Batarya Seçimi

Rıfat Sektaş

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar, 1400kv 2212 fırçasız motor için kaç C değerinde batarya almalıyım? Bunu Ankara'dan nereden alabilirim veya güvenilir siteler nelerdir?
Şimdiden teşekkür ederim.

Uçak yapacağını varsayıyorum. Ve o motor pek uçağa uygun değil. Daha doğrusu acemi bir kişinin yapacağı uçağa uygun değil. Ama 3s 2000/3000 civarı lipo alabilirsin. Yada özel olarak Molicell P28A alabilirsin 3 adet. Ve paket yaptırırsın. Daha isabetli olur.

Uçak yapacağını varsayıyorum. Ve o motor pek uçağa uygun değil. Daha doğrusu acemi bir kişinin yapacağı uçağa uygun değil. Ama 3s 2000/3000 civarı lipo alabilirsin. Yada özel olarak Molicell P28A alabilirsin 3 adet. Ve paket yaptırırsın. Daha isabetli olur.
Kapasite olarak kaç mAh almam mantıklı olur? Uçuş süresini nasıl hesaplayabilirim?

Merhaba, yazıda teorik olarak nasıl hesaplayacağın ve lipo piller ile ilgili değerli bilgiler bulunuyor. Aynı zamanda Ali Haydar hocamın dediği gibi uçarak hesaplamak daha kararlı bir sonuç verir.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eğer 2000mAh kapasiteli bir pil alırsanız ve en fazla 20 Amper çeken motorunuzu tüm uçuş boyunca son gazda uçurursanız 6 dakikalık bir uçuş elde edersiniz. Bu süre tamamen teorikte kalan bir süredir.

Uzun uçuş süresi olsun diyip 4000-6000mah gibi bataryalar alırsanız ağırlığı çok artırırsınız bu da uçağınızın motorunu daha yüksek güçlerde çalıştırmanıza sebep olur. Benim önerim daha önce uçak yapmadıysanız daha önce yapılmış tecrübelere göz atmanız olacaktır.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Örneğin bu videodakine benzer bir uçak yaparsanız sizin için gayet iyi olacaktır. Eğer motoru almadıysanız 1400KV yerine aynı motorun 1000KV olanını kullanmanızı tavsiye ederim.

Sonuca gelecek olursak; başlangıç modeli olarak yapılan bir trainer uçakta Ali Haydar hocamın da dediği gibi 2000 ile 3000mAh arası 3S bir pil işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: Rıfat Sektaş