Amerikan Vizesi

ctx1965

Yeni Uye
Konu disi derken tam olarak ne kastedildi bilmiyorum ama sanirim bunu burada sorabilirim :) Arkadaslar aranizda daha once Abd ye giden var mi ? Turist vizesi icin gitmeyi planliyorum ancak mulakata İstanbulda mi yoksa Ankarada mi girmeli karar veremedim tecrubesi olan var ise paylasirsa sevinirim.

Amerikan Vizesi

istanbulda yogunluk fazla imis o nedenle acaba ankarada daha fazla ilgilenirler mi diye dusundum.

Amerikan Vizesi

O işlerin de takipçisi var.. Araştırın, güvenilir birini bulursanız hem daha hızlı sonuçlanır, rahat edersiniz, hem de büyük ihtimal daha ucuza gelir. Zaten amerika verdi mi 10 yıl veriyor vizeyi, 10 yılda bir seferlik bir uğraş

Amerikan Vizesi

evet araci firmalar var biraz arastirip iyisini bulmak gerek.

Amerikan Vizesi

Ben olsam takipçi ile falan uğraşmazdım. Sistem gayet iyi işliyor. Randevu ile çalışıyorlar ve bekleme süreleri genelde uzun değil.

Amerikan Vizesi

Firmayla vs. uğraşayın bence. Ben her şeyi bilgisayar başından kendim hallettim. Randevu günü de gittim, 10 yıllık vizeyi aldım. Oturmuş bir sistem var. Tıkır tıkır işliyor...

Amerikan Vizesi

İsa Bey izninizle benim icin onemli olan birkac soru sormak istiyorum;
1.Mulakati ingilizce mi yaptiniz ?
2.Eger ozel degilse nekadar mal varligi gosterdiniz banka hesabi tapu ruhsat vs.
3.Ne gibi sorular sordular ?

Simdiden tesekkurler...

Amerikan Vizesi

mehmet ozturk2' Alıntı:
İsa Bey izninizle benim icin onemli olan birkac soru sormak istiyorum;
1.Mulakati ingilizce mi yaptiniz ?
2.Eger ozel degilse nekadar mal varligi gosterdiniz banka hesabi tapu ruhsat vs.
3.Ne gibi sorular sordular ?

Simdiden tesekkurler...

Tabii ki. Şöyle cevaplayayım:
1. İngilizce yaptım, ama Türkçe de yapabilirsiniz. Görevlilerin hepsi Türkçe biliyor. Bunun bir eksisi olmaz, ama arada İngilizce birkaç soru sorabilirler, hazırlıklı olun.
2. Sadece maaş bordromu gösterdim, yeterli oldu. Ama düzenli maaşınız yoksa, o zaman ne var ne yok göstermek lazım.
3. Neden gidiyorsunuz, ne kadar kalacaksınız, orada kiminle irtibata geçeceksiniz. Sadece bunları sordular.

Ben B1, yani iş/akademik vizesine başvurmuştum. Bu bakımdan amaç vs. belliydi. Dahası ABD'den gelen bir davet mektubumda vardı. Turist vizelerinde biraz daha zorlayabilirler.

Amerikan Vizesi

Tesekkurler İsa Bey umarim benim mulakatimda sizinki gibi olumlu sonuclanir.