[Aranıyor]: 7 Kanal ve ustu Kumanda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakan.

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar yeni bir model aldım ama yatıyor kumanda yok 7 kanal ve üstü kumanda arıyorum bilginize ..... satmak isteyenler irtibata geçsin lütfen...

Hakan bey keske Bir selam verip, kendinizi tanitma inceliginde bulunsaydiniz.......

Hakan hoşgeldin,

Biraz daha konuyu açman iyi olur. Mesela Turnigy 9x de 7 kanal üstü ama almanı tavsiye eder miyim bilmiyorum. Bütçe ve beklentileri biraz daha net ortaya koyarsan somut öneriler gelecektir ;)

TEŞEKKÜRLER ÖNERİN İÇİN RASİM ABİ .. bu arada mesut bey evet biraz kabalık ettim galiba ...

Eskişehir den aranıza katılıyorum ismim HAKAN AYGAN herkese merabalar hobiye yeni başladım diyebilirim trex 450 dfc pro ile başladık hadi hayırlısı... heli ve aynı zamanda multiylede ilgileniyorum

kumandaya gelince turnıgy 9x yada 9xr falan var bilmiyorum bu kumandalardan kullanan var mı içinizde ... sinyal kopması falan oluyo rmu güvenilir mi ayrıca kumanda ile sorun yaşayınca destek almakta kolay olsun istiyorum.. o yuzden biraz bilindik bi, marka olması tercihim 500 600 bütçe var işte..
elinde kumanda olan arkadaşlar yada öneriri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler...

Ben bu ara jr xg6 kullanıyorum 6 kanal ama xbus var tavsiye ederim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

abi sıfır olması veya marka önemlimiben bir kaç tane buldum istersen linklerini atıyım

hakan aygan' Alıntı:
.......
kumandaya gelince turnıgy 9x yada 9xr falan var bilmiyorum bu kumandalardan kullanan var mı içinizde ... sinyal kopması falan oluyo rmu güvenilir mi ayrıca kumanda ile sorun yaşayınca destek almakta kolay olsun istiyorum.. o yuzden biraz bilindik bi, marka olması tercihim 500 600 bütçe var işte..
elinde kumanda olan arkadaşlar yada öneriri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler...
Her iki kumandayı az da olsa inceleme imkanım olduğu için kesinlikle tavsiye etmiyorum :-\

Turnigy 9X'de yazılımsal çok ciddi hatalar var. 9XR'de ise durum daha da kötü. Zira standar dışı menülere sahip bir yazılım kullanılmış durumda. 500-600 TL iyi bir kumanda için gayet yeterli bence.

Hangi marka dersen, Futaba, Spektrum, JR olabilir. Spektrum veya JR alırsan da bence DMS2/ DMSX protokolünü destekleyen versiyonlarını tercih et.

Rasim bu konuda sana yardımcı olacaktır ;)

Ömer Alp AKTAN' Alıntı:
abi sıfır olması veya marka önemlimiben bir kaç tane buldum istersen linklerini atıyım
Ömer burada linkleri vermeye gerek yok. Önce Hakan abin ile durumu bir değerlendirin, ondan sonra gerekirse destek oluruz ;)

Tamam Mehmet abi olur.

Hakan ile özelden de yazıştık, burdan da yazayım. Şimdiye kadarki bütün kumandalarım Spektrum'du, yanlış anlaşılmasın Spektrum için çalışan, HorizonHobby'de falan akrabam yok ;D

Spektrum DX6i
Spektrum DX7s
Spektrum DX3s
Soektrum DX7s (yeni, tekrar :D )

Heli için tercihim dx7s... Tercih sebeplerim menülerinin anlaşılır olması, kaliteli olması, geniş ekran / kullanım kolaylığı (kısaltmaların arasında boğulmamak), uygun fiyatlı olması... Gerçi daha edinmedim ama bir blade mikro alsam bind et kullan avantajı var. Ayrıca Gpro'da durum ne olacak bilmiyorum da 3gx ünitede sadece satellite bağlayarak alıcıya gerek duymadan da kullanılabiliyor diye biliyorum ama denemedim. (gerçi satellite kendisi de bir nevi alıcı ama kastettiğim şeyi anlamışsınızdır.)

Fastlad'e üye olup login olunca fiyat ar8000 alıcı ile birlikte 245 dolar. Kargo dahil 275 dolar. Eğer adamlarla iletişime geçip faturada fiyatı 55 pound veya aşağısında göstermelerini sağlarsak gümrük de olmuyor. Kumanda 600 liraya geliyor... Eğer gümrüğe takılırsa da en fazla 700 liraya gelecektir.

