[Aranıyor]: Align ds415m servo horn beyaz renkli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakan Ülgenalp

RcFanatik
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar , 250 sınıf helim için , 415m servo almıştım , ama üzerinde gelen siyah renkli hornların delikleri büyük olduğu için ball B bir türlü monte edemedim , aslında bir şekilde yapıştırıp edecektim , DFC kafa olduğu için gözüm yemedi.3 - 4 dolarlık bir parça , ama ne sipariş ettiğime ne de kargo masrafı ettiğime değecek.. :mad:...Elinde bulunmasa bile , yakında biryerlerden alışveriş yapacak arkadaşlarım olursa , pakete sıkıştırma babında bir iyilik de yapabilirler diye konu açma gereği hissettim.Şimdiden teşekkür ediyorum.. :saygilar:
Malzeme şudur...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bunların yerine şu da olur gibi tavsiyeniz olursa , onu da değerlendirebilirim.... :RCKolik:

Abi arkasından somun atma şansın filan yok mu ?

Arda Erkan' Alıntı:
Abi arkasından somun atma şansın filan yok mu ?
Malesef Arda'cığım , ball'ın vidalı kısım arkasına bile ulaşmıyor , somun takılamaz ... :(

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Malesef Arda'cığım , ball'ın vidalı kısım arkasına bile ulaşmıyor , somun takılamaz ... :(

Anladım abi bendeki hk250'nin ball'ın içindeki vida çıkıyor alignde sabit tabi. Aynı şekilde olsaydı aynı boyutta uzun bir vida ile somun olabilrdi. Tabi küçük boyutta bir vida ve somun bulamakta mesele.

Arda Erkan' Alıntı:
Anladım abi bendeki hk250'nin ball'ın içindeki vida çıkıyor alignde sabit tabi. Aynı şekilde olsaydı aynı boyutta uzun bir vida ile somun olabilrdi. Tabi küçük boyutta bir vida ve somun bulamakta mesele.

Align bazen öyle aptal işler yapıyor ki , sırf parça satmak için mi , yoksa gerçekten düşünmeden mi yapıyor anlamadım.Madem 250 sınıf yaptın , bu servoyu standart koydun , hornunu da standart yapsana.450 plus için servo hornu koymuş , 250 alanlara ceza...Valla ne yalan söyleyeyim , benim mini titan belki 10 sene daha eski bir tasarımdır , ama bu kadar kullanıcıyı üzen bir durumu yok , her şeyi basit ve sabit parça , yok onu bundan alma ,bundan al falan , bana horn imal ettirecek adamlar yaa...şu somun işini bir düşüneyim , tornaya bile bağlanmaz ki o kadar küçük somun.. :( Helidirecte devam galiba.... :(
Bu arada sen ne yaptın Arda , merakla bekliyorum 250 uçuşunu ona göre.... :)

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Align bazen öyle aptal işler yapıyor ki , sırf parça satmak için mi , yoksa gerçekten düşünmeden mi yapıyor anlamadım.Madem 250 sınıf yaptın , bu servoyu standart koydun , hornunu da standart yapsana.450 plus için servo hornu koymuş , 250 alanlara ceza...Valla ne yalan söyleyeyim , benim mini titan belki 10 sene daha eski bir tasarımdır , ama bu kadar kullanıcıyı üzen bir durumu yok , her şeyi basit ve sabit parça , yok onu bundan alma ,bundan al falan , bana horn imal ettirecek adamlar yaa...şu somun işini bir düşüneyim , tornaya bile bağlanmaz ki o kadar küçük somun.. :( Helidirecte devam galiba.... :(
Bu arada sen ne yaptın Arda , merakla bekliyorum 250 uçuşunu ona göre.... :)

Abi eğer vida tatlı sıkı veya çok büyük gelmiyorsa. Yerinde olsam , Japonla doldurup + olarak aktivatör kullanırdım. Deliği tamamen dolduruktan sonra ince maktap ucu veya yoksa iğneyi ısıtıp merkezinden bir küçük delik açıp ball linkin vidasına tekrar japon sürüp gönderirdim. Zaten vida plastik vidası olacağı için kendi dişini açar.Ball yerine oturduktan sonra arkasından gene japon damlatırsan sıkıntı olma olasığılı, olasılıksız gibi gözüküyor. :laugh:

Abi ben parçaları bekliyorum, gelmek bilmedi. :) Hk 'dan uygun elektronik topladım.

