[Aranıyor]: 600mm Pal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
600mm Pal

Yurtdışından da uyguna sanırım var pilottr de... Elinde olan arkadaş vardır muhakkak da, yoksa bi değerlendirin şunları;

600 palli model kullandığımdan aklımın bi köşesinde durur bunlar :D

600mm Pal

RJX e girmeyecegim bu sefer cunki bugun ufacik surtmeyle iyi cizildi,
Sert bir inis sonrasi X50 nin plastik olan inis takimi sol kisim kirildi ve heli sola yatti,
Aslinda cok sert inmemistim ama artik sanirim plastigin ömrü azaldi her ucusta üzerine nitro bulasmasi yapisini bozdu zamanla,
Ana pal sadece 1 kere topraga surttu ve zaten durmak uzereydi ve cok yavasti buna ragmen pal can sıkıcı hasar aldi,

Yarin ana pallerin bir fotosunu ekleyecegim bir baksin ustalar problem cikarirmi diye,
Zabanan birde gidip inis takimi alacagim promodelden,

600mm Pal

Aslinda bana Zeal de fazla RJX de, pal yemekten imanim gevricek yakinda,
Mesut hoca plastik kullan dedi ama plastik acayip bir vibrasyon yaratip fbl üniteyi sapittiriyor,
Sen ne dersin Rasim hocam ne tavsiye edersin ?

600mm Pal

Evrim SUTEL' Alıntı:
RJX e girmeyecegim bu sefer cunki bugun ufacik surtmeyle iyi cizildi,
Sert bir inis sonrasi X50 nin plastik olan inis takimi sol kisim kirildi ve heli sola yatti,
Aslinda cok sert inmemistim ama artik sanirim plastigin ömrü azaldi her ucusta üzerine nitro bulasmasi yapisini bozdu zamanla,
Ana pal sadece 1 kere topraga surttu ve zaten durmak uzereydi ve cok yavasti buna ragmen pal can sıkıcı hasar aldi,

Yarin ana pallerin bir fotosunu ekleyecegim bir baksin ustalar problem cikarirmi diye,
Zabanan birde gidip inis takimi alacagim promodelden,

Evrim Bey , hele ki İstanbulda yaşıyorsunuz , yoksa nasıl zabanan promodele gidebilirdiniz ki... :lollol:
Plastik işi malesef öyle , zamanla yapıları bozuluyor , aslında Thunder tiger'in plastikleri , öyle sıradan plastiklere de benzemez , hakikaten kalitelidir ama , yapacak birşey yok , siz bunu değiştirdikten sonra , inişlere de çalışın biraz , kuş gibi uçup , tüyy gibi inme çalışmaları yapın... :D , o zaman skidlere de pallere de zarar gelmez...Simülatör hocam , simülatör... :thumbup:

600mm Pal

Heheh simulator iste hocam, real simulator, :)

Simulator ile gercek arasinda fark cidden cok fazla saka bir yana,
Simdi bende beastx li x50 var ama simde bu konfigurasyon yok, orda hersey ayarli :)
Ayar gayar hicbirsey yok simde ama burda gercek dogayla karsi karsiyasin :)
Gercekte kasmam lazim daha coook aylar, kira kira öğrenicez,
Zaten bunda ustalasayim, kirip dökmeden inip kalkayim, unite olaylarini kapayim, gidip bir raptor 90 alacagim inşallah,

Bugun birsey vardi tuzlada :) Zaten kimyasal bir fabrikadada bisi olmus bolgeyi tahliye ediyordu polis :)

600mm Pal

Evrim SUTEL' Alıntı:
Heheh simulator iste hocam, real simulator, :)

Simulator ile gercek arasinda fark cidden cok fazla saka bir yana,
Simdi bende beastx li x50 var ama simde bu konfigurasyon yok, orda hersey ayarli :)
Ayar gayar hicbirsey yok simde ama burda gercek dogayla karsi karsiyasin :)
Gercekte kasmam lazim daha coook aylar, kira kira öğrenicez,
Zaten bunda ustalasayim, kirip dökmeden inip kalkayim, unite olaylarini kapayim, gidip bir raptor 90 alacagim inşallah,

Bugun birsey vardi tuzlada :) Zaten kimyasal bir fabrikadada bisi olmus bolgeyi tahliye ediyordu polis :)

Hele bunun bir hakkını ver , 90'lık ya da 700'lük için erken Evrim Bey...Bir de , neden kıra döke , simi kasman lazım Evrim hocam , tamam canlısı gerçekten başka , ama kırıp toplarken geçecek zamanı pilotaj yapmak varken , hem de cüzdan ve kart limitleri yerinde saymak varken , hele hele dolar böyleyken dimi ya... :D

600mm Pal

Şimdi simin yerine göre faydalı olduğu yerler var yerine göre yetersiz kaldığı konular var. Yeni hareketleri çalışmak, stick hareketlerini kavramak için faydalı. Rüzgar vs. de kısmen simüle edilebiliyor. Ama modelde ayar sıkıntıları, balans sorunları, titreşimler vs. bunları tabii ki gerçekte tecrübe edebiliyoruz. Ben yine de simde yapamadığım hiçbir hareketi gerçekte denemiyorum, rescue olsa bile...

Pal konusuna gelirsek, modelle birlikte gelen EDGE paller mesela çok kaliteli, helifreakten vs. de araştırırsanız kullananlar çok memnun. Ben de öyle... Ama kırsam aynısından almam. Çünkü kargo dahil 300tlden fazla bir fiyatı var. Benim öneriler biraz f/p :D duygusal sebeplerle...

600 boyutta ben olsam yine de CF kullanırdım. Mesut abi sapıtmış üniteli bir modelle bile harikalar yaratabileceği için plastik önermiş olabilir. Pilotaj olarak o seviyelerde değiliz biz, o yüzden içimizin rahat etmesi önemli :)

Tabi tabi, ondan zaten ustalasayim sonra alacagim diyorum, Raptor 90 a en az 1 seneden fazla vardir,
Bu model su an bana fazlasiyla yetiyor az ileri az geri az asagi az yukari testlerime,
Sim in kattigi sey bana yön duygusu, elim komutlari verirken ne tarafin nereye götürecegini ezberledi sayesinde,
Pal konusuna gelince evet bu calismalar sirasinda en cok canimi yakan pal, zira en pahali ürün o,
Titan in turkiye distributorunde parcalar gercekten yurtdisi sitelerden bile ucuz, kaldiki modelin parcalari ucuz, ama pal pahali,

Su pale bakarmisiniz size zahmet ustadlar bu cizik sorun yaratirmi ? Havada pal patlamasi yaparmi ? Yada devirlenmede ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Normal uçuş için, eğer palde yapısal bir hasar oluşmamışsa uç tarafları uygun dolgu malzemeleri ile doldurulup (epoxy gibi) zımparalanır ve balansı yapıldıktan sonra kullanılabilirmiş gibi geldi bana.

Yapısal hasar olup olmadığını anlamak için pali iki ucundan tutarak iki tarafa doğru da burmaya çalışıyorsunuz, eğer kulağınıza palin içerisinde meydana gelmiş kılcal çatlakların sebep olduğu çıtırtılar geliyorsa pal çöpe gitmelidir bence.

Dedigini yaptim hocam,
Herhangi bir citirti sesi gelmiyor,
Yapisal bir bozuklukda gozlemleyemiyorum baktigimda,

Olay ise sert inis sonrasi landing skid kirilinca heli sola yatti o yatisla pal topraga surttu,
Uclar haric birseyde gozukmuyor,

Pal deyince korkuyorum yaaa, olmadi festivalde gosteririm size ona gore atariz yada yaparim yap derseniz,
Simdilik bir yeni pal takimi alayim,

Plastik pal cok titretiyor, birde model nitrolu oldugu icin zaten titriyor, ikisi birlesince unite sapitiyor, carbona devam,

Evrim SUTEL' Alıntı:
..Pal deyince korkuyorum yaaa, olmadi festivalde gosteririm size ona gore atariz yada yaparim yap derseniz,
Simdilik bir yeni pal takimi alayim,

Plastik pal cok titretiyor, birde model nitrolu oldugu icin zaten titriyor, ikisi birlesince unite sapitiyor, carbona devam,
En güzeli Evrim. Sen yeni bir pal sipariş et, bunu da festivalda bir kontrol ederiz ;)

Evrim selam,

plastik nitrodan bnozulmaz iniş takımında daha önceki sert inişlerden bi hasar oluşmuştur bence, dikkat edersen tüm nitrolar plastik şişede muhafaza ediliyor yıllarca.

gelelim pallerin durumuna, pallerde hiçbirşey yok uçlarına japon damlat, 502 marka akışkan japon, bal kıvamında koyulardan değil. balanslarına bak ve uç sıkıntı olmaz. ben ne paller tamir ettim hatta bir pal tamir konusu açayımda ona bi bak

Evrim iniş takımının kırılması be zamandan ne de başka bir şeyden kaynaklanıyor tamamen TT nin dingabaklığı .[emoji1]
Eskiden raptor 50 lerin iniş takımı hayatta kırılmaz dı içi dolu idi x50 de çok zayıf bir iniş takımı yaptılar ve un ufak darbede kırılıyor bulabilirsen raptor 50 iniş takımı bul kırılması imkânsız gibi bir şey.Unut gitsin[emoji106]

Celalettin abim hay cok yasa, gercekten x50 inis takimi cok zayif,
O agirlikta bir heliye gore cok zayif,
Raptor bakayim bugun olurmu diye,

Mesut hocam cok sagolasin o yapistiricidan bulayim yapayim,
Sen cok yasa,

Mehmet abi en azindan yedek olur diye alacagim :)
Pilottr hazir zeal pal i %45 indirimle 150 Tl ya satiyorken fayda var,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...