Adı : Cihan
Soyadı : Çolakoğlu
Nereden : Ankara
Mesleği : Grafik Tasarım, Web Master (Wordpress)
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Drone ve araba, daha çok içinde FPV bulunan hemen herşeye karşı ilgim vardır.
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: hiç olmadı
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Google fazlasıyla görevini yerine getiriyor.
Kullandığım Model(ler) :
Birçok kişinin kullandığı spesifik modellerden kullanmıyorumdur. Çünkü aşırı rookie seviyedeyim, ancak hızlı öğrenirim. Hiç 3" ve yukarısında quad kullanmadım, uçurmadım, satın almadım. İlk kullandığım oyuncak modellerden evrimleşerek daha iyi modellere geçişimi yazayım, böylece bu çöpün burada ne işi var demeyin.
Soyadı : Çolakoğlu
Nereden : Ankara
Mesleği : Grafik Tasarım, Web Master (Wordpress)
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Drone ve araba, daha çok içinde FPV bulunan hemen herşeye karşı ilgim vardır.
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: hiç olmadı
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Google fazlasıyla görevini yerine getiriyor.
Kullandığım Model(ler) :
Birçok kişinin kullandığı spesifik modellerden kullanmıyorumdur. Çünkü aşırı rookie seviyedeyim, ancak hızlı öğrenirim. Hiç 3" ve yukarısında quad kullanmadım, uçurmadım, satın almadım. İlk kullandığım oyuncak modellerden evrimleşerek daha iyi modellere geçişimi yazayım, böylece bu çöpün burada ne işi var demeyin.
- İlk olarak Visuo XS809HW oyuncak model drone alarak başladım, (5 yıl olmuştur sanırım) fırçalı motorla ilk tanışmamdı. Gövde genişliğinden dolayı her yerde uçuramamakla birlikte manevra kabiliyeti yeterli gelmedi. Daha 3 hafta önce Çorum 'da yaşayan bir arkadaşa satışını yaptım.
- 2. aldığım drone DJI Tello oldu. Almadan önce çok araştırmadım, çünkü araştırınca hevesinizi kaçırıyor çıkan sonuçlar. Ben de öyle devam ettim. Sevdim, kamerası iyi, ama yazılımı güncelledikçe çöpe döndü. Ekstra programlarla veya aksesuarlarla kullanmaya devam ettim. Hala da kullanıyorum. Çöp ama yine de vazgeçemiyorum.
- DJI videoları araştırırken FPV muhabbetiyle tanıştım ve önce FPV Freerider Simulatör, sonra kumanda arayışı başladı. Kumanda olarak Flysky FSi6 seçtim. Simulatörde kendimi geliştirdim. (Ama hala acro uçamıyorum) Daha büyük drone almak isterken daha ufaklara yöneldim. Eachine e010 ve Eachine e011 aldım. Flysky bind etmek için Bayang protokol desteği sunan ufak pcb board lardan edindim. Sürekli bu 2 dronelarla dışarıda, içeride, ofis de uçuşlar yaptım. Sonra FPV Kamera ve gözlük alarak kendimce resmi şekilde FPV sistemlere giriş yaptım. Bu sıralarda farklı frameler, canopyler, modellere ait frameler alarak, farklı motorlar edinerek bu 2 ufak drone 'u bu aldığım framelerde farklı motorlarla modifiye ederek denemeler yapmaya başladım.
- Daha sonra bir türlü uçuramadığım ve araya giren pandemi dolayısıyla da sadece motorlarını çalıştırabildiğim, hevesimi kursağımda bırakan HGLRC Sector 132 4K satın aldım. Hala rafımda duruyor. O bana bakıyor, ben ona.. Bu sırada Jumper T12 Pro kumandaya geçiş yaptım, Tello hariç elimdeki diğer modelleri bu kumandayla kontrol edebildim. OpenTX artık favorim.
- Daha da ufak bir model olsun da, en azından binanın önündeki okulun bahçesinde uçuralım dediğimiz Larva X HD modeli 2. el olarak İstanbul 'dan bir arkadaşdan satın aldım. Bunu da henüz kaldırmak nasip olmadı. Sanırım al, uçurma, sakla yapısı bende de oluşmaya başladı..
- Adınız / Soyadınız
- Cihan Çolakoğlu
- Nereden Katılıyorsunuz
- Ankara
- İlgilendiğiniz Model
- Multikopter
- Var ise Modelcilik Tecrübeniz
- yok