Cümletten Herkeze Selamın Alekyüm , Düşüncelerinizi bekliyorum

havaci22

Yeni Uye
Şimdi öncelikle abilerim ve kardeşlerime herkeze selam olsun ilk 3 kanal ve sonrada 3,5 kanal ile başladığım bi hobi oldu model helikopter hobisi ve 3,5'un beni soğutmasından dolayı ara verdiğim tekrardan başlama ihtiyacı duyduğum o bırakamadığım bağımlılığa sizce hangi ürün ile başlamalıyım ?
1. ilk sorum 4 kanal hangi model ile başlamalıyım
2.orta seviye bi deneyimim olduğu için 4 kanal ile bi süre devam mı etmeliyim
3.v911'i adını daha yeni duyduğum için araştırmalarıma ve yorumlara bakaraktan birazda bu üründe karar kılmalıyım?
4.banggod sitesinden daha iyi bi ürün mü almalı yoksa burda kendi memlektimizdenmi almak daha iyi olur
5.banggod sitesinden alış veriş esnasında bir sorun yaşarmıyım?

lütfen rica ediyorum yazdıklarım hakkında bilgi sahibi olan büyüklerim ve kardeşlerim beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum .

Telefon numaram: 0545 373 37 14 arayabilirsiniz gerek ben sizi arayabilirim şimdiden çok teşekkür ederim iyi sabahlar dilerim :)

Aşkolsun Tolga , yenibaşlayanlar kısmındaki yazını gördüm , kıvrandırıyorsunuz falan.... :(....Bu tabirler gerçekten bizim hakkımız mı.Son günlerdeki yeni katılımcı arkadaşlarımız ya çok sabırsız ya da gerçekten bizde bir problem var.
Heves ettiğin bir hobideki sabırsızlığını ,telaşını gayet iyi anlıyorum , ama ilk üye olan arkadaşlarımıza bir hoşgeldin mesajı içerisinde , lütfen kendinizi tanıtan bir konu açın diye bilgilendirme mesajı gelmiyor mu.Bunun sebebi , ne istediğini anlamamız , seni nasıl yönlendirebiliriz , hobideki hedefin ne , bütçen ne kadar ve bütçene göre doğru tercihler nasıl sunabiliriz,eh az da olsa şahsi olarak seni tanımamız için.
Şimdi buraya hergün birileri katılıyor ve kendini tanıtmadan birşeyler sorup gitseler , forum çöplüğe döner afedersin.
Neyse , bunu şahsına bir azar olarak yorumlama lütfen ama son günlerdeki yeni kullanıcı davranış profili böyle olmaya başlayınca insan biraz üzülüyor.Demek ki bunca emeği verirken karşılığı böyle de olabiliyor diye bir his kaplıyor insanın ruhunu.
Şimdi aramıza hoşgeldin diyeyim. :saygilar:....Sana başlangıç olarak şöyle yardım edelim , öyle telefonla falan yardım almaya çalışma işini boşver, gerek yok...Bu bir hobi , zaman ,sabır ve emek gerektiren bir hobi ama.Bolca okumalısın , bilgisayarına bir simülatör kurmalı ve kumandasını edinip önce pilotaj çalışmalısın.3-3.5-4 kanalları da boşver.Onların hepsi oyuncaktı geldi geçti.Paranı sokağa atma.Al bir v977 , 6 kanal bir mikrodur.Simülatörle birlikte çalışarak pilotaj geliştir.Bunu yaparken zaten biraz zaman geçecek , o arada da tüm teknik konularımızı okuyarak bilgini pekiştirirsin.En önemlisi de sabır .Biz burada sadece hobi için emek vermiyoruz , sevgi-saygı çerçevesinde , sanal da olsa dostluklar ,arkadaşlıklar kuruyoruz.
Eğer sen de bu ortamda bilinirlik kazanmak istersen , dediklerimi uygula , forumda bulamadığın bir sorunun olursa da , ilgili yerinden konu açıp sorarsın , bizler de seve seve yardımcı oluruz. :saygilar:
Sorularını özet geçeyim,4 kanal başlama boşver - 3-3.5 kanal asla deneyim değildir(6 kanalı kullanınca ne demek istediğimi anlarsın) - 9 1 1 ' boşver , v977 tavsiye ediyorum - Yurtdışından almak her zaman daha mantıklı , çok mecbur olursan yurtiçinden alabilirsin -Banggooddan yaptığın alışverişlerde , 1 ay gibi süren kargo bekleme süresi haricinde hiç bir sıkıntı yaşamazsın.... :saygilar:

açıklayıcı anlatmının için teşekkür ederim biraz fevri davrandığım için de özür dilerim abim ben biraz diyelim sabırsız bir insanım yani sevdiğim bi hobi bu yaz kış demeden bununla uğraşmak bana zevk veriyor açıkcası maddiyatım şuan için 200-250 arası diyelim tekrar davranışım için özür dilerim ama forumda kalıcı biri olacağımdan emin olabilirsin ilgi ve alaknız için diğer abilerime kardeşlerimede teşekkürlerimi sunarım

tolga şafak' Alıntı:
açıklayıcı anlatmının için teşekkür ederim biraz fevri davrandığım için de özür dilerim abim ben biraz diyelim sabırsız bir insanım yani sevdiğim bi hobi bu yaz kış demeden bununla uğraşmak bana zevk veriyor açıkcası maddiyatım şuan için 200-250 arası diyelim tekrar davranışım için özür dilerim ama forumda kalıcı biri olacağımdan emin olabilirsin ilgi ve alaknız için diğer abilerime kardeşlerimede teşekkürlerimi sunarım
Rica ederim Tolga , dediğim gibi sana azar yapmadım , gerçekten son günlerdeki kullanıcı profilleri acayipleşiyor o yüzden senin konun vesile oldu hislerimize.
Bütçen kısıtlı , bir simülatör kumandası al ve bilgisayarına simülatör programı kurarak başla.v977 zaten şu an 300-350 tl gibi fiyatlarda seyrediyor.En mantıklısı şimdilik bu senin için.
bu sayfayı komple oku , sana ne lazım hepsi detaylı olarak var.60-70 tl gibi kumandaya gider.Geriye 200 liran kalır , sabredip bir 100 tl daha biriktir , v977 alırsın.Şimdilik kolay gelsin.

teşekkür ederim hakan abi v911 düşünüyorum ben yinede şimdilik bütün paramı vermek istemiyorum o yüzden dedim abi , v977 de harika bir model az önce baktım biraz videolarına felan kumanda ve v977 bana toplamda ne kadar bütçeye malum olur peki abi yada herhangi bir satış sitesi varsa gönderebilirmisin teşekkür ederim , azar olarak görmedim abim bu arada büyüğüme ve küçüğüme her zaman saygılıyım :)

Ben teşekkür ederim Tolga , eğer bu hobide ilerlemek istiyorsan ısrarla sana 4 kanallı alma derim,Paranı en az ve etkili şekilde kullanmak istiyorsan , v977 en ucuz sıfır olarak Banggood öneririm, ama forumlarda ara sıra çıkan satış ilanlarını takip edersen , uygun bir ikinci el de bulabilirsin.Simülatör kesinlikle demirbaş eleman , olmazsa olmazımızdır.Çünkü kırımdan kurtaracak ve az para harcatacak olan tek şey , simülasyonda geliştireceğin pilotajdır...9 1 1 dışarıda rüzgarlı havadan etkilenir , uçuramazsın , helikopter hobisi ev için uygun bir hobi değil , oyuncaklar ev içinde uçabilir ama dışarıda uçamazlar.Sana en uygun , şu an en ucuz olan 6 kanallı model v977 ya da 922'dir.Tercih senin.... :)

Merhaba foruma hoş geldin. Bana da sorarsan biraz daha bekle. Oju araştır simülatör çalış. Ve biraz daha biriktirerek v977 al. Ama simülatör çalışmadan uçurma.
V911 den çok kısa sürede sıkılırsın.

