Benim emektar ft explorer ile son uçuşumu yaptım. ;Konuyu en başa saralım, uçağın a4 için olan planını flighttest sitesinden indirip kırtasiyeden a4 üzerine çıktı aldım ve fotoblok ile plandaki şekilde kesip biçerek yaptım uçağı. planın çıktılarında sanırım bir sorun vardı çünkü uçak bittiğinde normalde kanat uzunluğu planda 1447 mm iken benim yaptığım uçakta ilgili ölçü 157cm çıktı. ilk uçuşu yapmaya çalıştığımda uçağın burnu aşırı derecede aşağı eğliyordu, ağrılık merkezini ayarlamıstım üstelik verdiğim güç miktarını ne kadar artırırsam uçak o kadar hızlı şekilde yere eğilip hızla çakılıyordu.
motor açısındandır diyerek motor mountu söküp tekrar düzeltecekken ahşaplar kırıldı ben de 3d yazıcıdan abs baskı ile tekrar montaladım. tekrar uçuş için kalktım ama bu kez de uçak aşırı şekilde sağa yatmaya başladı, birkaç kez yumuşak düşüş yaşadım büyük kusur olmadı tabi bu düşüş aralarında ağırlık noktasını ve kontrol yüzeylerini sürekli kontrol ettim sorun görünmüyordu. en son uçuşta biraz daha havada tutmayı başardım ama yine sağa yatmanın önüne geçemedim. uçakta aileron yoktu trainer model olan kanattı ve dihedral açısı vardı. sağa yattığı için sola rudder verdim ama o bile kurtarmadı sonuç olarak çakıldım. kanat ortadan kırıldı ve ön taraf dağıldı tüm fotoblok malzemeyi çöpe attım yenisini yapmak için.
sorum şu: sizce sebep motor açısından mı? benim tahminim o yönde ama yine de sizin fikirleriniz daha önemli
eğer sorun motor açısı ise doğru motor açısını nasıl ayarlayabiliriz?
son uçuş denemesi videosu:
motor açısındandır diyerek motor mountu söküp tekrar düzeltecekken ahşaplar kırıldı ben de 3d yazıcıdan abs baskı ile tekrar montaladım. tekrar uçuş için kalktım ama bu kez de uçak aşırı şekilde sağa yatmaya başladı, birkaç kez yumuşak düşüş yaşadım büyük kusur olmadı tabi bu düşüş aralarında ağırlık noktasını ve kontrol yüzeylerini sürekli kontrol ettim sorun görünmüyordu. en son uçuşta biraz daha havada tutmayı başardım ama yine sağa yatmanın önüne geçemedim. uçakta aileron yoktu trainer model olan kanattı ve dihedral açısı vardı. sağa yattığı için sola rudder verdim ama o bile kurtarmadı sonuç olarak çakıldım. kanat ortadan kırıldı ve ön taraf dağıldı tüm fotoblok malzemeyi çöpe attım yenisini yapmak için.
sorum şu: sizce sebep motor açısından mı? benim tahminim o yönde ama yine de sizin fikirleriniz daha önemli
eğer sorun motor açısı ise doğru motor açısını nasıl ayarlayabiliriz?
son uçuş denemesi videosu:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol