merhaba sayın forum sakinleri yeni bir cessna için kolları sıvama vakti geldi adım adım ilerlerken fotolar çekip burada yayınlayacağım uçak scale görünümünde olmasına özen göstereceğim
uçağın kanat açıklığı 140 cm gövde boyu ise 101 cm olacak
yaklaşık ağırlığı 1600 - 1800 gram ile çıkmayı planlıyorum umarım her şey yolunda ilerler
uçağın tamamı balsa ağacından yapılacak
blok şeklinde veya tek tek çita olarak çıkarıp mı yapacağım henüz karar veremedim
uçağın tamamlanmasından sonra renk olarak aşağıda vermiş olduğum bir kaç örnek var onlardan birini yapacağım ama sizlerinde önerisini almak istiyorum
uçak için kullanacağım elektronikler düşen cessna dan çıkanlar olacak
motor : C4240 1020 kv
esc : hobby king den 60A ubec
batarya : 3s 2200 mah 30c fakat kapasitesi büyük bir batarya düşünüyorum
servolar MG996R metal dişli
pervane : 12.7
alıcı : fly sky 9 kanal kumanda seti
aydınlatma çakar devresi kullanılacak lambalar power led
takıldığım yerlerde siz tecrübe sahiplerine izniniz ile sorularım olacaktır
ya allah diyelim başlıyoruz ...
genelde piste şu sorun yaşanıyor normal iniş yada acil inişlerde uçaklar tekerlerini yere koyduktan sonra durması için dua ediyoruz ve pisti sonuna kadar kullanıyor , bazı zamanlarda ise tellere dogru yada uygun olmayan yerlere yöneliyor ruder yapılıyor ama bazen kurtarmıyor yada küçük vurmalar yaşanıyor.
Bu yüzden uçağıma başlarken önce cessna nın ana iniş takımını frenli hale getirmek ile başlayalım aşağıda fotograflar mevcut bitmiş halli değil ama bir kaç kare boyanacak paçalara uygun hale gelecek ayrıca servo kolunun ucuna mini döner bilya tarzı kullanacam elimde var teker baskı yapacak fakat yırtmayacak denedim çok harika bir şekilde tekerleri kilitliyor
servoları how pit düğmesine aktardım istediğim yumuşaklık ve sertliği ayarladım ilk inişte yumuşak bir sıkıştırma inip piste ilerlerken sertliği verebileceğiz
uçağın kanat açıklığı 140 cm gövde boyu ise 101 cm olacak
yaklaşık ağırlığı 1600 - 1800 gram ile çıkmayı planlıyorum umarım her şey yolunda ilerler
uçağın tamamı balsa ağacından yapılacak
blok şeklinde veya tek tek çita olarak çıkarıp mı yapacağım henüz karar veremedim
uçağın tamamlanmasından sonra renk olarak aşağıda vermiş olduğum bir kaç örnek var onlardan birini yapacağım ama sizlerinde önerisini almak istiyorum
uçak için kullanacağım elektronikler düşen cessna dan çıkanlar olacak
motor : C4240 1020 kv
esc : hobby king den 60A ubec
batarya : 3s 2200 mah 30c fakat kapasitesi büyük bir batarya düşünüyorum
servolar MG996R metal dişli
pervane : 12.7
alıcı : fly sky 9 kanal kumanda seti
aydınlatma çakar devresi kullanılacak lambalar power led
takıldığım yerlerde siz tecrübe sahiplerine izniniz ile sorularım olacaktır
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
ya allah diyelim başlıyoruz ...
genelde piste şu sorun yaşanıyor normal iniş yada acil inişlerde uçaklar tekerlerini yere koyduktan sonra durması için dua ediyoruz ve pisti sonuna kadar kullanıyor , bazı zamanlarda ise tellere dogru yada uygun olmayan yerlere yöneliyor ruder yapılıyor ama bazen kurtarmıyor yada küçük vurmalar yaşanıyor.
Bu yüzden uçağıma başlarken önce cessna nın ana iniş takımını frenli hale getirmek ile başlayalım aşağıda fotograflar mevcut bitmiş halli değil ama bir kaç kare boyanacak paçalara uygun hale gelecek ayrıca servo kolunun ucuna mini döner bilya tarzı kullanacam elimde var teker baskı yapacak fakat yırtmayacak denedim çok harika bir şekilde tekerleri kilitliyor
servoları how pit düğmesine aktardım istediğim yumuşaklık ve sertliği ayarladım ilk inişte yumuşak bir sıkıştırma inip piste ilerlerken sertliği verebileceğiz