4 ch 6 ch heli tartışması.

ERDEM AKÇAY

Yeni Uye
4 kanal helikopterleri tavsiye etmiyorsunuz anlıyorum sizleri
foruma katılan herkesi bu şekilde yönlendiriyorsunuz
uçan herhangi bir sağlam helikopterle küçük bir zevk alma çabası içindeyim fakat yorumlarınızı gördükçe böyle birşeyi olduğu yerde bırakası geliyor insanın.
2,5 kanaldan tut 6 ya kadar giden çeşitleri mevcut.fakat 10 kanallı bir helikopter olsaydı bunu tavsiye edicektiniz.
her ürünün bir güzeli bulunuyor evet ama alabilmek önemli
herkesin 6 kanala yeticek kadar bütçesi yok.bu konuda simulasyon diyorsunuz ama bir bilgisayar oyunundan farkı yok
pc ye bağımlı olmaktan ziyade uçan bir şey lazım

tanışma konularında bahsettiğim gibi sizlerin oyuncak diye tabir ettiği 2.5 kanallı helikopterler bile zevkli fakat arıza veriyorlar çabuk bozuluyor
bu yüzden 4 kanallı uygun fiyatlı,kaliteli,yedek parça bulabileceğim bir helikopter arıyorum.tr satış kanallı
sizlerden bu konuda yardım istiyorum
eğer böyle bir forumda da bilgi alamayacaksam söyleyin bileyim

Sürç-i Lisan Ettiysem Affola.
umarım derdimi anlatabilmişimdir

Siz galiba yanlış anladınız. Kimsenin kimseye bunu alma bunu al diye dayatma Hakkı yok. Ister 3 ister 4 ister 6 kanallı alın. Siz bilirsiniz. Ama tercihiniz 4 kanal ise bu forum size göre değil. Boşuna forumda zaman harcamayın.
Türkiye'de 4 kanallı heli satan mağaza bulursanız da yurtdışı fiyatlarının iki katı olur. Hemen yedek ihtiyacınız olur. Kısa sürede 6 kanallı parası harcarsınız zaten.

Cahit Kaş' Alıntı:
Siz galiba yanlış anladınız. Kimsenin kimseye bunu alma bunu al diye dayatma Hakkı yok. Ister 3 ister 4 ister 6 kanallı alın. Siz bilirsiniz. Ama tercihiniz 4 kanal ise bu forum size göre değil. Boşuna forumda zaman harcamayın.
Türkiye'de 4 kanallı heli satan mağaza bulursanız da yurtdışı fiyatlarının iki katı olur. Hemen yedek ihtiyacınız olur. Kısa sürede 6 kanallı parası harcarsınız zaten.

6 kanalın da bozulmama garantisi yok ki sonuçta
5 bin tl lik şahini çarpınca 1 bin tl masraf nasıl ki çıkıyorsa
bir mercedesi çarpıncada şahin kadar masraf çıkacaktır.

haksız mıyım

Erdem A' Alıntı:
6 kanalın da bozulmama garantisi yok ki sonuçta
5 bin tl lik şahini çarpınca 1 bin tl masraf nasıl ki çıkıyorsa
bir mercedesi çarpıncada şahin kadar masraf çıkacaktır.

haksız mıyım
Çok Haklısınız. Ama yine anlamadınız. Ben size 6 kanal alın demedim. Siz alın 4 kanallı. Bu forumda kullanılan hekimler 6 kanallı oyuncak sayılmayan modeller.

