Bursa'dan merhabalar.

Tacobell

Yeni Uye
Adı : Berkay
Soyadı : SEZAN
Nereden : BURSA
Mesleği : Öğrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Helikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Maalesef yok :(
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : İnternette helikopter videoları ve elektronik incelemelerine bakarken denk geldim. Ve bu naif ortama katılmak istedim.
Kullandığım Model(ler) : -----------

Öncelikle herkese merhabalar, biraz modelciliğe ilgi duyma hikayemden bahsedecek olursam; R/C araçlara ilgim yaklaşık 3-4 senedir devam ediyor. Bu süre zarfı içinde teorik olarak bir çok şey öğrenmeme rağmen hiç modelim veya tecrübem olmadı. Beni modelcilikle ilgilenmeye iten en önemli nedenler, dışarıda keyifli vakit geçirmek, sosyal çevre edinmek ve mekanik sistemlere ilgili duyduğumdan bunları bakımını ve sistemlerini anlamak ve bu işten hem keyif almak hem de bu alanda bilgi birikimi elde etmek. Aslında başlarda yakıtlı araba almak hem öğrenmesi kolay hemde ekstra masrafları uçan araçlara göre daha az olduğundan cazip geliyordu. Lakin helikopterlere olan ilgim; öğrenmesi, ayarlaması, maliyeti ve tehlikesi en yüksek olan araç olmasına rağmen hiç azalmadı. Ve helikopter modelciliğine başlamaya karar verdim.

Bu alanda, araştırmalarımdan mütevellit, ne ne işe yarar teorik olarak çok detaylı olmasa da bilgi sahibiyim. Ve sizlerden de çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. İlk modelimi almam uzun bir zaman süreceğinden ilk aşama olarak bir simülasyon kumandası ve yazılım edinip oryantasyonu geliştirmeyi planlıyorum. Daha sonrasında ise bütün bir set halinde 500 size bir heli ile başlangıç yapmayı düşünüyorum. Bu planlama ile ilgili bir kaç sorum olacak izninizle;

Simülasyon kumandası olarak;

Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

Son olarak, İlk helikopterde yaşanacak kırımları ve masrafları önlemek için; Bavarian demon, DJI naza h gibi gps ve kurtarma özellikli flybarless sistemler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni başlayan birinin bu sistemlere yatırım yapması kırım masraflarını önler mi?

Mesajı çok uzattım. Herkese iyi forumlar dilerim.. :D

Bursa'dan merhabalar.

Hoşgeldin Berkay , maşallah , tanışma yazın o kadar hoş ve zevkli geldi ki , sanki bir öğrenci değil de , edebiyat öğretmeni yazmış zannettim.
Berkay kardeşim , yazdıklarına ekleyecek pek fazla bir yorumum yok , sen sanki dersine çok iyi çalışıp sınava giren bir öğrenci edasıyla , bazı ön bilgileri zaten çoktan araştırıp okumuşsun. :thumbup:

Kumanda seçimine gelirsek , THK 'dakini al , sıkıntı olmaz, çoğumuz bunu kullanıyor zaten.
Neden 500 sınıfı düşünüyorsun , evet pilotaj gelişince 500 hakikaten güzel bir sınıf ama biliyorsun ki , model büyüdükçe kırım maliyetleri artıyor.İlla ki kırım da oluyor.Onca simülasyon çalışması , birkaç maliyetli kırım yüzünden heba olsun istemeyiz.Çünkü simülasyon gerçekten oryantasyonu geliştiriyor ama , ilk modelin 500 sınıfı olunca , ve ilk hoverinde dizlerinin boşalıp zangır zangır titreyişini şimdiden görür gibi oldum :laugh: Yine de tercihlere saygımız vardır.. :)p
Berkay , bence sen önce simülatöre alış , sonra minik bir 6 kanal mikro al.Biz buna canlı simülatör diyoruz artık.Daha sonra helinin uçuş mantığını , hangi ayarlar helide hangi tepkilere neden oluyor gibi temel teknik bilgileri özümsedikten sonra , büyük modele geçersin , paran da cebinde kalır , uçuş zevkini de alırsın, zaten pilotaj gelişince kendine güvenin de artar , ondan sonra flybarless üniteleri , kurtarma ünitelerini falan düşünürüz.
Ha , birde modelden daha önemli olan , iyi bir kumandadır , modeller gider , kumandalar kalır , bunu da belirteyim ben de fazla uzatmayayım :laugh:

Keyifli forumlar....... :saygilar:

T

Bursa'dan merhabalar.

