Tail boom brace'leri mecburen sökeceksiniz , doğal olarak kuyruk ne olacak , desteksiz kalacak , kuyruğu yerleştirince , sağlamca , vibrasyondan falan gevşememesi için hem kuyruğun girdiği yerden , hem arka ucundan sağlamca tamponlarsanız , kuyruk hareket etmez , bu da mekanik açısından sağlıklı bir durum olur.
Karbon fiberle kuvvetlendirenleri youtube da çok gördüm , bence çok gerekli midir , o kadar da aman aman gerekli değil , zaten ağırlık arttı , iyice artacak.... :-\
Ha , kapı menteşelerinin bulunduğu bölgeler (sürekli hareket olacağı için , aç kapa aç kapa), landing skidlerin gövdeye sabitlendiği noktalar kuvvetlendirilirse iyi olur , öbür türlü çakınca hepsi darma dağın oluyor zaten..
Celalettin kaptan konuyu görünce , güzel birkaç tavsiye yazacaktır, forumda kendilerini belli etmeseler de , zamanında body giydirme işlerini görmüş geçirmiş arkadaşlarımız mutlaka var , biliyorum.Umarım size benden daha çok tatmin edici bilgi ve tecrübelerini aktaracaklardır.
Sizden daha çok sevinme sebebime gelince , 600 esp tam giydirmelik bir mekanik , helisini satmaya çalışan bir kardeşimiz , hele hele doğru dürüst ben gibi bir uçuş videosu bile koyamadan bu işi bırakmaya niyetlendiyse , ya uçamamıştır , yardım eden olmadığı için , ya maddi gücü yetmemiştir ,ya vakit bile bulamamıştır (aslında vakit de basit bir bahaneden başka bir şey değil , isteyen uçmak istediği zaman öyle bir vakit buluyor ki ) kısacası helici camiası adına üzücü bir kayıptır bana göre.Ya da modelini yükseltmek istiyordur , aktivitesini de göstermemiştir , biz bilmiyoruzdur ...
Senelik düzenlenen etkinlikler , sürekli kan kaybedilirse , kimler tarafından izlenecek ,kim katılımcı olacak ,model siteleri kime malzeme satacaktır....Bu hobi nasıl ülkemizde ilerleyecektir.Bunun için uzun süre sessiz kalıp da , böyle güzel projelerle dönen kardeşlerimizden daha çok ben seviniyorum.Ben iyi bir modelci olamasam da , çocuğumun iyi modelcileri tanıması , görmesi ve heveslenmesini arzu ettiğim için , camianın her zaman aktif olmasını yürekten dilediğim için seviniyorum Mustafa Bey...