Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bi skid birakmis yerde o kadar pallerde bile bisey yok , ana saft muhtemelen hatali uretim dir yada o rulmaz bozulmus veya safta ki ufak deformeler , yamukluklar ( olsada ucusda belli olurdu dicem ama ) rulmanin orda direnc gostermis olabilir saftda bildigin ortadan atmis birakmis kendini sasirtici
Thunder tiger ve sab saftlari cok daha etli ve kalin aligne nazaran ..
Edize katılıyorum, bu olay kırım sayılmaz Benzer bir durum bizim başımıza gelse, helinin parçalarını toplardık :-\
Ne yalan söyleyeyim ilk defa main shaft ortadan ikiye ayrıldığını görüyorum Malzeme hatası, daha önceki kırımlardan gelecek olası hasarlar.... epey bir neden olabilir
Hep acaba havada rotor çıkarsa ne olur diye merak ederdim, demek böyle oluyormuş. Komple çıktığında kendi kendine dönerek enerjiyi sönümlemiş, fazla tehlikeli olmamış. Ama palin sadece bir tanesi kurtulursa daha tehlikeli olur bence, o zaman ciddi bir mesafe alarak fırlayacaktır diye düşünüyorum. Tam bir blade olur yani.
Böyle şeyler malesef bu işin bir parçası, kimbilir hangi sebepten meydana geldi. ???
Ama benim tahminimde Mehmet abi gibi. Daha önceden kırım geçiren ve hasar görmediğine kanaat getirilen bir main shafttı bence. Geometrik olarak deforme olmamıştır belki ama metal aksamlardaki hasarlar her zaman gözle görülemiyor, darbeden kaynaklanan şokla kılcal bir çatlak oluşması yeterli. Bu sebeple yük ve vibrasyonla kopmuş olabilir diye düşünüyorum.
Malzemede bir akma yok dikkat ederseniz, zaten o kalınlıkta bir shaftın o yükle akarak kopması mümkün değil bence, çatlak olmalı.