domino mu devil 500 mü?

üstadlar başlıktan da anlaşılacağı gibi domino mu devil 500 mü? hangisi almak daha mantıklı?

formdaki paylaşılan bilgilere göre ikisi de tavsiye ediliyor. domıno trainer olarak geçmekle beraber devil 500 bir tık daha üst ama trainer olarak kullanılabilinir deniliyor. bütçeleri de aşağı yukarı aynı. yanlışım varsa lütfen düzeltin beni.

bir de aklıma takılan birşey var devil 500 ile beraber 4 kanallı bir kumanda da veriliyor. normal şartlarda 6 kanallı sim kumandası veya başlamak için 6 kanallı öneriliyor. 6 kanallı kumanda kullanmak daha iyi ise 4 kanallı kumandayı ne yapabiliriz, nasıl değerlendirebiliriz?

bu soruyu neden şimdi soruyorum diyen abiler arkadaşlar olacaktır? ben ileriye dönük planlar yapmayı severim. hep bir aksilik olmazsa bu şekilde b yoldan gideceğim der yolumu belli ederim. zamanı gelince konuşuruz diyorsanız da başım üstüne der beklerim :) saygılar

domino mu devil 500 mü?

İki model arasında yapısal olarak farklar var. Domino ARF bir modeldir. Yani kendiniz toplamanız gerekir. Diğeri RTF, yani uçmaya hazır bir modeldir. Uçuş karakteristiği olarak ben Domino'yu öneririm. Öte yandan, 6 kanal model öneri meselesi heliler için geçerlidir. Uçakta zaten uzun bir süre 4 kanalın üstüne çıkma ihtiyacını duymayacaksınız. Radyo konusunda ise, RTF modeller ile gelen radyolar, bu işte kalıcı olacağınıza karar verdikten sonra evde bir köşeye atılır ve kumanda enflasyonuna neden olur. Çünkü kumanda bu işin demirbaşıdır ve makul bir kumanda edinmek ilerisi için gereklidir.

domino mu devil 500 mü?

Hasan kardeşim

Omer Erkan' Alıntı:
İki model arasında yapısal olarak farklar var. Domino ARF bir modeldir. Yani kendiniz toplamanız gerekir. Diğeri RTF, yani uçmaya hazır bir modeldir. Uçuş karakteristiği olarak ben Domino'yu öneririm. Öte yandan, 6 kanal model öneri meselesi heliler için geçerlidir. Uçakta zaten uzun bir süre 4 kanalın üstüne çıkma ihtiyacını duymayacaksınız. Radyo konusunda ise, RTF modeller ile gelen radyolar, bu işte kalıcı olacağınıza karar verdikten sonra evde bir köşeye atılır ve kumanda enflasyonuna neden olur. Çünkü kumanda bu işin demirbaşıdır ve makul bir kumanda edinmek ilerisi için gereklidir.

Ömer Abimize katılıyorum. Ben de ilk başta ikisi arasında kararsız kalmıştım. Ama benim için en önemli fark Domino'nun ARF, Devil 500'ün RTF olmasıydı. Bana göre bir işe başlayacaksan ve tam anlamıyla öğrenmek istiyorsan önce ARF bir uçak tercih edip en ince detayları ile bu uçağı toplaman gerekir. Çünkü bu sana çok şey kazandırır. Zoru başarıp imkansızın zaman alması gibi %p %p O nedenle ARF bir uçak daha çok şey öğretir sana diye düşünüyorum.

Bu arada ben kumandamı 1 yıl önce almıştım. O zaman çok araştırdım. Uçak ve heli için yeterli ve makul bir fiyatı bulunan bir kumanda almam gerekiyordu ve Futaba T7C'de karar kıldım en sonunda. :thumbup:

Bu kumandayı kullanabildim mi hayır. :'( Ama memnun olacağımdan eminim. Şu an nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama bu kumandalar ile ilgili şöyle bir yakıştırma yapmışlardı bir yerde:
Aynı marka aynı model biri full biri de yeteri kadar teknolojiye sahip iki araç arasında en uzun ömürlü olanı YETERİ KADAR TEKNOLOJİYE SAHİP OLANIDIR yazıyordu. Bunun da sebebini uzun uzun anlatmışlardı. Benim şu an hatırladığım kadarı ile mekanik konularda kullanılmayan özelliklerin bozulma ihtimalinin yüksek olduğunu anlatıyorlardı. O nedenle o kadar para verip son teknoloji bir kumanda alacağına makul bir fiyata yeteri kadar ama uzun ömürlü bir teknolojiyi tercih edebilirsin.

