Merhabalar fpv konusunda yeni sayılırım, şimdiye kadar çubuk anten ve eski ekipmanlarla uçuyordum. Ekipmanları yavaş yavaş yeniliyorum ve artık çubuk antenin verdiği mesafe ve görüntü kalitesi yeterli gelmiyor(max. 2km). Bu yüzden yeni anten arayışına girdim. Alacağım antenin yaklaşık 7, 8 km uzaktan görüntü verebilmesini istiyorum bu yüzden patch antenlere bakıyorum ve aklımda 2 anten var. AOMWAY diamond ve Realacc triple feed patch. Aomway diamond daha iyi bir seçim gibi duruyor ama gözlüge bunu taktığım zaman vericiye ne tür anten takacağımdan emin değilim, ürünün sayfasında vericide omni anten kullanmanız gerek yazıyor ama aomway vertically polarized anten olduğu için vericide linear anten kullanmak gerekli diye biliyorum. Eğer Realacc triple feed patch alırsam da vericide pagoda anten kullanmayı düşünüyorum ama sanırım realacc patch aomway kadar mesafe veremez. Uzun lafın kısası aomway diamond ile ne tür anten kullanmam gerektiğini bilmiyorum, bana bu konuda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca verticaly polarized antenlerle kullanılan linear antenler normal çubuk antenler mi(vericilerin ütünde gelen) ve omni ile omni directioanal antenler aynı mı?
Ufak not: Bu antenleri fpv planör için kullanacağım genellikle termal uçuş yapacağım için ne kadar fazla alanda video sinyali alabilirsem işim o kadar kolaylaşır, ayrıca gözlüğe takacağım için antenin çok ağır olmaması gerekli yoksa 150mm lik patch antenlerden alırdım düşünmeden. Eğer benzer fiyatlarda başka antenlerin daha iyi performans vereceğini düşünüyorsanız önerilere açığım.
Ürün linkleri:
AOMWAY:
REALACC:
Ufak not: Bu antenleri fpv planör için kullanacağım genellikle termal uçuş yapacağım için ne kadar fazla alanda video sinyali alabilirsem işim o kadar kolaylaşır, ayrıca gözlüğe takacağım için antenin çok ağır olmaması gerekli yoksa 150mm lik patch antenlerden alırdım düşünmeden. Eğer benzer fiyatlarda başka antenlerin daha iyi performans vereceğini düşünüyorsanız önerilere açığım.
Ürün linkleri:
AOMWAY:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
REALACC:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol