[Davet]: Ankara'da Yardım Ricası

isasari

Çalışkan Uye
Web sitesi
www.isa-sari.com
Herkese merhaba,
450 sınıfı bir quadcopter toplamak istiyorum ne zamandır, biliyorsunuz. Phantom'umu da sattıktan sonra bu işe iyice yoğunlaştım, ama bir türlü karar veremiyorum. Bu noktada, quadcopterler ile içli dışlı olan birisiyle bilgisayar başında oturup parçaları seçip siparişini vermek ve parçalar gelince de oturup montaj ve ayarlamasını yapmak isterim. Böyle bir dost var mıdır Forumda, özellikle Ankara'da :)

Parçaları seçmek için gelecek arkadaşa Hacettepe'de bir öğle yemeği benden. Parçalar geldikten sonra toplarken de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği benden. Bir günde hallederiz sanırım :)

Cok cazip bir teklif yapmışsın :D Bilmiyorum ama biliyorum diyesim var :D

Ynt: [Davet]: Ankara'da Yardım Ricası

abi başla artik bir yerden :)
öncelikle beğendiğin bir frame var mi? banggood da S500 frameler çıkmış. hem reptile kadar agir değil hemde daha afilli.
bunlar veya herhangi bir 450 lık frame al. yani biryerden başla artik. artik klon vs diye birşey yok. yani hangisi klon hangisi orjinal frame belli değil.
...
burada tavsiyem
alacağın ürünleri en az 3 ayrı kargo olacak şekilde ayarla.
1.kargoda
lipo konnektorleri, esc, batarya icin silikon kabloları, jst kablolari her boy heat shrink, 2x 3x en az 10 ar adet banana plugs. lehim seti ve çok ise yarayan 3 lu lehim standı,batarya için cirtcirt. vs elinde yoksa iyi bir tornavida seti. bunlar çok fazla para tutmaz. nasıl yaparsan yap bunlar kesin gerekli parçalar.
alacagin frameyi ve 3-4 takim iki boyda palleri bu kargoya dahil edebilirsin.
. kontrol kartı olarak ilk etapta 30 dolar civarına kk2.1.5 al ve bu kargoya ekle. önce naza v2 alırsın sonra hevesin geçerse paran boşa gitmemiş olsun.

2.kargo da.
4 ana bir yedek 30a simonklu esc ve ayni şekilde motorlarını al. sunnysky 2212 motor ve escler toplamda 90-100 dolar tutarki bu kargo da da sıkıntı çıkmaz.

3.kargoyada 1 adet 4200, 1 adet 5000-6000 mah ve fpvde kullanacagin Bataryaları al.

bunlar gelip cihazı kurup ucurduktan sonrada fpv işi için ayrıca bir sipariş verirsiniz.
hem quad hem fpv için yapacagin araştırma kafani karıştırabilir, ki zaten quad da yapacagin fpv içinde çok araştırma yapılmasına gerek yok aslinda. çünkü uçuş mesafesi batarya ömründen dolayı gayet kısa olacaktır. bundan dolayı 50-60 dolara hazır fpv sistemi, yanina uygun bir ekran, sj4000 kayıt kamerası ve Sony 600 tvl pilot kamera ve bunlar icin 1500/mah civarı bir iki batarya almak başlangıç için yeterli olacaktır.

kumanda ve alici ise ayrı bir konu 

vesselam.

.:: Discovery-Tapatalk çok fazla kota harcıyor::.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:

Ayıp ettin Kardeşim, her zaman gel sen :thumbup:

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
abi başla artik bir yerden :)
öncelikle beğendiğin bir frame var mi? banggood da S500 frameler çıkmış. hem reptile kadar agir değil hemde daha afilli.
bunlar veya herhangi bir 450 lık frame al. yani biryerden başla artik. artik klon vs diye birşey yok. yani hangisi klon hangisi orjinal frame belli değil.
...
burada tavsiyem
alacağın ürünleri en az 3 ayrı kargo olacak şekilde ayarla.
1.kargoda
lipo konnektorleri, esc, batarya icin silikon kabloları, jst kablolari her boy heat shrink, 2x 3x en az 10 ar adet banana plugs. lehim seti ve çok ise yarayan 3 lu lehim standı,batarya için cirtcirt. vs elinde yoksa iyi bir tornavida seti. bunlar çok fazla para tutmaz. nasıl yaparsan yap bunlar kesin gerekli parçalar.
alacagin frameyi ve 3-4 takim iki boyda palleri bu kargoya dahil edebilirsin.
. kontrol kartı olarak ilk etapta 30 dolar civarına kk2.1.5 al ve bu kargoya ekle. önce naza v2 alırsın sonra hevesin geçerse paran boşa gitmemiş olsun.

2.kargo da.
4 ana bir yedek 30a simonklu esc ve ayni şekilde motorlarını al. sunnysky 2212 motor ve escler toplamda 90-100 dolar tutarki bu kargo da da sıkıntı çıkmaz.
3.kargoyada 1 adet 4200, 1 adet 5000-6000 mah ve fpvde kullanacagin Bataryaları al.

bunlar gelip cihazı kurup ucurduktan sonrada fpv isi için ayrıca bir siparişin olsun. hem quad hem fpv için yapacagin araştırma kafani karıştıra bilir ki zaten quad da yapacagin fpv içinde çok araştırma yapılmasına gerek yok aslinda. çünkü uçuş mesafesi batarya ömründen dolayı gayet kısa olacaktır. bundan dolayı 50-60 dolara hazır fpv sistemi, yanina uygun bir ekran, sj4000 kayıt kamerası ve Sony 600 tvl pilot kamera ve bunlar icin 1500/mah civarı bir iki batarya alınacak...
kumanda ve alici ayrı bir konu 

vesselam.

