Antakya'dan Selamlar

Photomanipulate

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar, forumu google üzerinden araştırmalar yaparken buldum. Ben Alper Şener, 28 yaşındayım, Sinema & Tv mezunuyum, bir mağazada bilgi işlem personeliyim ama asıl mesleğim olan Fotoğrafçılıkla sık sık uğraşıyorum ve artık havadan çekim işlerine girme vaktinin geldiğini düşünerekten dün itibariyle Dji Phantom 4 sipariş verdim. Bu ürünü kullananlar ve ya bilenler varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Araştırdığım kadarıyla ürünü kullanmak diğer modellere göre oldukça basit ama bilen arkadaşlardan yardım almak benim için çok iyi olacaktır, teşekkürler :)

Antakya'dan Selamlar

Alper öncelikle hoşgeldin. Aldığın ürün bu piyasanın en akıllı aletlerinden. Fakat ince detaylarını bilmen gerekiyor. En önemlisi bunun bir oyuncak olmadığını ve gerekli yasal koşullar saglanarak uçman gerektiğini hatırlatırım. Lisans ve plakanı almadan uçma ve IHA talimatnamesindeki ilgili maddeleri güzelce oku. Şuan için sana yardımcı olacağım en önemli konular bunlar. Öte yandan ürünü eline aldığındada aklına takılan her konuda sana yardımcı olmaya çalışırım.

Antakya'dan Selamlar

Hoşbulduk Berat öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim. Cihaz geldiğinde ilk işim kayıt ve plaka olacak zaten. Sanırım aynı cihazı sende kullanıyorsun ve sormak istediğim bir konu var. Bi forumda sinyal kaybı yaşayan bi arkadaş olduğunu gördüm, bu kadar akıllı bir cihaz sinyal koptuğu zaman ne gibi önlemler alıyor kendi kendine ?

Antakya'dan Selamlar

Aramiza hosgeldin Alper %p IHA kurallarini su konudan ulasabilirsin :saygilar:

Antakya'dan Selamlar

Alper Şener' Alıntı:
Hoşbulduk Berat öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim. Cihaz geldiğinde ilk işim kayıt ve plaka olacak zaten. Sanırım aynı cihazı sende kullanıyorsun ve sormak istediğim bir konu var. Bi forumda sinyal kaybı yaşayan bi arkadaş olduğunu gördüm, bu kadar akıllı bir cihaz sinyal koptuğu zaman ne gibi önlemler alıyor kendi kendine ?

Kendi kendine aldığı bir önlem yok aslında. Daha doğrusu şöyle diyebiliriz senin belirlediğin prosedüre uygun hareket ediyor. Nedir onlar? Kalktığı yere dönme, havada asılı bekleme yada bulunduğun yere in. Biz tabikide eve geri dönüşü kullanacağız. Fakat bu dönüş olayındada alt prosedürler var. Yükseklik engel aşma vs. Biraz detaylı çok az karmaşık ama bir o kadar basit.

Antakya'dan Selamlar

Hoşgeldin Alper,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Antakya'dan Selamlar

Aramıza Hoşgeldiniz Alper Bey.