6S LiPo bataryaya BMS bağlantısı

Hasan Altaş

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba dostlar, bir araç için 6S bir LiPo pil (JetFire 22.2V 16000mAh 25C Solid Stated Lipo) kullanmayı düşünüyorum. Bu pil için BMS kullanmama gerek var mı acaba. Eğer gerekiyorsa bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor. İnternette araştırdığımda BMS bağlantısını gösteren tüm videolarda kendi hazırladıkları pil paketlerini kullanıyorlar. Hazır batarya kullanarak BMS bağlantısı yapan birini bulamadım, acaba BMS batarya paketinin içinde built-in olarak mı geliyor?

bu bataryalar balanslı şarj makınelerı ıle kullanılmalı yanı toolkıt m7 hota ımax b6 gibi cihazlar ile şarj ediliyor 2. önerim jetfire markasından uzak lıon yaptır kaç amper ıhtıyacın var bana soylersen lıon konusunda yardımcı olabilirim sana

Bms kartları hem şarjı hemde deşarjı kontrol ediyor bataryayı balasnlı bir şekilde şarj ediyor muhtemelen izlediğiniz videolarda bataryadan balans kablo uçları çekilp bms karta bağlantı yapılıyor.

Kullanacağınız alanda deşarj sırasında kritik voltajın altına inme ihtimali varsa pili korumak adına bms kart takabilirsiniz, pilin balans uçlarını bms kartına lehimleyerek yada ona uygun bi soket lehimleyerek gerekli besleme bağlayarakta bu bms kartı özelliklerinde yazıyordur şarj işleminide aynı kart üzerinden yapabilirsiniz.

Ne kadar amper çekmek istiyorsunuz? Yeterli olacaksa lion kullanmak bencede daha uzun ömürlü ve ekonomik olacaktır 16000 mah kapiseteyi 6S 4P 21700 Eve 40-pl pil kullanarak oluşturacağınız paketten sağlıklı bir şekilde 120A civarı çekebilirsiniz tepe akımı yaklaşık 280A olacaktır.

bu bataryalar balanslı şarj makınelerı ıle kullanılmalı yanı toolkıt m7 hota ımax b6 gibi cihazlar ile şarj ediliyor 2. önerim jetfire markasından uzak lıon yaptır kaç amper ıhtıyacın var bana soylersen lıon konusunda yardımcı olabilirim sana
Bms kartları hem şarjı hemde deşarjı kontrol ediyor bataryayı balasnlı bir şekilde şarj ediyor muhtemelen izlediğiniz videolarda bataryadan balans kablo uçları çekilp bms karta bağlantı yapılıyor.

Kullanacağınız alanda deşarj sırasında kritik voltajın altına inme ihtimali varsa pili korumak adına bms kart takabilirsiniz, pilin balans uçlarını bms kartına lehimleyerek yada ona uygun bi soket lehimleyerek gerekli besleme bağlayarakta bu bms kartı özelliklerinde yazıyordur şarj işleminide aynı kart üzerinden yapabilirsiniz.

Ne kadar amper çekmek istiyorsunuz? Yeterli olacaksa lion kullanmak bencede daha uzun ömürlü ve ekonomik olacaktır 16000 mah kapiseteyi 6S 4P 21700 Eve 40-pl pil kullanarak oluşturacağınız paketten sağlıklı bir şekilde 120A civarı çekebilirsiniz tepe akımı yaklaşık 280A olacaktır.
Yeni kurulan bir takım olarak bir sualtı aracı çıkarmaya çalışıyoruz. Pil paketini de kendimiz hazırlamayı düşündük ancak henüz çok fazla deneyimimiz olmadığı için işimizi çok zorlaştıracağını düşünüp vazgeçtik. Arada çok fark olmayacağını tahmin ettiğimiz için hazır batarya almak daha mantıklı gibi geldi. Yaklaşık 100-110A max tüketimimiz olacak.

Kendi bataryamızı paketlemeye değecek kadar fark var mı arada?
Bir de jetfire için neden olumsuz konuştunuz

Son düzenleme:
Yeni kurulan bir takım olarak bir sualtı aracı çıkarmaya çalışıyoruz. Pil paketini de kendimiz hazırlamayı düşündük ancak henüz çok fazla deneyimimiz olmadığı için işimizi çok zorlaştıracağını düşünüp vazgeçtik. Arada çok fark olmayacağını tahmin ettiğimiz için hazır batarya almak daha mantıklı gibi geldi. Yaklaşık 100-110A max tüketimimiz olacak.

Bir de jetfire için neden olumsuz konuştunuz hocam öğrenmeye çalıştığım için soruyorum
jetfire kullandım 10 döngü ( şarj-deşarj) sonra şişmeye başladı yani önermem 100 110 amper verebilen 8000mah kapasiteli bir lion pıl cok daha verımlı ve uzun omurlu olacak cunku lıonlar daha uzun omurlu ve lıonların voltaj düşüşü daha yavaş yanı daha uzun kullanırsınız cıhazı pıl paketını kendınız değil de işi bilene yaptırsanız daha karlı olacaksınız

kendi bataryanızı yaptırmanız en iyi seçenek olucaktır.
fpv dunyasındakiler bilirki jetfire profuse gibi markalar berbattır ve asla alınmaz lıpo bebek gibidir bakım ister dikkat ister dandik ise evinizi bile yakabilir )

tam kullandığım pili yazmışsınız hocam :)

jetfire kullandım 10 döngü ( şarj-deşarj) sonra şişmeye başladı yani önermem 100 110 amper verebilen 8000mah kapasiteli bir lion pıl cok daha verımlı ve uzun omurlu olacak cunku lıonlar daha uzun omurlu ve lıonların voltaj düşüşü daha yavaş yanı daha uzun kullanırsınız cıhazı pıl paketını kendınız değil de işi bilene yaptırsanız daha karlı olacaksınız

kendi bataryanızı yaptırmanız en iyi seçenek olucaktır.
fpv dunyasındakiler bilirki jetfire profuse gibi markalar berbattır ve asla alınmaz lıpo bebek gibidir bakım ister dikkat ister dandik ise evinizi bile yakabilir )
Anladım hocam teşekkürler cevabınız için

• Beğen
Tepkiler: Samet Yayla
tam kullandığım pili yazmışsınız hocam :)

Ben bu pillerden 3 adet 4s batarya yaptım uçak için kullanıyorum çok memnun kaldım geçen hafta 12 adet daha alıp bi 3 batarya daha yaptım, forumdan Ali Haydar arkadaşımız helikopter bile uçurdu bu pillerle eve 40-pl 21700 şuan fiyat performans olarak lion ların en iyisi diyebiliriz sanırım.

Kullandığım pervaneye göre genelde 30A bazende 37A akım çekerek kullanıyorum hiç sıkıntı yaşatmıyor, 18650 kullanırken çabuk çöküyor oldukça ısınıyor zaten 30A değerlerine çıkmıyorlardı, Eve 21700 3,3 V civarı güçte düşüş hissettiriyor sadece okadarda olsun diyorum. Nerdeyse 2 adet lipo maliyetine 6 adet 4000 mah 4s batarya yaptım akarı kokarı yok şişme derdi yok 2,5 V a kadar deşarj et istersen. 18650 3s leri 2V lara kadar bile indirdiğim oldu hala onlarıda arada kullanıyorum geçen seneden beri hizmet veriyorlar.

Bir de jetfire için neden olumsuz konuştunuz hocam öğrenmeye çalıştığım için soruyorum
Almayı düşündüğünüz lipo markasıyla kıyaslarsak maliyetiniz yaklaşık %75 civarı düşecektir. Bahsettiğimiz eve 40-pl 21700 şuan birçok satıcıda kalmadı bazı elinde olanlarda yüksek fiyattan satıyor. Ben ilk pillerimi 190 tl civarına almıştım geçen hafta araştırırken kanatlıbatarya isimli bi sitede buldum 195 tl fiyattan aldım, burası tavuk kümeslerine batarya yapan bi firmaymış böyle bi pil sitesiyle görüşüp istediğiniz kapasitede dilerseniz bms kartınıda koydurup batarya yaptırabilirsiniz.

Şuda aklınızda bulunsun pillerin özelliklerinde yazan anlık tepe akıma bakıp aldanmayın sürekli verebildikleri akım üzerinden hesap yaparsanız projeniz çok daha sağlıklı olur bahsettiğimiz piller sürekli 34A anlık 70A verebilen bi hücre, dolayısıyla 4 paralel pilde 120A çok rahat alabilirsiniz. Aslında mesele sadece maliyet değil lion bataryada kafanız daha rahat olur.