Benim bu kumandayı tercih etme sebebim yukarıda anlattığım gibi
1) Makul fiyat. Şimdilerde uçuk kanal sayısına sahip kumandalar da üretiliyor. Ancak bizler modelcileriz ve bu işi hobi olarak yapıyoruz. Her birimizin ayrı ayrı meslekleri var ama ortak noktamız modeller. %p O kadar para verip 14 kanallı bir kumanda alıp kanallardan sadece 4 tanesini kullanmanın israf olduğunu düşündüm.
2) Hem uçak hem de heli için yeterli kanal sayısı (7 Kanal)
3) Fasst özelliği ( )

Ama forumda da kumanda tavsiyeleri ile ilgili bir konu açılmış. Üstadlarımızın tecrübelerinden faydalanabilirsin.

domino mu devil 500 mü?

iki mesajla bile çok şey öğrendim. teşekkürler. domino yu kendin toplamanın ekstra bir öğretisi olacağını nedense göz ardı etmişim. hatırlattığınız için sağ olsun. yeni fikirleri yorumlardan da birleyler öğreneceğime eminim. fikri olan öğretsin bana :)

domino mu devil 500 mü?

Bak Türker Abi toplamış Ömer Abi de kontrol etmiş mesela %p
Ama Türker Abi uçakçı değil o koyu bir helici haberin olsun :lollol:

domino mu devil 500 mü?

İsmail BAYAT' Alıntı:

Bak Türker Abi toplamış Ömer Abi de kontrol etmiş mesela %p
Ama Türker Abi uçakçı değil o koyu bir helici haberin olsun :lollol:

bu sayfayı gördüm ama henüz toplama aşamasında olmadığım için ayrıntılı okumamıştım. suan öğrenmek adına toplamak bana daha mantıklı geldi. zaten ileride kendim de plandan okuyarak model imal etmeyi düşünüyorum. bunu da düşünürsek yine kendim toplamam daha mantıklı. bütün bunları düşününce zamanı geldiğinde DOMİNO toplayacağım %99 karar kıldım.

bu arada bahsettiğiniz kumandaya da baktım biraz (biraz çünkü ingilizcem çok iyi değil) güzel birşeye benziyor. anlamadığım farklı sitelerde çok farklı fiyatlar var. neden ki? bir de faast özelliğinden bahsedilmiş ama ne olduğunu tam anlamadım ???

domino mu devil 500 mü?

FASST özelliği için söyle deniliyor: "Futaba 2.4GHz FASST frekansı saniyede yüzlerce kez vardiya yapar. Böylece hiçbir sinyal çakışması ya da kesinti olmaz ve bir frekans pinine gerek yoktur."

Bu sadece FASST özelliğinin bir tanesi ve benim için en önemlisiydi. Çünkü mesleğim gereği yanımda radyo sinyalleri ile çalışan bir telsiz sürekli bulunmak zorunda. Telsizden dolayı kumandamın alıcısı ve vericisi arasındaki bir sinyal çakışması veya kesinti olmamalı. Belki diğer modellerde de üretici firmalar bu özelliği koymuşlardır. Ama bakmak lazım. Ben tercihimi FUTABA markasından yana kullandığım için bu modeli tercih etmiştim.

Yanında telsiz bulundurmak zorunda olmayan insanlar için de bu tür bir özellik olmalı ve önemli bir özellik diye düşünüyorum. Çünkü uçak havadayken yanımızdan her an bir polis aracı veya askeri araç geçmeyeceğini kimse garanti edemez. Tabi bu benim düşüncem farklı düşüncelere de saygı duymak lazım. Ben şu an kişisel olarak bu kumandanın bana en faydalı kumanda olduğunu düşündüğüm için bu kumandayı tercih ettim. Ama sen de araştırıp sana en faydalı olanı tercih etmelisin.

