drone topladım sistem nasıl

SafakBugraa

Yeni Uye
naza M-LİTE
f450 frame
emax xa2212 1400 KV motor
4 adet skywalker 30a Esc
4 adet gemfan 1045 Karbon Dron pervanesi
gens ace 5000 mAh 11.1 V 3s 45C lipo pil

düşüncelerinizi bekliyorum

Motorlar için o pervaneler büyük,

F450 için 800-1000kv arası motorlar daha uygun olur.

2212 920kv 1045 prop için daha uygun olur.

Bu hali ile muhtemelen motorlar yanar. Yada 8 inç prop ile uçmayı deneyeceksin.

Forum da hava da kalma süresi diye bir konu var onu bul güzelce oku derim

Aşağıda kullanman gereken pervane boyutu ve kaldırma kuvvetini görebilirsin

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DJI F450 frame orjinal mi aldınız nerden aldınız ?

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Motorlar için o pervaneler büyük,

F450 için 800-1000kv arası motorlar daha uygun olur.

2212 920kv 1045 prop için daha uygun olur.

Bu hali ile muhtemelen motorlar yanar. Yada 8 inç prop ile uçmayı deneyeceksin.

Forum da hava da kalma süresi diye bir konu var onu bul güzelce oku derim

Aşağıda kullanman gereken pervane boyutu ve kaldırma kuvvetini görebilirsin

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aslında pervaneleri ben seçmedim sette vardı ancak datasheet ine bakmamakla tabikide büyük bir hata yapmışım uyarınız ve tavsiyeniz için teşekkürler.şimdi ben 8*4 pervane kullansam 930 gr kaldırma kuvveti var yaklaşık 1.8 kg kaldırma kuvveti var yeterli olur mu birde 800-100 kv arası motorla frameye daha uyumlu olur demişsiniz sebebini açıklayabilr misiniz teşşekürler

murat eymen' Alıntı:
DJI F450 frame orjinal mi aldınız nerden aldınız ?
hocam frameyi arkadaşım gitti gidiyordan 90 tl'ye satın almış ancak orjinal mi değilim bilmiyorum öğrenince size dönüş yaparım.

Şafak Buğra Mamak' Alıntı:
hocam frameyi arkadaşım gitti gidiyordan 90 tl'ye satın almış ancak orjinal mi değilim bilmiyorum öğrenince size dönüş yaparım.

Günaydın,

Konuya başlamadan önce Zafer bey in yazmış olduğu şu konuları hakkını vererek okumanızı rica ederim. üşenmemiş ve çok güzel anlatmış,

8x4 pervane kullanın derim. Burada verilen thrust değeri %100 gaz da verdiği kaldırma kuvveti, Ve genel olarak racing drone yada spesifik bir amaç güdülmeden ( ciddi yük taşıtan drone lar vs.) yapılacak bir drone için motorların %50 gaz değerinde elde edilen kaldırma kuvvetinin toplamı. bizim maksimum kalkış ağırlığımız gibi düşünülebilir.

Bahsettiğin 1400kv motorların %100 güçteki kaldırma kuvveti verilmiş tabloda. bu muhtemelen %50 gaz da 400-450 gr arası bir çekiş sağlar.

450 x 4 motor = 1800 grama kadar bir drone toplayabilirsiniz, sizin konfigürasyon yaklaşık 1,4-1,5 kg ya denk gelecektir. sonuç olarak propları 8x4 yaparsan drone uçabilir görünüyor.

Frame motor ilişkisine de kafa karıştırmadan kısa bir yorum getireyim;

Frame büyüklüğü üzerine takılacak maksimum pervane ölçüsünü tanımlar, 1045 dediğin 0845 dediğin 1555 dediğin pervane ölçülerindeki ilk iki basamak pervane uzunluğunu inç cinsinden tanımlar.

Yani 1045 bir pervane yaklaşık olarak 10 x 2,54cm = 25,4 cm uzunluğundadır.

F450 demek ise motordan motora uzaklığın 450mm olduğunu bize tanımlar, bu frame üzerine maksimum 10-11 inç prop takılabilir. (teorik olarak 12 inç takılsa da proplar neredeyse birbirine dokunur.

Frame sabit, takılacak maks prop belli ise, işte şimdi devreye olası motor seçeneklerini anlamak gerekir, işte bu noktada motorların "thrust test tabloları" na bakmak gerekir, orada hangi pervane ile ne kadarlık bir kaldırma kuvveti elde edildiği, verimi, ve çalışma sıcaklığı verilir. Bu tablolarda tanımlanmamış daha büyük pervane kullanma hatasına düştüğümüz zaman, ya motor yanar, ya işkence görür, ya da sorunsuz çalıştığını düşünürüz ama ortada verim diye birşey kalmaz.

honda jazz a traktör tekeri taktığınızda ne olursa, burada da o olur.

Uçuş sürenizi hesaplamak için de Buğra arkadaşımızın açtığı konuyu okumanı şiddetle tavsiye ederim, çok güzel anlatmış.

motor pervaneyi set olarak aldım diyorsun, motorların 1400kv olduğuna emin misin?

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Günaydın,

Konuya başlamadan önce Zafer bey in yazmış olduğu şu konuları hakkını vererek okumanızı rica ederim. üşenmemiş ve çok güzel anlatmış,

8x4 pervane kullanın derim. Burada verilen thrust değeri %100 gaz da verdiği kaldırma kuvveti, Ve genel olarak racing drone yada spesifik bir amaç güdülmeden ( ciddi yük taşıtan drone lar vs.) yapılacak bir drone için motorların %50 gaz değerinde elde edilen kaldırma kuvvetinin toplamı. bizim maksimum kalkış ağırlığımız gibi düşünülebilir.

Bahsettiğin 1400kv motorların %100 güçteki kaldırma kuvveti verilmiş tabloda. bu muhtemelen %50 gaz da 400-450 gr arası bir çekiş sağlar.

450 x 4 motor = 1800 grama kadar bir drone toplayabilirsiniz, sizin konfigürasyon yaklaşık 1,4-1,5 kg ya denk gelecektir. sonuç olarak propları 8x4 yaparsan drone uçabilir görünüyor.

Frame motor ilişkisine de kafa karıştırmadan kısa bir yorum getireyim;

Frame büyüklüğü üzerine takılacak maksimum pervane ölçüsünü tanımlar, 1045 dediğin 0845 dediğin 1555 dediğin pervane ölçülerindeki ilk iki basamak pervane uzunluğunu inç cinsinden tanımlar.

Yani 1045 bir pervane yaklaşık olarak 10 x 2,54cm = 25,4 cm uzunluğundadır.

F450 demek ise motordan motora uzaklığın 450mm olduğunu bize tanımlar, bu frame üzerine maksimum 10-11 inç prop takılabilir. (teorik olarak 12 inç takılsa da proplar neredeyse birbirine dokunur.

Frame sabit, takılacak maks prop belli ise, işte şimdi devreye olası motor seçeneklerini anlamak gerekir, işte bu noktada motorların "thrust test tabloları" na bakmak gerekir, orada hangi pervane ile ne kadarlık bir kaldırma kuvveti elde edildiği, verimi, ve çalışma sıcaklığı verilir. Bu tablolarda tanımlanmamış daha büyük pervane kullanma hatasına düştüğümüz zaman, ya motor yanar, ya işkence görür, ya da sorunsuz çalıştığını düşünürüz ama ortada verim diye birşey kalmaz.

honda jazz a traktör tekeri taktığınızda ne olursa, burada da o olur.

Uçuş sürenizi hesaplamak için de Buğra arkadaşımızın açtığı konuyu okumanı şiddetle tavsiye ederim, çok güzel anlatmış.

motor pervaneyi set olarak aldım diyorsun, motorların 1400kv olduğuna emin misin?
linkteki yazıyı pek anlayamadım 7000 mah 3s 40c pil bu mototra göre kaç dakika çalışır

toplam drone ağırlığı nedir?

Bu ağırlığın 1/4 ü kadarını taşıman için 1 motorun ortaya çıkarması gereken ağırlığı bulup,

Bu kadar ağırlık için kaç A çektiğine bakacaksın

sonra 4 motor için çekilen toplam akım değeri ortaya çıkacak.

örneğin hower da kalmak için (havada asılı kalmak) toplam 15A lazım ise sana. ( BU DEĞERİN NE OLDUĞUNU KENDİ QUADIN İÇİN HESAPLAMALISIN)

senin pilin 7Ah (7 amper saat= 7000 miliAmper saat) olduğuna göre bu pilin tamamını değilde %80 ini kullansak. ( Tamamına göre hesap yapamazsın, öyle yaparsan quadın havada pili bitip çakılmasını kabul edersin.)

7ah x %80 = 5,6Ah bir akıtabilir

5,6ah / 15A (anlık çekeceği gün bu olduğunu varsayıyorum) = 0,37 h çıkar , yani 0,37 saat havada kalır.

başka bir deyişle 0,37 * 60 dk = 22 dk havada kalır.