4 - 6 KANAL KALKIŞ PLATFORMU

FERDİ İKİZ

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
4-6 kanal helikopterlerin kalkmadan önce zemine göre denge sistemlerini kalibre etmesi bana şunu düşündürdü. Helikopter eğimli bir zeminden kalkış yaparsa muhtemelen uçuşta dengesizlikler oluşacak. Bende helikopterin doğru kalibrasyonla kalkması için bir şey düşündüm. İnşaatlarda duvarın veya inşaatın düz olması için su terazisi kullanılıyor, bende bundan esinlendim. Uygun boyda, kare şekilli, düzgün kesimli bir tahtanın dört yanına su terazisi takacağım. Sonra bu aleti alıp, bütün su terazilerini dengeleyerek bir zemine yerleştireceğim. Helikopteri onun üstünden kaldıracağım. Böylece helikopter kusursuz bir kalibrasyonla havalanacak. Fikrim nasıl? :evil:

Bence ayağını bastığın zemin biraz düz ise oradan kaldır gitsin enerjini uçurmaya harca derim. :agreed:

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Bence ayağını bastığın zemin biraz düz ise oradan kaldır gitsin enerjini uçurmaya harca derim. :agreed:

Aslında, bunu yapmam şart değil biliyorum. Ama bu tür konularda detaycı olduğum için fikrimi paylaştım.

Celalettin bey olayı mükemmel özetlemiş :lollol:

ancak yinede bir platform yapmak isterseniz ben gimbal, steadycam vs. mantığı ile bir platform yapabilirsiniz diye düşünüyorum şöyleki platformun 4 köşesinde belirli bir ağırlık olur ve tam ağırlık merkezinden sarhoş bir bilya ile bir sehpaya oturur öylece sehpayı nereye koyarsanız koyun platform düz durur ;) tabiki bu platformun araçın ağırlığından fazla etkilenmemesi için üzerinden kalkış yapacak araca göre daha ağır olması gerekir...

alttaki gibi bişey alt platform zemine göre hareketli üst ağırlık merkezinde olduğundan sabit kalacak...​
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

TOLGA TOKGÖZ' Alıntı:
Celalettin bey olayı mükemmel özetlemiş :lollol:

ancak yinede bir platform yapmak isterseniz ben gimbal, steadycam vs. mantığı ile bir platform yapabilirsiniz diye düşünüyorum şöyleki platformun 4 köşesinde belirli bir ağırlık olur ve tam ağırlık merkezinden sarhoş bir bilya ile bir sehpaya oturur öylece sehpayı nereye koyarsanız koyun platform düz durur ;) tabiki bu platformun araçın ağırlığından fazla etkilenmemesi için üzerinden kalkış yapacak araca göre daha ağır olması gerekir...

alttaki gibi bişey alt platform zemine göre hareketli üst ağırlık merkezinde olduğundan sabit kalacak...​
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Evet, bu da güzel. Bunu da düşüneceğim teşekkürler. :thumbup:

Celalettin abinin tavsiyesini mutlaka dikkat al Ferdi. Detayci olmak iyidir ama bu tur seylere kafana takip, enerjini gereksiz seyler ve yerlerde harcama. Yolun cok basinda genc bir kardesimizsin ve bu hobide basta pilotaj olmak uzere ogrenmen gereken cok daha onemli seyler var. Bu da benim sana kucuk bir tavsiyem olsun ;)

simulasyon kas dostum ben şahsen su an arabanın ustune koyup 450 yı bıle oradan kaldırıyorum :) , utenmasam bır elımle tutup dıger elımle kaldıracagım hatta inanması guc gelebılır ama su an 450 yı yere koyup 1 metre uzaklaşmak ıcın arkamı dondugum sırada gucu vermıs idle up modunu acmıs ve coktan havalandırmaya baslamıs oluyorum :lol: (not: şaka yapmıyorum )

engin guzelsoy' Alıntı:
simulasyon kas dostum ben şahsen su an arabanın ustune koyup 450 yı bıle oradan kaldırıyorum :) , utenmasam bır elımle tutup dıger elımle kaldıracagım hatta inanması guc gelebılır ama su an 450 yı yere koyup 1 metre uzaklaşmak ıcın arkamı dondugum sırada gucu vermıs idle up modunu acmıs ve coktan havalandırmaya baslamıs oluyorum :lol: (not: şaka yapmıyorum )
Saka yapmiyorsan hic iyi de yapmiyorsun demektir Engin :-\ 450 sinifi modelin sakasi olmaz.

Istersen su bolume ve yapilan video paylasimlara bir kere daha bak ve sonra modellerin ne kadar tehlikeli olabildiklerini bir kere daha hatirla.

Cesaret ile ..... arasinda ince bir sinir oldugunu dusunenlerdenim , bence bu siniri gecmemeli (... kismi istege gore doldurulabilir ;) )

Ferdi başlangıçta ayırabildiğin kadar zamanını simülasyona harca.
Neden dersen modeli kırdığında yenisi hemen gelecek ve sen kırım masrafı düşünmeyeceksin olası kazaları yaşamayacaksın.
Zamanla elin öyle alışacak ki artık gerçek uçuşa geçmenin zamanı geldi diyeceksin ama gerçek uçuş birebir simülasyon gibi olmayacak.
Neden dersen simülasyonda ne ayağın ne de elin titreyecek gerçek uçuşta ise mutlaka bunu yaşayacaksın zamanla uçtukça bu titremelerin de geçip gittiğini göreceksin.
Bundan sonra yaşayacağın her ekstrem olay tecrübe hanene yazılacak ve en kötüsü tatminsizlik başlayacak ve değişik modeller düşünmeye başlayacaksın ve böylece hobideki yerini alacaksın. :)

engin guzelsoy' Alıntı:

Pilotajınız iyi olabilir buna saygı duyarım. Ama bir modeli dediğiniz gibi kaldırmak, ateşle oynamaktan farksız.

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Ferdi başlangıçta ayırabildiğin kadar zamanını simülasyona harca.
Neden dersen modeli kırdığında yenisi hemen gelecek ve sen kırım masrafı düşünmeyeceksin olası kazaları yaşamayacaksın.
Zamanla elin öyle alışacak ki artık gerçek uçuşa geçmenin zamanı geldi diyeceksin ama gerçek uçuş birebir simülasyon gibi olmayacak.
Neden dersen simülasyonda ne ayağın ne de elin titreyecek gerçek uçuşta ise mutlaka bunu yaşayacaksın zamanla uçtukça bu titremelerin de geçip gittiğini göreceksin.
Bundan sonra yaşayacağın her ekstrem olay tecrübe hanene yazılacak ve en kötüsü tatminsizlik başlayacak ve değişik modeller düşünmeye başlayacaksın ve böylece hobideki yerini alacaksın. :)

Simülatörün hayati bir değeri var bu hobide. Çünkü o olmadan pilotaj denesek binlerce liramız çöp olacaktı. Yaklaşık 1 aydır simülasyon kullandığım için kendime güveniyordum. Fakat, simülasyondaki zamanı sınırlı etkinlikleri yaparken bile ne denli eksik olduğumu anladım. Kontroller bilinçaltıma işleyene kadar simülasyona devam.