Aman dikkat dolandırıcılıkta yeni çığır açtılar

Celalettin Yazkan

RcFanatik
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba

Dün akşam resimdeki mesajı aldım tabiki numara yabancı olunca mesaja hemen dönüş yapmadım ve Türkcell i aradım.Mesaj yurtdışından geliyor bu mesajla dolmuşa gelip cevap yazsam kimbilir ne kadar para şarj edecek.Muhtemelen Aşırı para verilen mesaj numaralarından birisidir.
Bu arada mediamarkt adı altında yine +40 ile başlayan yerden sayın müşterimiz şu nolu siparişiniz için bizimle irtibat kurun diye mesaj almıştım.allah tan kaale almamışım.
Aman dikkat son zamanlarda bu tür mesaj alırsanız sakın cevap yazmayın.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Allah allah ?? Yanlız gelen mesajın içeriği de çok saçma olmuş be abi :lol: Nerede o eski ilk çıkan ve yaratıcı olan mesajlar :lollol:

Neyse şaka bir yana, artık günümüzde her daim dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle ".... size çıktı, lütfen almak için..... arayın" gibi mesajlara..

Millet aşmış kendini :)
Bazen bu mesajdaki gibi yabancı numara yarım cağrı bırakıyo merak edipte arayan olur gibisine muhakkak vardırda

Yurt disinda yasiyorum, ara sira insanligim tutuyor tanidik bildiklere bayram mesaji falan atiyorum, Allah rizasi icin bir geri donus yok,cevap yok! ariyorum buyuklere bir hal hatir sorayim telefonu acmiyorlar! :) memlekete geldigimde sitem ediyorlar, yav diyorum falan bayram mesaj attim, filan bayram telefon actim ama ne mesajima cevap verdiniz, nede telefonumu actiniz! haaaa diyorlar, yav biz yabanci numaralari acmiyoruzda mesajlarada cevap vermiyoruz :D neyse artik benimde dunya para harcayip adamlari aramaktan kurtulmamin gecerli bir sebebi oldu :)

Bu gün bana da "sayın müşterimiz. düzenli ödemelerinizden dolayı adınıza tanımlanan Galaxy s5 telefonu almak için bizimle irtibata geçiniz" diye bir mesaj geldi.

Bir dönem de mailler geliyordu, adı sanı duyulmadık bir ülkenin bilmemnesinin oğlu, yeğeni vs güya. Yurt dışına bilmemkaç milyon dolar çıkarmak istiyormuş, ama kendi adına yapamıyormuş. Benim adıma yaparsa üç beş milyon dolarını bana verecekmiş falan. Cevaplamadım tabii... Yoksa cevaplasamıydım acep? :rolleyes:

Omer Erkan' Alıntı:
Bir dönem de mailler geliyordu, adı sanı duyulmadık bir ülkenin bilmemnesinin oğlu, yeğeni vs güya. Yurt dışına bilmemkaç milyon dolar çıkarmak istiyormuş, ama kendi adına yapamıyormuş. Benim adıma yaparsa üç beş milyon dolarını bana verecekmiş falan. Cevaplamadım tabii... Yoksa cevaplasamıydım acep? :rolleyes:
Miktar iyiymiş abi [emoji16]

Omer Erkan' Alıntı:
Denemeye değermiş Ömer abi, kaçırmışsın fırsatı. :lol:

Son zamanlarda telefonla arıyorlar, adını sanını da biliyorlar, geçen yıl yaptırdığınız indirimli sağlık sigortasının süresi bitti, yenilemezsen çok yüksek fiyattan devam edecek diyorlar. Tamamen dolandırıcılık. Biraz sıkıştırınca ya çirkefleşiyorlar, ya telefonu kapatıyorlar. Ben biraz düzgün konuşup sonra küfrü basıyorum :D Bir de bankalardan kart aidatı vs geri alıcaz diyenler var son olarak da yeşil kart başvurunuz onaylandı diyenler. Bu sıralar sıklıkla bu üçü tarafından taciz ediliyorum. İşin kötüsü adını soyadını, telefonunu, adresini, ne iş yaptığını vs vs biliyorlar. Bu bilgileri de bunlara telekom, cep tel firmaları, elektrik, gaz firmaları vs satıyor el altından. Çevremde çok kişinin canını yaktılar. Devletin buna acil önlem alması gerekiyor, iş çığrından çoktan çıkmış durumda. Ben daha önce telekomu mahkemeye verdim, telekom yırttı, işlem yaptırdığım bayi ceza aldı. Ama iş bayi ile bitmiyor, telekom bölge bölge parayla satıyor bilgilerimizi. Bunu da bana ayaş'tan devremülk satmaya çalışan bir otel çalışanını sıkıştırıp ağzından laf alarak öğrendim. :D

Emre Kaman' Alıntı:
Son zamanlarda telefonla arıyorlar, adını sanını da biliyorlar, geçen yıl yaptırdığınız indirimli sağlık sigortasının süresi bitti, yenilemezsen çok yüksek fiyattan devam edecek diyorlar. Tamamen dolandırıcılık. Biraz sıkıştırınca ya çirkefleşiyorlar, ya telefonu kapatıyorlar......
Aynısını ben de yaşamıştım. Valla ne yapacaklarını şaşırdılar iyice :)

Emre Kaman' Alıntı:
Son zamanlarda telefonla arıyorlar, adını sanını da biliyorlar, geçen yıl yaptırdığınız indirimli sağlık sigortasının süresi bitti, yenilemezsen çok yüksek fiyattan devam edecek diyorlar. Tamamen dolandırıcılık. Biraz sıkıştırınca ya çirkefleşiyorlar, ya telefonu kapatıyorlar. Ben biraz düzgün konuşup sonra küfrü basıyorum :D Bir de bankalardan kart aidatı vs geri alıcaz diyenler var son olarak da yeşil kart başvurunuz onaylandı diyenler. Bu sıralar sıklıkla bu üçü tarafından taciz ediliyorum. İşin kötüsü adını soyadını, telefonunu, adresini, ne iş yaptığını vs vs biliyorlar. Bu bilgileri de bunlara telekom, cep tel firmaları, elektrik, gaz firmaları vs satıyor el altından. Çevremde çok kişinin canını yaktılar. Devletin buna acil önlem alması gerekiyor, iş çığrından çoktan çıkmış durumda. Ben daha önce telekomu mahkemeye verdim, telekom yırttı, işlem yaptırdığım bayi ceza aldı. Ama iş bayi ile bitmiyor, telekom bölge bölge parayla satıyor bilgilerimizi. Bunu da bana ayaş'tan devremülk satmaya çalışan bir otel çalışanını sıkıştırıp ağzından laf alarak öğrendim. :D

Daha geçen hafta beni de aradılar onlar Emre , hatta buraya yazacaktım gerek görmedim.Ben sözde ücretsiz çek-up kabul etmişim , bir yıllık bedavası bitmiş , ikinci yılı ücretliymiş.Ben böyle bir şey kabul etmedim diyorum , dinletin bana ses kaydımı göndereyim dedim , elektronik imzanız var diyor.Sigara içmekten sesi kargaya dönmüş bir bayan koymuşlar , kardeşim elektronik imza o kadar basit mi dedim , parayı yatır iptal evraklarını göndereyim diyor.Gülüyorum , kardeşim imzam olmayan , taahhüdünü vermediğim olmayan bir belgeyi nasıl göndereceksiniz dedim , Emre'nin dediği gibi kadın hemen çirkefleşti.İcraya veririm dosya paranla iki katı olur gibilerinden şantaja başladı.Ver bana bi hesap numarası dedim , (aklımca şikayet edeceğim) , bana ptt posta çeki numarası veriyor , işyeri adresini sordum havale yaparken isterler diye , onu da vermiyor , ben bir güzel Recep ivediğin karate hocasına yaptığı hareketi yapıp kapattım.

Videonun 1.08 saniyesinden itibaren aynısı uygulayın , bir daha aramıyorlar :lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bunlar ara ara bana da dadanıyorlar başka hikayelerle...

İşin komik tarafı olduğu gibi sinir bozucu yanı da var tabii. Bu haysiyetsizler kim bilir kaç garibanın ekmek parasını çalıyorlar. :mad: