Ankara’dan Selamlar

Hasan Tekaüt

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar,
Öncelikle ilk forum deneyimim. Yanlışlıklar ve saygısızlıklar için baştan özür dilerim. Model uçak konusunda daha yeni başlamış bulunmaktayım.

Adınız / Soyadınız
Hasan TEKAÜT
Nereden Katılıyorsunuz
ANKARA
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
2020
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,
Öncelikle ilk forum deneyimim. Yanlışlıklar ve saygısızlıklar için baştan özür dilerim.
Model uçak konusunda daha yeni başlamış bulunmaktayım.

İlk yaptığım model fotoblok malzemeden çift motorlu basit bir eğitim uçağıydı.
Her yeni başlayan heyecanıyla yapar yapmaz uçurmayı denedim ve yaklaşık bir metre havalandıktan sonra sol motorun motor sürcüsü yandı ve çakıldım kırım ciddi düzeyde değildi fakat modelden hevesim kaçtı. Bende internetten gördüğüm basit 2 boyutlu bir modeli bilgisayardan modelledim ve 3D Yazıcı ile çıkartıp montajladım. Yaklaşık kalkış ağırlığı 1kg civarında çift motorlu motorların her biri "emax mt2204 2300kv" motorlarıdır. Ve pervave olarak 5x4.5 5045 Pervane ile birlikte kullanmaktayım. Batarya olarak 2250mAh 3S ve 35C bir lipo kullanıyorum. Eski motor sürücülerim yanınca yeni olarak SkyWalker 40A ESC kullanmaya başladım. Sizlerden uçuş ve iyileştirme konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Yeni yaptığım 3D baskıdan olan modelin uçabilceğin emin değilim açıkcası. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hasan hoş geldin.

Bana sorarsan, mesajının kırmızı ile ayırdığım bölümü için forumun (TIKLA) nde yeni bir konu açman daha doğru olacak, zira tanışma konusu adı üstünde tanışma konusu.;)

Tekrar hoş geldin.:RCKolik:

• Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682
İlk modelinizde sürücü (esc) neden yanmış olabilir? ESC nin yanması o modelden sizi soğuttuysa bu deneyeceğiniz modelde de aynı durumu yaşama ihtimaliniz var gibi.
Keşke daha makul kv değerli motor ve ekipmanı ile iki motorlu eğitim uçağıyla devam etseydiniz. O resimdeki model ise burun çok kısa kalmış ve CG ayarını doğru yapmamış olabilirsiniz.

• Sevdim
Tepkiler: LEVENT UYGUN
Hasan kardeşim yeni başlayanlar bölümüne bir konu açarsan oradan devam edelim olur mu?! Burada tanışma bölümünde ve forumdaki ilk mesaj olarak senden kendini tanıtıp ilgi alanlarını belirtmen bekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Aramıza ve foruma hoşgeldiniz. :RCKolik:

@Hasan Tekaüt, model konusu ayrı bir konu olarak açılmıştır. Oradan devam edebiliriz :saygilar: