Cumleten Merhaba

Evrim Sutel

Tecrübeli Uye
Web sitesi
www.mrsutel.com
İlgi Alanı
Uçak
Araniza yeni katiliyorum,

Bulusmalariniza istirak etmek, ogrenmek, bilgilerinizden faydalanmak, keyifli hafta sonlariniza ortak olmak isterim,
Yeniyim, uzun bir yolum var, 4 kanal elektrikli modeller ile surekli ilgilendim fakat FBL sistem bir Titan X50 ciddi asamada zorladi,
FBL konusuna uzagim, 6 kanalda acik konusmak gerekirse cok uzak oldugum nokta var,

Yardimlarinizla modeli kirmadan baslamak isterim :)

Adı : Evrim
Soyadı : SUTEL
Nereden : Istanbul / Tuzla
Mesleği : Yonetici
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz : Heli
Var ise Modelcilik Tecrübeniz : Yeni
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Google
Kullandığım Model(ler) : Thunder Tiger Titan X50 FBL RL56H

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Cumleten Merhaba

Hoşgeldiniz Evrim Bey,

Başlangıçta zor gelebilir ama git gide kolaylaşacaktır. Buluşmalara katılmak çok faydalı olur.

Keyifli forumlar. :saygilar:

Cumleten Merhaba

Hoşgeldiniz Evrim bey , 4 kanal alışkanlığınız varsa , ve simülasyon tecrübeniz yoksa , şimdilik modelinizin uçması biraz daha beklemeli bana göre..
Hem 6 kanal FBL hem de nitro bir x50 model görüyorum , genelde bu hobiye gönül verip başlamak isteyen arkadaşlara , simülasyon ile beraber , 6 kanal bir mikro tavsiye ederiz.Gerçi İstanbul'dasınız ve yardım alabileceğiniz pek çok arkadaşımız da forumda mevcut.Yine de mikro tarzı bir modelle tam olarak sağlam bir alan turu atmadan bu modeli kaldırmaya çalışmamanız , hem modelin , hem sizin ve en önemlisi de çevrede olabilecek insanların emniyeti açısından güzel olacaktır.

Forumumuzu takip edin , aşkınız kırılmadığı ve tavsiyelere kulak astığınız sürece , iyi bir pilot olabileceğinizi temenni ediyorum.Kolay gelsin , keyifli forumlar... :saygilar: :RCKolik:

Cumleten Merhaba

Merhaba Evrim Bey,

Öncelikle aramıza hosgeldiniz. Madem 6 kanal yeni başlıyorsunuz bu durumda ilk yapılacak hemen simulator çalışmalarına başlamak ve imkanınız var ise 6 kanal mikro bir heli V977 sipariş etmek. Daha fazla detay ekte.

Istanbul modelcilik anlamında bir cennet. İlla sizin oturduğunuz tarafda da buluşmalar yapılıyordur. En kısa süre içerisinde mutlaka buluşmalara katılın.

Elinizdeki model başlangıç için pek uygun değil. Bu nedenle kendinizden emin oluncaya kadar, hepimizin ilk zamanlar sıkça yaptığı gibi, vitrinde biraz tutmakta fayda var ;)

Cumleten Merhaba

Nazik karsilamaniz icin tesekkur ederim, cok sicak bir ortam,

Aslina bakilirsa aldigim gibi bu haliyi ucurdum, lutfen kizmayiniz :) meydan turu attim, lakin model kurulu idi, ayarlari yapilmisti,
Simdi FBL nedir, bozulursa ne yapilir, bu 6 kanalin uzerinde cok alet edavat var ne yapmak lazima geldi is :) tabi biz oyle havada meydan turu, ters ucurmaya bile cesaret edemedim,
Tabiri caizse ucmayi en azindan emergency landing yapacak kadar biliyor (basit ucus) ama teoriyi bilmiyorum ders calismam lazim, yardiminiza ihtiyacim var,
6 kanal Futaba kumandam var ve nasil ayarlanir onu bile bilmiyorum,

Bana yakin diye Orhanli civarinda ucuyorum, yanliz ucuyorum ama yer problem degil aslinda, atlar bursaya bile giderim, bulusma yakalayayim yeter :)
Aklimda haliyle bir suru soru var bu hobi ile alakali,
Anadolu yakasinda yalniz ucmak istemeyen arkadaslar ile cumartesi pazar beraber ucmak isterim, davet ederseniz sevinirim, ben default davet ediyorum :) (daha kim var yok bilemiyorum)

Elimdeki evet Nitro bir X50 Titan,

Cumleten Merhaba

Evrim bey öncelikle Aramıza Hoşgeldiniz. :saygilar:
Forumumuzda 6 kanallı bir helikoptere yeni başlayanlar içinde birçok konu mevcuttur.
Benim de tavsiyem Mehmet abinin de dediği gibi simülatör çalışmalısınız.
Ben de yazın genelde Silivri taraflarında uçuyorum Katılmak istersen Görüşürüz.

Cumleten Merhaba

Simulator kavramini inceleyecegim,
Tabiki katilmak isterim musait bir hafta sonu,

Oz elestiri yapmak gerekirse insan oyuncak olan helilerden baslayip birazcik ustu mini 4 kanaldada bu tip organizasyonlari arama ihtiyaci duymazken biranda 6 kanal ve devasa heli merakina girince arastirma ihtiyaci yapip bulmaya yoneliyor, halbuki daha 4 kanaldayken keske sizi farketseydim o zaman daya iyi olurdu,

6 kanalda ve bu boyutta bir heliyi benim yaptigim gibi en azindan etrafta tur attirabilseniz bile elinizdeki kumandanin bile nasil ayarlanacagini bilmeden kaliyorsunuz kara kara dusuncelerle basbasa :) ya ayar bozulursa :)