Benzinli ağaç kesme motoru ne hale gelmiş.!

Celalettin Yazkan

RcFanatik
İlgi Alanı
Uçak
Epey bir zamandır kafamda kuruyordum olur mu diye yine bizim youtube amcaya müracaat ettim tabiki beni boş göndermedi.

Bir kaç yıl önce yeğenim dayı benzinli ağaç motorundan uçak yapmayı düşünüyorum deyince gülmüştüm ama işi ciddiye alan tipler varmış :)

Bugün gittigidiyorda 52cc motorlu testerenin fiyatını 99 tl görünce alıp denesen ne çıkar diye düşündüm.

motor hacmi 52cc teknik özellikleri

Özellikler :
•Ağırlık : 5.20 kg
•Benzin depo kapasitesi : 550 ml
•Maximum motor gücü: 2.1kw/ 11000 rpm
•Yağ tank kapasitesi: 260 ml
•Motor hacmi: 52 cc
•Rölanti maksimum motor hızı: 3300 rpm

bunlarda youtubeda bulduklarım

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Zaten bu Google amca yokken ne yapıyorduk hatırlamıyorum abi :laugh: Fikir oldukça güzel ve ekonomik %p Motorlar konusunda cahil bir insan olarak pek yorum yapamayacağım ama anladım kadarı ile akrobasi yapılmayacak ise bence olabilir gibi geldi :D

Bakalım konunun uzmanları nasıl yorum yapacaklar :)

Bence akrobasi de olur. Ancak bu motorları uçak motoruna dönüştürmek pek kolay değil. Çünkü kullanılacak alet ile tümleşik yapıldıkları için bütün fazlalıklarını torna vs gibi aletlerle tıraşlamak gerek. Üzerine bir de şaftı pervane takılabilecek hale getirmek, motor bağlantısı gibi ilaveler başlı başına bir iş. Küçük sanayide dükkanı olan birisi yapabilirmi? Elbette yapar! Ama bizim gibi kimseler bu işleri yaptırmaya kalktığında, harcadığın zaman ve para hazırını geçer! Öte yandan, komple bir testerenin bir kaç yüz liraya satıldığı yerde, 35 cc bir model motorunun neden 800 liraya satıldığını da anlayabilmiş değilim! :rolleyes:

Omer Erkan' Alıntı:
Bence akrobasi de olur. Ancak bu motorları uçak motoruna dönüştürmek pek kolay değil. Çünkü kullanılacak alet ile tümleşik yapıldıkları için bütün fazlalıklarını torna vs gibi aletlerle tıraşlamak gerek. Üzerine bir de şaftı pervane takılabilecek hale getirmek, motor bağlantısı gibi ilaveler başlı başına bir iş. Küçük sanayide dükkanı olan birisi yapabilirmi? Elbette yapar! Ama bizim gibi kimseler bu işleri yaptırmaya kalktığında, harcadığın zaman ve para hazırını geçer! Öte yandan, komple bir testerenin bir kaç yüz liraya satıldığı yerde, 35 cc bir model motorunun neden 800 liraya satıldığını da anlayabilmiş değilim! :rolleyes:

Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum ömer abi, son cümlenizin cevabıda gayet basit, üreticilerin gözünde bu hobiyi yapan bizler zevkine para harcayan insanlarız bence fiyatlar bu yüzden abartılı.

Adam canavar gibi 4 motorlu bombardıman uçağı yapmış uçuruyor.Ömer abinin dediği gibi dönüştürecek ekipmanı olan için çok büyük dert değil.

Delikopter' Alıntı:
Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum ömer abi, son cümlenizin cevabıda gayet basit, üreticilerin gözünde bu hobiyi yapan bizler zevkine para harcayan insanlarız bence fiyatlar bu yüzden abartılı.
Ama dedikleri de doğru sayılmaz mı Hüseyin :laugh:

Delikopter' Alıntı:
:) Doğru valla bize müstehak
Öyle demeyelim de adamlar bu doğru tespitlerini iyi kullanıp, paraya çevirmesini biliyorlar diyelim :laugh:

Ynt: Benzinli ağaç kesme motoru ne hale gelmiş.!

arkadaslar benim gordugum su !

bu motor 2,1kw . 1kw =1,36 hp

yani 2,1 x 1,36 = 2,85hp

52cc motordan ancak 2,8hp uretebilmisler

bende DLA32 var 32cc motordan 3.8hp almislar

ustelik motorun rolantisi 3000 rpm imis bu bi ucak icin cok fazla ucak bu devirle yerde de durmaz ve hep ilerlemeye calisir

benim motorda rolanti 1800 devir

ayrica 52cc oldugu icinde motor cok agir yani bizim pek isimize yaramaz

demem oki motor gereksiz agirlikta ve gucu cok az bence bu nedenle model motorlari pahali yani bizim kullandığımız motorlar bu isin ferrarisi ;)

soyle dusunun

birtane araba var 1600cc motorlu ve bir versiyonu daha var 2200cc motorlu her ikiside araba her ikiside gider yolda ama rampaya gelindiginde anya konya belli olur :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

LG-G2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mesut benim örneğini verdiğim motor 99 tl kargo dahil testerenin motor özelliği zaten çok bir şey beklememek lazım.
Youtube da gördüğüm modifikasyon edilen motorlar genelde aynı marka(mcculloch)sanırım motor kalitesi uygun olduğu için ona yönelmişler.

bunu daha önce de görmüştük.

Amca uzaklardan değil, batı komşumuz Yunanistandan. İki 50 cc motoru birleştirmiş ama sanki anca 90'lık bir heli motorunun gücünü elde edebilmiş. Ama helal olsun, bayağı uğraşmış bir şeyler yapmış! :bravo:

Aslında Mesut'un dediğine katılıyorum. Hatta tecrübe bile edilmiştir. Şöyle ki, bir kaç sene evvel Recep eskicilerden bir motor bulmuştu ve Taner ile beraber pervane takılabilir hale de getirmişlerdi. Ve bu motora göre Taner, yanılmıyorsam 2,20 m kanat açıklığında, bir Piper bile yapmıştı. Tabii motorun gücü görüntüsüne göre olsa olsa yöntemi ile belirlenmişti. Şimdi tam ayrıntısını hatırlamıyorum ama motor işe yaramamıştı. Taner bu yazıyı görürse daha iyi açıklama yapar.