Fiyat farklarına gelince o bayilerin kampanyalarından kaynaklanabiliyor. Ben de o zaman bu kumandanın fiyatını en düşük yayınlayan bir internet sitesinden almıştım. Yoksa ORJİNAL olduktan sonra bu marka ve model bütün firmalarda aynıdır. Tabi güvenilir sitelerden almakta fayda var. Çünkü bu bir elektronik cihaz ve içerisindeki herhangi bir değişiklik her kullanıcı tarafından anlaşılamayabilir.

domino mu devil 500 mü?

Ayrıca ben seni tamamen yönlendirmiş olmak istemem. Çünkü kitaplarda, kullanma kılavuzlarında veya broşürlerde yazılanlar ile uygulama çok farklıdır. Bence uygulamada bu kumandayı veya başka kumandaları kullanan tecrübeli abilerimizin kardeşlerimizin fikirlerini de almakta fayda var. Onlar sana en uygun kumandayı söylerler. %p

Bu arada DOMİNO'ya karar vermene sevindim. Beraber toplarız. ;)

domino mu devil 500 mü?

yalnız benim toplama işlemine başlamama daha var. önce il dışı atamam yapılacak ki eylül e ancak olur gibi. ekim kasım ı bulur gibi görünüyor. o zaman inş başka bir durum oluşmaz da yavaş yavaş toplayıp bahara hazırlarım. ( yanlış hatırlamıyorsam) sen toplamaya başladın ben de takipteyim :)

domino mu devil 500 mü?

hatta sen konuşarı o kadar güzel araştırıyor ve sorguluyorsun ki (ben de öğreniyorum) seninki ile eş olur benim domino diye düşünüyorum :)

domino mu devil 500 mü?

İsmail BAYAT' Alıntı:
FASST özelliği için söyle deniliyor: "Futaba 2.4GHz FASST frekansı saniyede yüzlerce kez vardiya yapar. Böylece hiçbir sinyal çakışması ya da kesinti olmaz ve bir frekans pinine gerek yoktur."

Bu sadece FASST özelliğinin bir tanesi ve benim için en önemlisiydi. Çünkü mesleğim gereği yanımda radyo sinyalleri ile çalışan bir telsiz sürekli bulunmak zorunda. Telsizden dolayı kumandamın alıcısı ve vericisi arasındaki bir sinyal çakışması veya kesinti olmamalı. Belki diğer modellerde de üretici firmalar bu özelliği koymuşlardır. Ama bakmak lazım. Ben tercihimi FUTABA markasından yana kullandığım için bu modeli tercih etmiştim.

Yanında telsiz bulundurmak zorunda olmayan insanlar için de bu tür bir özellik olmalı ve önemli bir özellik diye düşünüyorum. Çünkü uçak havadayken yanımızdan her an bir polis aracı veya askeri araç geçmeyeceğini kimse garanti edemez. Tabi bu benim düşüncem farklı düşüncelere de saygı duymak lazım. Ben şu an kişisel olarak bu kumandanın bana en faydalı kumanda olduğunu düşündüğüm için bu kumandayı tercih ettim. Ama sen de araştırıp sana en faydalı olanı tercih etmelisin.
...

Günümüzdeki yeni nesil 2.4 Ghz radyo kontrol cihazlarının artık hiçbirinde, birbiri ile frekans çakışması olmaz. Yani bu açıdan tüm markaları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. FASST, FHSS, DMS vs ise üreticilerin kendi geliştirdikleri verici ile alıcı arasındaki haberleşme protokollarıdır. Tabii bu aynı alanda uçuş yapan radyolar için geçerlidir. Bir polis telsizi veya askeri bir telsiz etkileyebilir. Ama burada önemli olan husus zaten böyle ihtimal olan yerlerde uçuş yapılmamasıdır. Öte yandan, değil polis aracı, herhangi bir araç geçme ihtimali olan yerde de uçuş yapmak uçağımız için olduğu kadar, oradan geçen araçlar için de güvenli değildir.