Selamlar, sevgili dostlar.
Merhaba.
Doğru yere mi konu açtım, bilmiyorum ama;
Yaklaşık 3 aydır Hexacopter macerasının içerisindeyim.
Bu forumdaki kişiler ve bilgilerinden fazlasıyla istifade ettim. Öncelikle bunun için teşekkür etmek isterim.
Ürün tasarlama ve geliştirmeye çalışıyorum.
İHA üzerine faydalı yük şeklinde.
HEXACOPTOR'um:
APM 2.8
M8N GPS
2212 920KV MOTOR
30A Simonk ESC
1045 prop.
Flysky i6x kumanda 10 kanal
3400 mAH lipo pil
Bu süreçte elektronik parçalar ve aksamından yazılım ve programına kalibrasyonlarına ve kumanda ayarlarına kadar çoğu şeyi forumda tarif edildiği üzere yapmaya çalıştım.
Şu aralar uçuş denemeleri yapmaktayım.
Bu şamada sorunlar yaşamaktayım.
Sorunların çözümü için sizden yardım istiyorum.
1. Cihazı ilk birkaç sefer stabilize modda uçurdum. Fakat çok hırçın ve ani hareketler yaptığı için vazgeçtim. ( Düştü birkaç kere .)
ALT HOLD ve LOITER modunda deniyorum. Sakin kalkıyor ama sebepsiz bir şekilde belirsiz bir rotaya doğru hareket ediyor.
Stabilize ye alıyorum ama kurtaramıyorum. Düşüyor.(Telemetri kullanıyorum telefondan TOWER uygulaması üzerinden. Arm ediyorum.)
2. Forumda hala anlayamadığım bir konu var.
Alıcının 5. Kanalının boş bırakılması. Bu şekilde boş olunca kumanda kalibrasyonu ve mod tanımlaması yapamıyorum.
Fakat Alıcının 5. Sini APM bin 5. Kanalına 6. Sini APM bin 6. Sına 7. Sini APM bin 7. Sine şeklinde yapıp
Kumanda dan Mix1 Mix2 şeklinde yapıp 6 modu aktif yapabiliyorum.
Fakat bu doğru bir şey mi bilemiyorum?Bir eksik var ama ne olduğunu anlayamadım henüz.
Doğrusu nedir? Örnek bir APM ve Flysky alıcı kablo bağlantısı gösterilebilir mi?
Teşekkür ediyorum.
Merhaba.
Doğru yere mi konu açtım, bilmiyorum ama;
Yaklaşık 3 aydır Hexacopter macerasının içerisindeyim.
Bu forumdaki kişiler ve bilgilerinden fazlasıyla istifade ettim. Öncelikle bunun için teşekkür etmek isterim.
Ürün tasarlama ve geliştirmeye çalışıyorum.
İHA üzerine faydalı yük şeklinde.
HEXACOPTOR'um:
APM 2.8
M8N GPS
2212 920KV MOTOR
30A Simonk ESC
1045 prop.
Flysky i6x kumanda 10 kanal
3400 mAH lipo pil
Bu süreçte elektronik parçalar ve aksamından yazılım ve programına kalibrasyonlarına ve kumanda ayarlarına kadar çoğu şeyi forumda tarif edildiği üzere yapmaya çalıştım.
Şu aralar uçuş denemeleri yapmaktayım.
Bu şamada sorunlar yaşamaktayım.
Sorunların çözümü için sizden yardım istiyorum.
1. Cihazı ilk birkaç sefer stabilize modda uçurdum. Fakat çok hırçın ve ani hareketler yaptığı için vazgeçtim. ( Düştü birkaç kere .)
ALT HOLD ve LOITER modunda deniyorum. Sakin kalkıyor ama sebepsiz bir şekilde belirsiz bir rotaya doğru hareket ediyor.
Stabilize ye alıyorum ama kurtaramıyorum. Düşüyor.(Telemetri kullanıyorum telefondan TOWER uygulaması üzerinden. Arm ediyorum.)
2. Forumda hala anlayamadığım bir konu var.
Alıcının 5. Kanalının boş bırakılması. Bu şekilde boş olunca kumanda kalibrasyonu ve mod tanımlaması yapamıyorum.
Fakat Alıcının 5. Sini APM bin 5. Kanalına 6. Sini APM bin 6. Sına 7. Sini APM bin 7. Sine şeklinde yapıp
Kumanda dan Mix1 Mix2 şeklinde yapıp 6 modu aktif yapabiliyorum.
Fakat bu doğru bir şey mi bilemiyorum?Bir eksik var ama ne olduğunu anlayamadım henüz.
Doğrusu nedir? Örnek bir APM ve Flysky alıcı kablo bağlantısı gösterilebilir mi?
Teşekkür ediyorum.