dikkatinizi çekmiş bende belirtmek istedim mümkün olduğu kadar insan olmayan yerlerde uçmak gerçekten çk önemli heleki çocuk varsa heliyi kaldırmamanız lazım malum çocuklar meraklı birden üstünüe koşabilir veyahut sizin ufakbir hatanızda heli çocukların üzerine doğru gidebilir ama bu konuda sizde dikkkat ettiğiniz için teşekkür ederim %p