Sevgili kardeşim Tolga bencede önerileri dikkate al Hakan abinin söyledikleri çok doğru v911 e para vermeye değmez 4 kanal ilk zamanlar hoşuna gidecektir 3,5 kanallılara göre hareket kabiliyeti çok daha fazla ancak rüzgarda uçmaz çok tatlı havalarda uçar ancak üstadların tavsiyesi hiçbir zaman 4 kanal olmamıştır şahsen bende 6 kanal hiç kullanmadım v977 aldım fakat daha elime ulaşmadı istanbula girmiş ama :) 2 adet v911 eskitmiş biri olarak söylüyorum sana o oyuncağa para verme zaten ilk etapta motorlarının çabuk ölmesi seni soğutacak 20-30 uçuştan sonra performans düşüşü olacak kuyruk kaçırmaya başlayacak hevesin kırılacak yada heliyi alırken 5er tanede ana motor ve kuyruk motoru sipariş edeceksinki bir kaç ay kullanabilesin aleti.
Hem v977 de 4 kanal modu var acemiliğini atana kadar 4 kanal olarakta kullanabilrsin.
Maliyet konusuna gelincede yedek bataryaları birkaç yedek parçası ile 350 tl civarına hepsini kurtarırsın en azından oyuncak bir modelle vakit kaybetmiş olmassın pilotajında olumlu gelişmiş olur yarın bir gün daha büyük model aldığında zorluk çekmessin.

anladım , ama ben bir kerette o kadar parayı vermemek adına v911 düşünmüştüm 250 felan olsa yine alabilirim de 350 çok tuzlu geldi biraz :laugh:

Maalesef bu hobi biraz masraflı çoğu hobide olduğu gibi.

Cahit Kaş' Alıntı:
Maalesef bu hobi biraz masraflı çoğu hobide olduğu gibi.

Sadece heliyi alırsan 270 tlye geliyor ama bu iş yedeksiz olmuyor en azından birkaç batarya alman lazım yoksa 5-6 dk uçurup 1 saat şarj olmasını beklersin birde ufak 1-2 dolarlık parçasının kırıldığını düşün 15-20 gün kargo bekleyeceksin çünkü bu helinin yedekleri TR de yok v911 e 100 tl harcıyaccağına birazdaha sıkıp v977 bütçesini ayarla derim. Tabi yinede sen bilirsin ben v911 alırım bikaç hafta hevesimi alır atarım dersen o başka açıkçası bende 2012 de böyle yapmıştım :)

önerebileceğiniz bir mağaza varmı alışveriş yapabileceğim ve bu modalleri bulabileceğim ve banggood alışveriş için biraz pürüz düşünmekteyim çünkü kargocular ürünleri karpuz atar gibi atabililer riskli bir durum söz konusu ama yaşamımızı sürdürdüğümüz ülkemizde ürünler de çok pahalı

tolga şafak' Alıntı:
teşekkür ederim hakan abi v911 düşünüyorum ben yinede şimdilik bütün paramı vermek istemiyorum o yüzden dedim abi , v977 de harika bir model az önce baktım biraz videolarına felan kumanda ve v977 bana toplamda ne kadar bütçeye malum olur peki abi yada herhangi bir satış sitesi varsa gönderebilirmisin teşekkür ederim , azar olarak görmedim abim bu arada büyüğüme ve küçüğüme her zaman saygılıyım :)
V911 de ısrarcı olma diyeceksin ki 4 kanal daha kolay zaten v977 bin güzel yanı istediğin zaman 4 istediğin zaman 6 kanal yani ileriye donuk bir yatırım motorunun da brushless olması hicbir zaman motor problemi yadamayacagin anlamına geliyor.

Güzel kardeşim , heves ettiğin hobi radyo kumandalı modeller arasında en pahalı en masraflı hobidir. Yanlış anlaşılmasın herkesin maddi durumu kendine göredir , saygım sonsuz ancak 100 Tl ek çıkmak seni zorluyorsa , bence yol yakınken sen bu işten vazgeç üzme kendini.

estafurullah abi ben yurt dışından getirtme gibi şansım olsa zaten ordan maddiyatına hiç bakmadan alabilirim ama ben türkiyeden almak istemiyorum çünkü herşey aşırı pahalı