Fbl kafayı kendim yapsamda , uygun fiyatlı bir align dfc kafa bulunca aldım. kbar kullancam. Bakalım nasıl olcak bende merak ediyorum.

Gelsin bol bol uçarız inşallah. :laugh:

İşte delik büyük , ball boşta kalıyor , yeniden plastik eritip doldursan bile , tekrar diş açıp takabilirim ama güven vermiyor :( , dfc kafada zaten servolar yükte , dişli sıyırıp düşmek var , ballink koparıp eve eli boş dönmek de var.Bu risk 4 dolarlık bir parça için bir de....Biliyorsun ballink gitti mi , heli kendini talaş ediyor , yani Align yine yapacağını yapmış , alacaksın bu parçayı çaren yok diyor...... :mad: ....

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
İşte delik büyük , ball boşta kalıyor , yeniden plastik eritip doldursan bile , tekrar diş açıp takabilirim ama güven vermiyor :( , dfc kafada zaten servolar yükte , dişli sıyırıp düşmek var , ballink koparıp eve eli boş dönmek de var.Bu risk 4 dolarlık bir parça için bir de....Biliyorsun ballink gitti mi , heli kendini talaş ediyor , yani Align yine yapacağını yapmış , alacaksın bu parçayı çaren yok diyor...... :mad: ....

Aynen abi. Risk tabi, en temizi al bir tane olmazsa.

Gerçekten çok saçma bir durum olmuş dediğin gibi.

Hakan abi bu parcalar icin aslinda forumda bir arkadaşın varsa 3d yazıcı kullanabilirsek cok iyi olacak ben bu isi yapan bir firmaya mail attim adamlar 3 hafta doluyuz diyorlar. Umarım belki 3d çözüm olur ihtiyaciniza [emoji1]

Hakan, bende vidası uzun ball var 450 ye göre, uyacaksa göndereyim.

Benzer bir sorunu yaşamıştım, ball vidaları kısa geliyordu ve somunu zor tutuyordu onun için almıştım.

Hakan, servo kolunun üzerine başka plastik bir parça vidalayıp, onun üzerine istediğin ölçüde delik açma imkanın olabilirmi? Benim DLA 32 motorun karbüratör kolu kısa olduğundan, uzatmak için şöyle bir şey yapmıştım. Fikir vermesi açısından resmini ekliyorum.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Hakan, bende vidası uzun ball var 450 ye göre, uyacaksa göndereyim.

Benzer bir sorunu yaşamıştım, ball vidaları kısa geliyordu ve somunu zor tutuyordu onun için almıştım.

Abi sanıyorum o zamanda 450 ballı , 250 linki için büyük gelir oturmaz.Ölçüsüne bakmak lazım yinede.

Omer Erkan' Alıntı:
Hakan, servo kolunun üzerine başka plastik bir parça vidalayıp, onun üzerine istediğin ölçüde delik açma imkanın olabilirmi? Benim DLA 32 motorun karbüratör kolu kısa olduğundan, uzatmak için şöyle bir şey yapmıştım. Fikir vermesi açısından resmini ekliyorum.

Aynen abi zamanında böyle bir uzatmayı bende yapmıştım. Oldukça mantıklı :thumbup:

Hakan abi bende boş 250 ballı var.İçine uzun vidada ayarladım ama uygun somun maalesef yok.

Vida 1.5 mm uygun somun ayarlayabilirim dersen göndereyim. Bu seçenekte aklında olsun.

Arda Erkan' Alıntı:
...
Hakan abi bende boş 250 ballı var.İçine uzun vidada ayarladım ama uygun somun maalesef yok.

Vida 1.5 mm uygun somun ayarlayabilirim dersen göndereyim. Bu seçenekte aklında olsun.
...

Vida varsa somuna gerek yok bence. Mevcut deliklerin dışında 1mm delik açılıp doğrudan plastiğe vidalanabilir.

Omer Erkan' Alıntı:
Vida varsa somuna gerek yok bence. Mevcut deliklerin dışında 1mm delik açılıp doğrudan plastiğe vidalanabilir.

Abi ben orjinal kola bir işlem yapmadan direk takması için diyorum. :saygilar: Senin dediğin yöntemde gerek yok zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...