Ankara'dan merhaba arkadaşlar

Erol TT

Çalışkan Uye
Web sitesi
depresifhayalet.com
30 yıldır plastik maket yapıyorum. Son aylarda gaz kaçması dediğimiz durumu yaşıyorum, başlanmamış ve başlanıp yarım bırakılmış 5-6 tane maket öylece duruyor. Yıllardır rc uçak almak isterdim ama maliyetleri düşündürüyordu. Baktım çok düşünmüşüm, hiç düşünmeden bir tane de ben aldım. Uçağım Dynam üretimi Cessna Sky Trainer, 1280mm. Alalı 3 hafta olmasına rağmen henüz uçuramadım, akvaryum süsü olarak duruyor. Biraz rengiyle oynadım (daha değişecek), nose art çalıştım. Tecrübeli modelcilerin yazılarını takip ediyorum, sim kullanmadan uçmayın uyarısı beni beklemeye zorladı. Sim sorunun çözebilmiş değilim. Bilgisayarı bile göçerttim o uğurda :) Görüşmek üzere...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Erol bey , aramıza hoşgeldiniz , uçak heyecanınız oldukça ağır basmış olmalı ki , sadece 30 yıllık statik maket meraklısı olduğunuzu öğrenebildik.
Siz de hemen hemen yeni başlayan tüm modelciler gibi , görünüşünün cazibesine aldanıp , uçurması ilk etapta zor olan bir model almışsınız.
Forumda gayet yeterli ve deneyimli abilerimizin hazırladığı konuları takip edin , bolca simülasyon çalışın ama simülasyon sadece yön duygularınızı ve havadaki oryantasyon yeteneğinizi geliştirir , bu uçağı gerçek olarak kaldırdığınızda ve hasar vermeden indirebilirseniz , nasıl bir dünyaya girdiğinizi ve ne demek istediğimizi daha net kavrayacaksınız.
Eğer imkanınız var ise şimdilik bunu uçurmadan , oldukça çirkin görünümü de olsa , ucuz ve basit bir trainer model alın , ilk uçuşunuzu onunla yapın derim.İlk uçuş modelcilik için önemli bir eşik noktası , kırım olursa hobiden soğutabilir , şevkiniz kırılabilir , ama dediklerimizi uygularsanız , uçarsınız ve eve oldukça neşeli dönerken , bizlerde bir modelci adayımızı kaybetmemiş oluruz , en az sizin kadar da mutlu oluruz... :saygilar:

Forumumuza hoş geldiniz bende dün geldim bugün sahiplendim bu işler böyle :laugh:
Bu arada küçük bir alanda olsa boyamada bir titizlik gördüm, yapabilecekleriniz film şeridi gibi geçti gözümün önünden... %p

Hoşgeldiniz Erol Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Hoşbuldum arkadaşlar :) Hakan bey, uçağı almadan önce tecrübeli pilotların yazılarını okudum, başlangıç için üstten kanatlı, burun tekerli ve geniş kanatlı modelleri öneriyorlardı. Bu modelle ilgili görüşler ise birbirinden farklı, kimi "uçuşu serttir, tecrübe ister" diyor, kimisi de "uçurması oldukça kolay"... Ama ola ki uçağı pert ettim, yeni bir uçakla tekrar yükselirim. Hevesten çok özlemle başladım çünkü :) Sizin gibi tecrübeli modelcilerin söz ve tavsiyeleri her zaman değerli ve dikkate alınması gereken türdendir. Bildiğimi okumak, bal gibi saygısızlık olur.
Tolga bey, boyama konusunda tuhaf bir seçim yapmak üzereyim, bakalım neye benzeyecek? Buradan sonucu paylaşırım :)
Türker bey, teşekkür ederim. Oldukça zengin bir içerik var ve paylaşımlar gerçekten keyifli olacağa benziyor. Umarım benim de katkım olur :)

Aramıza hosgeldiniz Erol Bey, yeni hobiniz hayırlı olsun, bol keyifli uçuşlar %p

Hoşgeldiniz.