Bu fiyata bu kalitede, 7 kanallı, kolay pratik bir kumanda daha varsa arkadaşlar tavsiye etsinler fikir alışverişi yapalım. Mevcut bütçeye en uygun bu olur. Futaba 6J, 7c gibileri bilmiyorum ama dx7s den daha iyi olduklarını sanmıyorum en azından benim kriterlerime göre. 8fg de iyi olur ama bin lira gibi bir maliyeti olur. Emre abiden biliyorum güzel kumanda ama her güzelin bir bedeli var :D

İster spektrum olsun, ister futaba eskişehirde menü ayar vs sıkıntısı olmaz ;)

Oyumu dx7s e veriyorum. Daha uygununu görmedim %p

Ynt: [Aranıyor]: 7 Kanal ve ustu Kumanda

DenizSERT' Alıntı:
Ben bu ara jr xg6 kullanıyorum 6 kanal ama xbus var tavsiye ederim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Xbus açarmısın biraz. Benim bildiğim dmss kullanıyor xg Serisi

Merhaba
ben hexacopter kullanıyorum.bütçesizlikten dolayı turnigy9xten bir türlü kurtulamadım.bana 7 kanallı bir kumanda gerekli.ancak en az 2 adet mixsiz kullanabileceğim 3 pozisyonlu switchi olması gerekli.(biri gps-atti-failsafe ikincisi IOC kuyurktutma özelliği için) turnigyde bir adet 3lü switc var oda mixli.
spektrumdx7s de mixsiz 3 pozisyonlu switch kaç adet.3 pozisyonlu switchler için 1adet kanal kullanılıyor değilmi?

Rasim Öztürk' Alıntı:
Hakan ile özelden de yazıştık, burdan da yazayım. Şimdiye kadarki bütün kumandalarım Spektrum'du, yanlış anlaşılmasın Spektrum için çalışan, HorizonHobby'de falan akrabam yok ;D

Spektrum DX6i
Spektrum DX7s
Spektrum DX3s
Soektrum DX7s (yeni, tekrar :D )

Heli için tercihim dx7s... Tercih sebeplerim menülerinin anlaşılır olması, kaliteli olması, geniş ekran / kullanım kolaylığı (kısaltmaların arasında boğulmamak), uygun fiyatlı olması... Gerçi daha edinmedim ama bir blade mikro alsam bind et kullan avantajı var. Ayrıca Gpro'da durum ne olacak bilmiyorum da 3gx ünitede sadece satellite bağlayarak alıcıya gerek duymadan da kullanılabiliyor diye biliyorum ama denemedim. (gerçi satellite kendisi de bir nevi alıcı ama kastettiğim şeyi anlamışsınızdır.)

Fastlad'e üye olup login olunca fiyat ar8000 alıcı ile birlikte 245 dolar. Kargo dahil 275 dolar. Eğer adamlarla iletişime geçip faturada fiyatı 55 pound veya aşağısında göstermelerini sağlarsak gümrük de olmuyor. Kumanda 600 liraya geliyor... Eğer gümrüğe takılırsa da en fazla 700 liraya gelecektir.

Bu fiyata bu kalitede, 7 kanallı, kolay pratik bir kumanda daha varsa arkadaşlar tavsiye etsinler fikir alışverişi yapalım. Mevcut bütçeye en uygun bu olur. Futaba 6J, 7c gibileri bilmiyorum ama dx7s den daha iyi olduklarını sanmıyorum en azından benim kriterlerime göre. 8fg de iyi olur ama bin lira gibi bir maliyeti olur. Emre abiden biliyorum güzel kumanda ama her güzelin bir bedeli var :D

İster spektrum olsun, ister futaba eskişehirde menü ayar vs sıkıntısı olmaz ;)

Oyumu dx7s e veriyorum. Daha uygununu görmedim %p

Ynt: [Aranıyor]: 7 Kanal ve ustu Kumanda

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Xbus açarmısın biraz. Benim bildiğim dmss kullanıyor xg Serisi
abi sbus değil xbus mantık aynı ama :) Tabi switch sayısını arttırmış olmuyoruz onu söyliyim.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

arkadaşlar cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. 9xr yi alabilirim diyordum ama fikrim değişti hakkında hiç iyi şeyler okumadım dx7s alacağım muhtemelen forumdada kumanda vs ire satanlar var fakat adamlar kar sağlama amaçlı satıyor .. bide utanmadan şu fiyata mal oldu ama şu fiyata satıyorum diyor .... neyse diyecek bişey yok .. ilgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...