Hoşgeldin Berkay,

Öncelikle simulatör edinmeye karar vererek bence çok doğru bir başlangıç yapmışsın. %p Linkini verdiğin ilk kumanda ile (THK'nin kumandası) simulatörü kurarak ayarlarını yapabilmen için forumda ihtiyacın olacak tüm bilgiler mevcut, dolayısıyla tavsiye edebilirim. Diğeriyle ilgili kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım.

Kurtarma sistemleriyle alakalı soruna gelince forumda bu konuyla alakalı inceleme ve paylaşımları incelemen faydalı olacaktır. İlk yatırım maliyetleri seni bütçesel olarak zorlamaz ve edinebilirsen elbette çok faydası olacağı şüphesiz. Araştırdıkça kafanda netleşecektir. ;)

Keyifli forumlar. :saygilar:

Bursa'dan merhabalar.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
ilk hoverinde dizlerinin boşalıp zangır zangır titreyişini şimdiden görür gibi oldum :laugh:

T

uçağı ilk saldığımda aleronu sola çekip, uçağında sola dönmesiyle sevinç ve korkuyla karışık aptallaşıp heyecanla tapagaz ve aşağı elevator yapıp pervane ve adaptörünü parçalayışım aklıma geldi ;D

önemli ve güzel tavsiyeler ki bugün ilk defa heli kaldırmaya çalışmamdan sonra tam destekçisiyim :D
Hoşgeldiniz Berkay Bey, Keyifleniniz : )

Ynt: Bursa'dan merhabalar.

Hoşgeldin. Bursanın yeni bir modelci adayı kazanmasına sevindim. 500 Size gerçekten güzel bir boyut, saglam simülasyon çalışırsan ve alacağın model flybarless olursa bence pekde zorlanmazsın kullanmakta. 1 ay disiplinli simülasyon çalış problemsiz hover yaparsın. Hatta alacağın model kumandan spektrum trainner port lu olursa trainner nezaretinde problemsiz uçururuz seni.
Neyse havelkada bir çay ısmarlarsın dahada konuşuruz. :laugh:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bursa'dan merhabalar.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Hoşgeldin Berkay , maşallah , tanışma yazın o kadar hoş ve zevkli geldi ki , sanki bir öğrenci değil de , edebiyat öğretmeni yazmış zannettim.
Berkay kardeşim , yazdıklarına ekleyecek pek fazla bir yorumum yok , sen sanki dersine çok iyi çalışıp sınava giren bir öğrenci edasıyla , bazı ön bilgileri zaten çoktan araştırıp okumuşsun. :thumbup:

Kumanda seçimine gelirsek , THK 'dakini al , sıkıntı olmaz, çoğumuz bunu kullanıyor zaten.
Neden 500 sınıfı düşünüyorsun , evet pilotaj gelişince 500 hakikaten güzel bir sınıf ama biliyorsun ki , model büyüdükçe kırım maliyetleri artıyor.İlla ki kırım da oluyor.Onca simülasyon çalışması , birkaç maliyetli kırım yüzünden heba olsun istemeyiz.Çünkü simülasyon gerçekten oryantasyonu geliştiriyor ama , ilk modelin 500 sınıfı olunca , ve ilk hoverinde dizlerinin boşalıp zangır zangır titreyişini şimdiden görür gibi oldum :laugh: Yine de tercihlere saygımız vardır.. :)p
Berkay , bence sen önce simülatöre alış , sonra minik bir 6 kanal mikro al.Biz buna canlı simülatör diyoruz artık.Daha sonra helinin uçuş mantığını , hangi ayarlar helide hangi tepkilere neden oluyor gibi temel teknik bilgileri özümsedikten sonra , büyük modele geçersin , paran da cebinde kalır , uçuş zevkini de alırsın, zaten pilotaj gelişince kendine güvenin de artar , ondan sonra flybarless üniteleri , kurtarma ünitelerini falan düşünürüz.
Ha , birde modelden daha önemli olan , iyi bir kumandadır , modeller gider , kumandalar kalır , bunu da belirteyim ben de fazla uzatmayayım :laugh:

Keyifli forumlar....... :saygilar:

T

Hoşbulduk. Çok teşekkür ederim cevabınız için. THK'da ki kumandayı alıp çalışmalara başlayacağım. 500 sınıfından başlamak istememin nedeni; iyi bir simülasyon çalışmasıyla öğrenebileceğimi düşünmem. Ve bir çok yerde başlangıç olarak tavsiye edilip, büyük helilerin kırım maliyeti yüksek olsa da boyutlarından dolayı daha stabil olmalarıyla öğrenmeyi kolaylaştıracağından bahsetmiş herkes. Bu yüzden planları bu şekilde yaptım. Açıkçası mikro sınıfa pek sıcak bakmıyordum. Lakin V977'nin videolarına falan baktığımda oldukça başarılı görünüyor. Zaten ilk modelimi bir yakınım aracılığı ile ABD'den getirtmeyi düşünüyorum. Onun gelmesi de belki 4-5 ayı bulacağından böyle mikro 6 kanal bir heli alıp canlı olarak ta çalışmak mantıklı aslında.

Türker Akgün' Alıntı:
Hoşgeldin Berkay,

Öncelikle simulatör edinmeye karar vererek bence çok doğru bir başlangıç yapmışsın. %p Linkini verdiğin ilk kumanda ile (THK'nin kumandası) simulatörü kurarak ayarlarını yapabilmen için forumda ihtiyacın olacak tüm bilgiler mevcut, dolayısıyla tavsiye edebilirim. Diğeriyle ilgili kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım.

Kurtarma sistemleriyle alakalı soruna gelince forumda bu konuyla alakalı inceleme ve paylaşımları incelemen faydalı olacaktır. İlk yatırım maliyetleri seni bütçesel olarak zorlamaz ve edinebilirsen elbette çok faydası olacağı şüphesiz. Araştırdıkça kafanda netleşecektir. ;)

Keyifli forumlar. :saygilar:

Merhaba Hoşbulduk. Çok teşekkür ederim. Forumu detaylı okumaya başladım şimdiden. :)

hakan bakır' Alıntı:
uçağı ilk saldığımda aleronu sola çekip, uçağında sola dönmesiyle sevinç ve korkuyla karışık aptallaşıp heyecanla tapagaz ve aşağı elevator yapıp pervane ve adaptörünü parçalayışım aklıma geldi ;D

önemli ve güzel tavsiyeler ki bugün ilk defa heli kaldırmaya çalışmamdan sonra tam destekçisiyim :D
Hoşgeldiniz Berkay Bey, Keyifleniniz : )

Hoşbulduk. Teşekkür ederim. Böyle aksilikler zaman zaman yaşanıyor tabi. Simülatörde rahatlıkla uçabilsem bile gerçekte panikleyip oryantasyonu kaybetmek işten bile değil cidden.

rafet odabaş' Alıntı:
Hoşgeldin. Bursanın yeni bir modelci adayı kazanmasına sevindim. 500 Size gerçekten güzel bir boyut, saglam simülasyon çalışırsan ve alacağın model flybarless olursa bence pekde zorlanmazsın kullanmakta. 1 ay disiplinli simülasyon çalış problemsiz hover yaparsın. Hatta alacağın model kumandan spektrum trainner port lu olursa trainner nezaretinde problemsiz uçururuz seni.
Neyse havelkada bir çay ısmarlarsın dahada konuşuruz. :laugh:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Merhaba Hoşbulduk. Çok teşekkür ederim Rafet bey, bende Bursa'da bu işle ilgilenen fazla kişi olmadığını düşünürdüm hep. Bursa'dan bu hobiyle uğraşanların olmasına çok sevindim. Simülasyonda uzun bir süre takılacağım gibi görünüyor. Teklifiniz için de çok teşekkürler. İlk modelimi aldığımda beraber uçuş yapmayı çok isterim. Çaylar benden tabi ki.. :) Eğer buluşma yaptığınız bir yer, bir grup varsa sizlere katılıp tanışmayı isterim.

Bursa'dan merhabalar.

Hoşgeldin Berkay, keyifli forumlar.