650'lik Quadcopter Toplama

isasari

Çalışkan Uye
Web sitesi
www.isa-sari.com
Herkese merhaba,
DJI Phantom FC40 artık bana yetmiyor. İlk baştaki düşüncelerim tamamen değişti :) Artık uzun menzilli, dayanıklı ve stabil bir FPV sistemli quadcopter toplam istiyorum. Aşağıdaki parçalarla bir konfigürasyon oluşturdum, ama emin değilim. Toplama hakkında pek bilgim yok. Parçalar birbiriyle uyumlu mu ondan bile emin değilim, sadece tahmini yaptım. Ne dersiniz böyle bir şey toplamaya?

Frame: 85 $ = 190 TL

700 KV Brushless Motor: 4 x 33 $ = 300 TL

ESC: 4 x 11 $ = 100 TL

APM: 138 $ = 310 TL

Batarya: 35 $ = 75 TL

Propeller: 25 $ = 56 TL

Kumanda: 90 $ = 200 TL

Kablolar: 30 TL

Şarj Aleti: 21 $ = 46 TL

Gimbal: 63 $ = 138 TL

SJ4000 Kamera: 93 $ = 204 TL

FPV: 25 $ = 55 TL

GENEL TOPLAM: ~ 1700 TL

Malzeme seçimini iyi araştırdınmı.Fpv işinide tam bilmiyorsun herhalde diğer konuda yazmışsın :) burdada fpv vericiyi yazmışsın alıcı yok :).Bİr kaç bilgi vereyim.

Fpv sistemde kamera-verici-alıcı-lcd Fpv ekranı olur.Yani kamerayı vericiye bağlarsın quada yerleştirirsin yerdede bir alıcın olur bu alıcıya bir fpv ekranına bağlarsın görüntüyü bu şekilde alırsın.Telefona aktarılıyormu diye sormuşsun diğer konudada fpv ekipmanı telefona bağlanamaz.Ama senin şuan seçtiğin kameranın yeni versiyonu çıkmış wifilisi bende sipariş verdim sj4000 wifi.Bu kamera senin dediğin gibi hiç bir fpv ekipmanına ihtiyaç duymadan direk cep telefonuna bağlanabiliyor menzili ne kadardır bilmiyorum yolda şuan geldimi deneyeceğim.

Uzun menzilli fpv yapacam demişsin quadcopterde uzun menzilli fpv olmaz bende geçen sene aynı senin gibi uzun menzilli fpv için hevesle başladım quadcoptere :) sonra abilerim sayesinde anladımki quadla en fazla 1-2 km fpv yapılır daha uzak mesafe için Uçak ile fpv olur.Çünkü quadcopterin uçuş süresi 10-15 dakka arası.

Seçmiş olduğun motor iyi enerji tüketimide az pil daha fazla dayanır.Fakat Apm kontrol kartını daha önce kullanmadım ama kontrol kartlarında tecrübesizsen fazla sıkıntı yaşamak istemiyorsan naza m lite önerebilirim sana bende geçen hafta naza m lite kullanmaya başladım gerçekten muhteşem birde nazanın en alt versiyonu fiyatıda 160 dolar apm ile nerdeyse aynı :).

Pil şarj cihazı olarak seçtiğinin bir üst modeli var bende AC kablolu yani normal evde prize takabiliyorsun adaptore filan gerek yok onu tavsiye ederim.

Kumandanda fail safe varmı oykmu bilmiyorum araştır fail safeli bir kumanda al.

Bende daha yeni bu sene başladım quad işine edindiğim tecrübeyle bukadar tavsiye verebilirim :).1700 çok para bu paraya çok güzel bir sistem kurulur bence iyice bir araştır tecrübeli abilerimizden tavsiyeler al öyle sipariş ver.

SJ4000 Wifilisi orjinali 125 solar çakması 105 dolar.Orjinali aliexpresste 106 dolarmış fakat ben ordan sipariş veremedim sen istersen ordan al linker altta.

Cevabın için teşekkürler Yunus Emre. Açıkçası FPV işini bilmiyorum :) Alıcı yazmadım bilerek bir de, cep telefonuna aktarır bu şekilde diye. Demek ki aktarmıyormuş. Yazdığım kameranın Wi-Fi özelliği var, ama sinyaller karışır, pek sağlıklı olmaz diyorlar. Emin olamadım. Eğer sağlıklı şekilde kullanabileceksem ve menzili şöyle 200-300 metre varsa, çok güzel olur. Senin izlenimlerini ve testlerini dört gözle bekliyor olacağım :)

Aslında uzun menzilden kastım en fazla 1 km. Daha fazlasına ne ben çıkartırım ne cesaret edebilirim. Sanırım bu 200 mW'lik olanı da 2 km menzile sahipmiş. Bakalım kameranın menzili kaç olacak...

Naza M-Lite'a ben de baktım, ama 3 Axis Gimbal takılamıyormuş ona. Bir de en önemlisi, APM'deki telemetry (hız, yükseklik vs. göstergesi) Naza'da yok. Bu en çok istediğim şey aslında. Peki Naza Lite alıp bu yükseklik, hız vs. bilgileri almayı nasıl sağlayabilirim?

Şarj cihazının o durumundan haberim yoktu. Ona bakayım o zaman.

Kumandada fail safe var mı, onu da bilmiyorum açıkçası. Bir bakayım.

Biraz arşatırdıktan sonra açıkçası 1700 bana da çok geldi. Bir de 650'lik quadı taşımak, muhafaza etmek de çok sorun olacak. Bu bakımdan 450 veya 550 toplamak daha iyi olacak gibi görünüyor. E böyle olunca fiyat da bir miktar düşecek gibi. O yüzden, bu konfigürasyonun 450 veya 550 olanını çıkaracağım yakın zamanda.

Isa Sarı' Alıntı:
..... O yüzden, bu konfigürasyonun 450 veya 550 olanını çıkaracağım yakın zamanda.
Hazırda denenen ve paylaşılan 450-500 konfigurasyonlarına aşağıdaki konudan erişebilirsin Isa %p