4-6 kanal tartışması diye bişey yok :D 10 kanallı olsa tavsiye ederdik diye de bir şey yok. Vardır zaten, 20 kanallı da vardır, scale'in sonu yok, bak tavsiye ediyor muyuz?
Orada bahsedilen kanal sayıları değil zaten konu. Bizim ilgilendiğimiz makinaların çalışma biçimi ve kabiliyetleri bellidir. Ha, o bozuluyor, bu bozulmuyor mu, o da uçuyor bu da, bunlar oyuncak da onlar değil mi gibi polemikler daha önce defalarca yaşanmış, sonuçta bir şey değişmemiştir. İsteyen istediğiyle ilgilenir. Bu forumda helikopter konularında 6 kanallı diye tabir ettiğimiz "collective pitch" helikopterler ile ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Başka forumlarda hemen her türlüsü bulunabilir, biz forumun bu halinden çok memnunuz.
Senin örnekten yola çıkarsak, 4-6 kanal arasındaki fark mercedes-şahin arasındaki fark değildir. Mercedes-şahin arasındaki fark Henseleit ile assault arasındaki fark gibidir, sonuçta ikisi de 6 kanallı helikopter markasıdır, ikisi de arabadır. 4-6 kanal arasındaki fark ise herhangi bir araba ile akülü golf arabası arasındaki fark gibidir.
Neyse, bu hobiyle ciddi ciddi ilgileneceksen, sana şu anki teknolojiye göre en doğru olduğunu düşündüğümüz yolu gösteriyoruz, sim+6 kanal mikro heli. Yok heveslendim iki uçuruyum sonra sıkılır bırakırım diyorsan, o zaman bu foruma ihtiyacın yok. Zaten az sayıda ciddi kullanıcı olarak, bu 4 kanal hevesiyle foruma dolan binlerce insan arasında kaybolarak bir forum kaybettik zaten daha önce.

Sen kalk gece 2.21 de yorum yaz, sonra sabah niye erken çıkamadık :laugh:

ben de 4 kanal heli yerine, BMW E30 öneriyorum, performa 24 jantlı :D

kimsenin kimseye bişeyi zorla aldırdığı yok. "v dokuz yüz on bir" alın gitsin...

Herkeşin giydiğine kimse karışamaz o o şekıl geyinir bu bu şekıl giyimir :saygilar:

nacizane yorumlarınıza teşekkür ederim.

iyi forumlar

Erdem bey arkadaslar durumu gayet guzel bir sekilde ozetlemisler.

Bizler illa 6 kanal alin demiyoruz. Forum olarak dogru bildigimiz sekilde arkadaslari yonlendirmeye calisiyoruz.

4 kanal konulari kullanici profili olarak yonetilebilir olmadigi icin de forumda 4 kanal Heli paylasimlarinin yapilmasini ozellikle istemiyoruz.

Sizin sordugunuz soruya ise kullanici olmadigimiz bir model oldugu icin de ne yazik ki cevap veremiyoruz. Nereden alabilirim sorunuza bende en iyi Google yardimci olacaktir.

Anlayisiniz icin Tesekkur ederiz :saygilar:

Erdem bey forumu biraz araştırsaydınız 4 kanal yerine 6 kanalın neden tavsiye edildiğini daha iyi görecektiniz.
Genelde yeni başlayan arkadaşlar nasıl bir heli almalıyım diye cümleye başladıklarında tecrübeli arkadaşlar eğer bu hobiye devam etme arzusunda iseniz 6 kanal alın derler.
Yok ben bu hobide pek kalıcı değilim günlük zevkime hitap etsin havada uçsun derse 3.5 kanal da yeter de artar bile.
Ama bu hobide kalıcı olmayı düşünen arkadaşlar 4 kanalla başladıkları zaman kısa süre sonra 4 onları kesmeyecek ve 6 kanal arayışına gireceklerdir.Bu nedenle 2 kere masraf olmasın direk 6 ile başlayın derler.
Simülatör konusuna gelince kesinlikle çok yanlış düşünüyorsunuz.Simülatör bu hobide en ekonomik öğrenme yoludur.Smülatörde 700 lük bir modeli kırdığınızda space tuşuna basarsın yenisi gelir güler geçersin.
Gerçekte bir 700 lük modeli kıra kıra uçmayı öğrenmeye kalkarsanız ona bütçe dayanmaz işte(sadece 1 set palin 100 usd den başladığını düşünürsek).
Ayrıca 3.5 ve 4 kanal konularında zengin bir altyapıya sahip forumlarda mevcut oralardan da yararlanmak mümkün. :saygilar:

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Ayrıca 3.5 ve 4 kanal konularında zengin bir altyapıya sahip forumlarda mevcut oralardan da yararlanmak mümkün.

:laugh: :laugh: :laugh: var öyle bir yer evet