Fatih, aslında benim kafamda şunlar var:
1. DJI F450 Naza Lite Kit
2. Turnigy 9XR Kumanda + Frsky Telemetry destekli modül + kumanda liposu
3. 2 x 5000 mAh 4S Batarya + SkyRC IMAX B6 Charger
4. Boscam Monitor + Alıcı Verici Seti + Sony FPV kamerası
5. Brushless 2D Gimbal + Mobius + Mobius sığdırma aparatı

F450 kit yerine acaba ayrı ayrı ESC'leri, motorları kendim mi seçsem diye düşünüyorum, ama DJI'ın bu kiti neyime yetmeyecek diyorum kendi kendime. Sence gerek var mı başka motorlara, ESC'lere? DJI'ın bu kiti iyi değil mi?

abi ben ilk etapta bu kontrol kartını alma derim ve bu iste bence en önemlisi motor ve esclerdir. önce uygun bir kontrol kartıyla bir sistem kur. sonrada bu quad isi seni sararsa, naza m lite yerine naza v2 kontrol kartına terfi edersin.
benimde öncelikle iyi bir kumanda ya ihtiyacım var.
bu guzel sisteme daha iyi bir kumanda gitmez mi?

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Aynen Musa teklif gercekten cok cazip. Ankarada olsam ben de senin gibi yapardim :laugh: :D

Fatih TANRIVERDİ' Alıntı:
abi ben ilk etapta bu kontrol kartını alma derim ve bu iste bence en önemlisi motor ve esclerdir. önce uygun bir kontrol kartıyla bir sistem kur. sonrada bu quad isi seni sararsa, naza m lite yerine naza v2 kontrol kartına terfi edersin.
benimde öncelikle iyi bir kumanda ya ihtiyacım var.
bu guzel sisteme daha iyi bir kumanda gitmez mi?

Açıkçası GPS'li bir kontrol kartı taraftarıyım Fatih. Ne olur ne olmaz diye, çünkü Phantom'dan biliyorum, büüyk rahatlık o konum koruma, eve dönüş özelliği vs. Ben metrelerce yükseğe çıkıp FPV yapmak istiyorum, öncelikli amacım bu. Durum böyle olunca GPS şart...

Kumanda konusunda ise haklısın, fakat 300-400 Dolar verip Spektrum, Futaba vs. almak istemiyorum. Sonuçta ben uzun vadede dahi F450'den daha üst cihaz kullanmayı düşünmüyorum. Kumandaya o parayı vereceğime bir kit daha alırım, yedekte durur :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Aynen Musa teklif gercekten cok cazip. Ankarada olsam ben de senin gibi yapardim :laugh: :D

Mehmet Abi, bir gün çık gel, misarifimiz ol Ankara'da. Büyük memnuniyet duyarım :)

Isa yakin bir zamanda Hanimin esyalarini Ankara'dan almak icin bir haftasonu gelmeyi planlıyorum.

Insallah guzel bir haftasonu olur da soyle Cumartesi gunu yapilacak bulusmaya ben de gelir, sizlerle tanisip muhabbet etme imkani bulurum :thumbup:

Isa yakin bir zamanda Hanimin esyalarini Ankara'dan almak icin bir haftasonu gelmeyi planlıyorum.

Insallah guzel bir haftasonu olur da soyle Cumartesi gunu yapilacak bulusmaya ben de gelir, sizlerle tanisip muhabbet etme imkani bulurum :thumbup:

Bak bu haber süpermiş işte, bekleriz abi.

Isa Sarı' Alıntı:
Herkese merhaba,
450 sınıfı bir quadcopter toplamak istiyorum ne zamandır, biliyorsunuz. Phantom'umu da sattıktan sonra bu işe iyice yoğunlaştım, ama bir türlü karar veremiyorum. Bu noktada, quadcopterler ile içli dışlı olan birisiyle bilgisayar başında oturup parçaları seçip siparişini vermek ve parçalar gelince de oturup montaj ve ayarlamasını yapmak isterim. Böyle bir dost var mıdır Forumda, özellikle Ankara'da :)

Parçaları seçmek için gelecek arkadaşa Hacettepe'de bir öğle yemeği benden. Parçalar geldikten sonra toplarken de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği benden. Bir günde hallederiz sanırım :)

Yardımımız dokunmasa bile bende gelip görmek, eğer işin ucundan tutacağımız lehim vs. elektronik ince iş olursa yardımcı olurum.

Çok iyi bir haber Mehmet Abi. Ekibi toplarız biz de, mükemmel bir buluşma olur :)

Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Yardımımız dokunmasa bile bende gelip görmek, eğer işin ucundan tutacağımız lehim vs. elektronik ince iş olursa yardımcı olurum.

Lehim işi hayli olacak gibi. Bu da çok iyi bir haber :) Hele malzemeleri bir alayım, gerisi kolay olacak gibi.

Isa Sarı' Alıntı:
Çok iyi bir haber Mehmet Abi. Ekibi toplarız biz de, mükemmel bir buluşma olur :)
Cok isterim de bakalim ayarlama yapmaya calisacagim. Ilerleyen gunlerde durum netlesince haberlesiriz insallah :thumbup: