Bir daha mı ?

LEVENT UYGUN

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Heli
Sevgili arkadaşlar,
Aslında nasıl başlasam diye oldukça düşündüm. Bazen yeni başlayan bir arkadaşa iyilik yapalım, modelcilik adına doğru yolu gösterelim derken,
konular birbirine bağlanarak öyle noktalara geliyor ki, şahsım adına pişman oluyorum. Bu birden çok başıma geldi malesef. :(
Son örneği de Semih kardeşimizdir ve gerçekten de "SON" olmuştur.

Heliteknik forumda açtığı bir konuya cevap yazmamla birlikte ki konu linkini vereceğim belki okumak istersiniz.

" Yazmıyım, yazmıyım dedim ama artık yazmak lazım. Sevgili kardeşim tabi önce bir tanışma konusu açıp kendini tanıtmadığın, modelcilik geçmişin hakkında bir şeyler söylemediğin için, geçmişini bilmiyoruz. Fakat sorduğun sorulardan ve soruları sorarken seçtiğin kelimelerden anladığım kadarı ile, sen emeklemeden koşmaya kalkışıyorsun ve sana tavsiyem modeli uçurmaya falan kalkışma, o alet oyuncak değil zira adam öldürür.
Şimdi sana burada bütün ayarları tek tek anlatarak yaptırsak bile, model malum kendisi uçmayacak, sen uçuracaksın ve model FLYBARLI üretilmiş, ayarlar çok iyi yapılmalı, yani dediğin gibi "uçurması kolay" değil malesef...
Örneğin kuyrukdan bahsetmişsin, kuyruk GYRO su ne kullanıyorsun, gain ve yön ayarların ve yine mekanik ayarların ne durumda? Vs. Vs.
benim tavsiyem yine söylüyorum daha önce tecrüben olmadı ise 6 kanal ve bu boyutta bir heli ile modeli uçurmak için acele etme. öncelikle simülasyon konularını bir araştır, kendine uygun olacak bir tane edin ve çalış. Modeli heba etmek önemli değil, çevrene ve kendine ciddi zarar ve hasar verebilirsin.
Ayrıca bu hobi yanlız yapılmaz, çevrende tecrübeli modelciler ile iletişim kur, buluşmalara katıl, tecrübelerinden istifade et ve yardım al. Ki eğer KOCALİ de ikamet ediyorsan, o çevrede bir çok tecrübeli arkadaş var helikopter konusunda.
Başarılar. "

şeklinde attığım mesaja;

" haklisiniz tam girdim valla abi varsa tanidigin kocaeliden tel nolarini verebilcenmi sana zamet "

şeklinde bir yanıt geldi.
bundan sonra devam eden mesajlaşmalar sonrası;

"Yine yazmıyayım dedim ama semih kardeşim, fakat içim rahat etmedi, zira hevesini anlayabiliyorum fakat bence konu yanlış yönde ilerliyor. Başlangıç için hiç uygun bir model değil elindeki model.
Öncelikle nitro motorlu olması zaten büyük bir handikap, ayrıca elektronik eksiği olduğu gibi, seninde konular hakkında hem terminoloji, hem de deneyim eksikliğin var.
Bir abin olarak ben sana bir tavsiyede bulunayım. sen bu modeli şimdilik bir kenara kaldır ve daha basit ve tehlikesiz olabilecek boyutta bir 6 kanal model edin.
Şimdi zaten kumanda cihazın var, yani şöyle 450 boyutunda bir model ile başlasan ve öğrensen senin için çok daha kolay ve çok daha az TEHLİKESİZ olacaktır.
Ayrıca farkındaysan konuya yorum yapan bütün arkadaşlar, tehlike durumunu dile getiriyor."

şeklinde yine bir mesaj yazdım.

Bu mesajıma karşılık da;
"bende tehlikenin farkindayim ama basaricam abi sayenizle istersen kargo yapip sana yollim ne gerekiyorsa yap fiyat cikar abi"
şeklinde bir mesaj ile cevap yazdı.

Böyle bir mesaj gelince dedim ki, bu iş yanlış yönde ilerlemeye başladı, zira benim böyle bir teklifim olmadı semih'e velhasıl bu arada semih kardeş RCKOLİK üyeliğide aldı ve burada da aynı yönde ilerleyen bir yaklaşım ile devam etti.
Evet bu süreçte kendisi ile telefonla ve WhatsApp ile konuştuk, fakat gel ben senin modelini toplarım, yada bende şu parçalar var senin işine yarayacak satayım sana, gibi bir yaklaşımım hiç bir zaman olmadı ve de olmaz. Fakat belki kendince gayet iyi niyetle, konuların bir kaç yerinde ve hatta Mehmet bey'in haklı olarak sildiği semih arkadaşa ait satış ilanında ismimi vererek, "levent abi hallediyor" gibi mesajlar atınca, açıkçası çok rahatsız oldum.
Ayrıca bu gün kendisine bu rahatsızlığımı da belirttim.

Zira bu hobiyi kendi zevkim için yapmaktayım, ticaret yapmak isteseydim dükkanımı kapatmazdım.
Zaten dükkan varken bile ticaret değil keyif yapıyorduk, beni bilen bunu da çok iyi bilir.

Velhasıl-ı kelam, durum böyle.

Kendi adıma aldığım karar ise; " bir daha mı? mümkün değil."

Vaktinizi aldığım içinde kusura bakmayın. Fakat gerçekten çok rahatsız oldum bu durumdan.

Sevgiler, saygılar. :saygilar:

Bir daha mı ?

Iyi aksamlar Levent Abi. Oncelikle emek verip bu kadar yazi yazip olayi anlatmissin ama bence gerek yoktu. Senin de dedigin gibi seni zaten taniyoruz.

Inan ben Semih arkadasin yazdigi o seninle ilgili kisimlari dikkate bile almadim. Yani o yazilanlardan senin bu konuda ticari bir kazanc saglamak istedegin gibi bir sey kesinlikle aklima gelmedi.

Aklima gelen tek sey "Levent abi durduk yere kendi basina dert aliyor" oldu ve gordugum kadari ile de sonuc da ne yazik ki oyle olmus :-\

Ozetle bence kafani takip, tadli canini ozle Levent Abi ;)

Satis ilani kilitleme karari malum, burada detaya girip polimik ortami olusturmak istemiyorum. Satis ilaninin bence seninle en kucuk alakasi yok. Semih arkadasimizin bence yaptigi yanlis bir hareket o kadar.

Bir daha mı ?

Anlayışınız için tekrar teşekkür ederim. :saygilar: :RCKolik:

Bir daha mı ?

"Hiçbir iyilik cezasız kalmaz"
"Yaptığın iyilikler kısa süre sonra görevin haline gelir"

Murphy

bilmem anlatabildim mi? :saygilar:

Bir daha mı ?

Çok haklısın Levent abi, ne yazıkki bu tür durumlarda yaşıyoruz. Bende mesela birilerine ne zaman birşey öğretmek istesem işi elime bırakıyorlar. Eh bende o zaman şöyle derdim; ben sana balık vermeye değil, balık tutmayı öğretmeye geldim. Şimdi madem oltayı bana bırakıyorsun, benim de canım istemiyor ve yapmıyorum diyorum. Ardından da o kişi kalan ömrünü benimle belkide tek kelam etmeden tamamlıyor. Elbette hoş bir şey değil, ama hata bizde değil. Bazen nadir olsa da öğrettiklerimi öğrenmek isteyen insanlar oluyor, o zamanda teselli oluyorum. Bu yüzden herkese bir şans verdim hep, ama bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Kimse benden birşey öğrenecek değil, üstüne benim öğrenmem gereken çok şey var sizden. Ben sadece başıma geleni yazdım

Bir daha mı ?

Ben de bi aralar Kbar ve Spirit ile ilgili paylaşımlarımı silmeyi düşünmedim değil...

Bir daha mı ?

Levent abi , üzme tatlı canını , seni hepimiz biliyoruz , tabiri caizse eşekten düşenin halini , yine eşekten düşen anlar...Kaptanın da vardır böyle birkaç macerası :laugh: , arkadaş genç , toy ,belli ki işi bilmiyor , zaten bilse bir forumda sıkıntılarını yazıp , diğer forumda tertemiz helikopter diye başlık atmazdı.. Bu hobiyi yapan kaç kişiyiz ki , her forumda birbirimizi biliyoruz , ama yeni arkadaşlar bilemiyor doğal olarak... Kendi adıma , içinin rahat olmasını rica ediyorum , iyilik yapıp sıkıntı bulmanın artık kanıksandığı bir dünyaya rağmen , ben yine de şeytanı sevindirmemek adına , iyilik yapmaktan vazgeçmeyelim diyorum, sonuçta bazı sıkıntıları olabileceğini bilsek de , iyilik yapmak güzeldir , iyilik yapmaya çalışan insan daha da güzeldir ...Seni seviyoruz Levent abi.... :saygilar:

Bir daha mı ?

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
....
Aklima gelen tek sey "Levent abi durduk yere kendi basina dert aliyor" oldu ve gordugum kadari ile de sonuc da ne yazik ki oyle olmus :-\

Ozetle bence kafani takip, tadli canini ozle Levent Abi ;)
....

+1 :saygilar:

Bir daha mı ?

Arkadaşımız yanlış yaptığını kabul etmiyor olsa gerek sahibinden.com da bugün aynı ilanı vermiş. O yüzden ikinci el araçları tanınan, bilinen kişilerden almayı tercih etmek gerektiği bir kez daha kanıtlanmış oluyor.