align fuselage deneyimleriniz

İlgi Alanı
Heli
herkese merhaba trex 600 esp modelim için almış olduğum fuselage kurulumu hakkında kullanan abilerım arkadaşlarım varsa böyle olursa daha iyi olur dediğiniz tecrübelerinizi paylasmanızı rica ediyorum.Herkese kırımsız uçuşlar

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hele şükür Mustafa bey , 600 esp'yi bir ara satmaya çalıştığınızda çok üzülmüştüm , ulen şöyle bir modelim olsa da , giydirip canavar gibi uçursam diyordum.Nihayet scale konuları artık canlanmaya başladı... :bravo:
Hiç 600 uçurmadım ama Mustafa bey , seçtiğiniz fuselage en nazlanmıyan , işçiliği diğer modellerine göre biraz kolay bir model.Tek sıkıntısı , tamamen scale görünüm isterseniz 5 palli rotora ihtiyacınız olması.Ancak böyle de rahatca uçar.Hiç bir farkı yok , kuyruğu sökün , frameyi fuselage içine oturtun , normal 600 ayarları gibi yapın yeter (Ne kadar basit anlattım değil mi , sanki 10 tane fuselage yapmışım gibi)Belki uçuş tarzı sakin olacağı için swash değerleri biraz kısılıp , expolarla yumuşatma ihtiyacı olabilir o kadar...
Yine de diğerleri gibi zor değil , ne ec135 gibi fenestron ister , ne A-109 veya bell222 ya da airwolf gibi retract ister.Tak , ayarla ve uçur....ec145 gibi scorpion dirsek aktarmaya bile ihtiyacı yok.
Allaaaah :bravo: , hayırlı olsun , inşallah çabuk biter de uçuşunu bayıla bayıla izleriz....... :halay: :halay:

hakan bey benden cok sevınmenıze sevındım dogru soyluyorsunuz heliyi satmaktan vazgectım ıyıkı satmamısım tek lıpoyla ekonomık bır model bir de ışık kiti alırsam tadından yenmez benım sorum su bır helıcı abımız ıcını fıberle guclendır kuyruk ıc kısmına boomu sıkıstıracak sert sunger takvıyesı yap demıstı kuyruk denge cubukları olmadan kuyruk mu kacırıyor

Tail boom brace'leri mecburen sökeceksiniz , doğal olarak kuyruk ne olacak , desteksiz kalacak , kuyruğu yerleştirince , sağlamca , vibrasyondan falan gevşememesi için hem kuyruğun girdiği yerden , hem arka ucundan sağlamca tamponlarsanız , kuyruk hareket etmez , bu da mekanik açısından sağlıklı bir durum olur.
Karbon fiberle kuvvetlendirenleri youtube da çok gördüm , bence çok gerekli midir , o kadar da aman aman gerekli değil , zaten ağırlık arttı , iyice artacak.... :-\
Ha , kapı menteşelerinin bulunduğu bölgeler (sürekli hareket olacağı için , aç kapa aç kapa), landing skidlerin gövdeye sabitlendiği noktalar kuvvetlendirilirse iyi olur , öbür türlü çakınca hepsi darma dağın oluyor zaten..
Celalettin kaptan konuyu görünce , güzel birkaç tavsiye yazacaktır, forumda kendilerini belli etmeseler de , zamanında body giydirme işlerini görmüş geçirmiş arkadaşlarımız mutlaka var , biliyorum.Umarım size benden daha çok tatmin edici bilgi ve tecrübelerini aktaracaklardır.
Sizden daha çok sevinme sebebime gelince , 600 esp tam giydirmelik bir mekanik , helisini satmaya çalışan bir kardeşimiz , hele hele doğru dürüst ben gibi bir uçuş videosu bile koyamadan bu işi bırakmaya niyetlendiyse , ya uçamamıştır , yardım eden olmadığı için , ya maddi gücü yetmemiştir ,ya vakit bile bulamamıştır (aslında vakit de basit bir bahaneden başka bir şey değil , isteyen uçmak istediği zaman öyle bir vakit buluyor ki ) kısacası helici camiası adına üzücü bir kayıptır bana göre.Ya da modelini yükseltmek istiyordur , aktivitesini de göstermemiştir , biz bilmiyoruzdur ... :laugh: Senelik düzenlenen etkinlikler , sürekli kan kaybedilirse , kimler tarafından izlenecek ,kim katılımcı olacak ,model siteleri kime malzeme satacaktır....Bu hobi nasıl ülkemizde ilerleyecektir.Bunun için uzun süre sessiz kalıp da , böyle güzel projelerle dönen kardeşlerimizden daha çok ben seviniyorum.Ben iyi bir modelci olamasam da , çocuğumun iyi modelcileri tanıması , görmesi ve heveslenmesini arzu ettiğim için , camianın her zaman aktif olmasını yürekten dilediğim için seviniyorum Mustafa Bey... :saygilar:

cok sagolun hakan bey tesekkur ederım bu kadar ılerısını dusunup yorumladıgınız ıcın

Öncelikle hayırlı olsun. Gercekten guzel bir model.

Yavuz abimizin birebir toplayıp uzun sure ucurdugu bir model. Hatta burada paylaştığımız uçuş videoları var. Yarın hatırlatın özelden cep tlf numarasını gönderirim, bir Alo deyip fikir alabilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hazerfen Funfly gösterilerinde Yavuz abimizin Scale ucuşu.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

mehmet bey cok tesekkur ederım telefon numarası cok ıyı olur kullanan bır abımızden bılgı almak

mehmet bey cok sagolun