Aslında tepemizden geçerken bi elimi kaldırıyorum videoda, ama biraz yukarda tabi pek görülmemiş
Gimbal aliexpress'ten alınabilecek iki eksen en ucuz gimballerden biri. Üzerinde biraz oynama yaparak discovery'nin önüne monte ettim. Ancak önümüzdeki günlerde 3 eksene çevirip montajı da biraz değiştirmeyi planlıyorum. Kart aslında 3 eksenli. Motor siparişim gelince 3D yazıcıdan gimbal parçalarını basıp 3 eksen olacak şekilde toparlamaya çalışacağım. Belki de güzel olur
Autotune başarılı şekilde tamamlandı aslında, yeni pid'ler de kaydedildi. Ancak kuyrukta (bu arada helikopter alışkanlığı yaw eksenine kuyruk diyorum) dönüşün bitiminde geriye sekme var. D değeri gereğinden fazla gibi, en azından helide D fazlalığının işaretidir bu
Tren giderken dönüşün sonunda net olarak görünüyor bu sekme, benim verdiğim bir komut değil o. Henüz ayarlara derinlemesine girme fırsatım olmadı, en büyük etken de pil kısıtı. Bu alete uygun sadece bir tane pilim var şimdilik, onu da biraz ayara, biraz eğlenceye ayırarak idare etmeye çalışıyorum. Autotune için agresyon ayarı 0.1 idi, standart parametrelerle hiç oynamadım.