[Aranıyor]: Attiny84 mikro işlemci
Emre Kaman' Alıntı:
dorukanstore.com da attiny44 buldum. 84 8 kbyte, 44 ise 4 kbyte, anladığım kadarıyla başka bir fark yok. 4 kbyte da koda fazla fazla yetiyor zaten. Aldım gitti. Kapatıyorum
Geçen hafta ben de attiny84 arayıp bulamadığımdan ve de çok pinli fakat light kodlar(led, led ve daha çok led
) için kullanılabilecek bir işlemci aradığımdan datasheet'leri biraz karıştırdım. Üzerinde ADC olmaması haricinde attiny2313 bu iş için ideal gözüküyor. Datasheet'i burada ;
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
- 20 pini var ve 20 pinin 18 tanesi IO pini
- Attiny85'de olmayan donanımsal RX/TX pinlerine sahip yani bunun anlamı bluetooth, USB TTL adaptörü gibi cihazlar ile sıkıntısız konuşabiliyor.
- Analog giriş yok, yani potansiyometre ve analog değer ölçme v.b. işlevler için kullanılamaz.
- Kod hafızası 2K
- 8mhz'de çalışabiliyor.
- "Absolute maksimum" olarak pin başına 40ma, toplamda 200 ma sink ve source akımını destekliyor. Ama tabii ki sürekli kullanım değerleri için bunların altında kalmak öneriliyor.
Arduino IDE (1.6.4 ve sonraki versiyonlarda) üzerinde, aşağıdaki "board manager" linkini kullanarak, kart, IDE'ye eklenebiliyor.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aşağıda ise ATTTINY işlemcilerin özelliklerinin karşılaştırıldığı bir tablo var.
[attachimg=1]