ankaradan selamlar

Burak Ağcayazı

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
arkadaslar bır kac yıl once foruma uye olmustum ancak ıslerın yogunlugundan bu hobıye pek vakıt ayıramadım , bu nedenle tanısmak bu gune kısmetmıs .ismim burak ankarada ıkamet edıyorum , memurum.
son bır kac aydır model ucak yapmakla ılgılenıyorum aynı zamanda da f450 dron +apm toplamaya calısıyorum , aynı zamanda 2 yıldır dji p3adv dronum ıle amaotrce doga cekımlerı yapıyorum
youtube de flitetest kanalından edındiği yapım planlarıyla son bır kac ayda 7-8 adet elektrık motorlu model ucak yaptım , ancak hic simülasyon calısmadan ucus ıle hıcbır bılgım olmadan ucurmaya calıstıgım ucakları elımden fırlatıp havayla bulustugu ılk 10 sanıyede parcaladım , her hafta yenısını yaptım hafta sonları kırdım .
tam pes edecekken simulasyon uygulaması ındırip uzun bır sure calıstım , artık eskısı gıbı ucak parcalamıyorum ancak yınede cok acemıyım.

Adınız / Soyadınız
burak
Nereden Katılıyorsunuz
agcayazı
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
baslangıc
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
  • Beğen
Madem eski bir üyemizsiniz, hoşgeldiniz yerine "Merhaba" diyelim o zaman :D

Simulasyon çalışmasına biraz geç başlamışsınız ama yine de yılmadan devam edebilmişsiniz, tebrik ediyorum sizi :)

Simulasyon çalışmasına biraz geç başlamışsınız ama yine de yılmadan devam edebilmişsiniz, tebrik ediyorum sizi :)

Merhaba mehmet abi
Yilmak yok bugun yaptigim cirkin ucak

Uçak süper Mythbuster daki DCX bant ile yaptıkları köprü, kano ve hatta en sonunda da uçak kaplaması aklıma geldi. Emeğinize sağlık. Herkesin aynı sıkıntısı var işler yüzünden evde bir şekilde zaman ayırıp yaptığımız çocuğumuz gibi gördüğümüz modelleri hava ile buluşturmaya çok zaman bulamıyoruz. Ayrıca ya kırarsam korkusu da var. Ama sonuçta bunlar hava araçları ve uçmak için yapılmışlar. Vitrin süsü olarak değilde uçurup bazende talihsiz kırımlar geçirmekle insan kendini geliştirip ilerletebiliyor. Yılmadan devam ve inşallah daha uzun uçuş süreleri geçirmek dileğiyle. Kırımsız uçuşlar herkese.

Saygılar;

• Beğen
Uçak süper Mythbuster daki DCX bant ile yaptıkları köprü, kano ve hatta en sonunda da uçak kaplaması aklıma geldi. Emeğinize sağlık. Herkesin aynı sıkıntısı var işler yüzünden evde bir şekilde zaman ayırıp yaptığımız çocuğumuz gibi gördüğümüz modelleri hava ile buluşturmaya çok zaman bulamıyoruz. Ayrıca ya kırarsam korkusu da var. Ama sonuçta bunlar hava araçları ve uçmak için yapılmışlar. Vitrin süsü olarak değilde uçurup bazende talihsiz kırımlar geçirmekle insan kendini geliştirip ilerletebiliyor. Yılmadan devam ve inşallah daha uzun uçuş süreleri geçirmek dileğiyle. Kırımsız uçuşlar herkese.

Saygılar;

kirdikca inat edip yenisini yapiyorum bu sefer hemen kirilmayacak bisey yapiyim dedim gorsellikten ziyade saglamliga onem verdim , acemi olunca yaptigim ucaklar cok kisa sure havada kaldigi icin hep deneme yanilma yoluyla orenmeye calistim buda zamanimi gereksiz yere harcamama neden oldu .
Bu arada bu resimdeki som ucagiminda ucup ucamayacagi hakinda endisem var , kanat genisligi bir uctan bir uca 100 cm genisligi 20 cm toplam agirlik 900 gr , tek kuskum kanadin ebatlarinin yetersiz gelmesi , kanadi daha once parcaladigim ucagimdan saglam kaldigi icin kullandim yenisini yapmadim , agirlik ve kanat yuku hesaplama uygulamasinda ucabilir degerde oldugu gorunuyor ama reelde ne olur deneyip girecegim , biraz daha ucus tecrubesi kazandigimda apm 2.8 ucus kartiyla bir ucak yapmayi dusunuyorum