Yeni yaptığım V tail uçağın elektroniğin montajını yapıp bitirdim. Sisteme güç verip servo yönlerinin ayarına bakarken birşey fark ettim. Tüm servoları aynı anda hızlı hızlı hareket ettirdiğimde tüm sistem açılıp kapanıyor. Servoları tek tek denedim sorun yok elimle zorlayıp fazla akım çekmelerini sağladım ama yine sorun olmadı. Fakat yine aynı alıcıya takıyorum hepsinin her iki kumanda sitiğinide hızlıca hareket ettiriyorum alıcı kapanıp açılıyor. Alıcı sorunludur diye düşünerek uçuş kontrol kartı vardı onunla denedim onda da aynı şey oldu. Daha sonra küçük bir aydınlama daha geldi. Bu servoları önceki uçağımda da kullanmıştım. O zaman onda kullanmaya çalıştığım oto pilot sisteminde servolar çok hareket etmeye başlayınca kendini resetliyordu.
Servolar Emax es3054 digital servo.
Direk akla sistemin yeterli güç sağlayamaması gelebilir ama servolar kanatçıklara bile bağlı değil. Kullandığım bec 4.5 A devamlı anlık olarak da 5.5A verebiliyor.
Sorunun servolar olduğu kesin çözümde servoları değiştirmek ama neden böyle merak konusu
Servolar Emax es3054 digital servo.
Direk akla sistemin yeterli güç sağlayamaması gelebilir ama servolar kanatçıklara bile bağlı değil. Kullandığım bec 4.5 A devamlı anlık olarak da 5.5A verebiliyor.
Sorunun servolar olduğu kesin çözümde servoları değiştirmek ama neden böyle merak konusu
Son düzenleme: