3DR TELEMETRİ MODULLERİ SOLID YEŞİL YAPAMIYORUM

emreay26

Yeni Uye
Merhabalar sayın hocalarım,

Daha önceleri skywalker ı apm ile oto pilotta ucurmak hakkında soru sormuştum sağolsun bazı hocalarım yardımcı oldu elımden geldiğince halletim ancak suan bir problem ile karşı karşıyayımkı arastırmadığım site girmediğim forum kalmadı her şeyı denedim olmadı birde siz yarımcı olurmusunuz.

elimde apm 2.5 var ve air module telemetriyi bağlıyorum ardından ground modul u pc ye baglıyorum load dedikten sonra mission planer da ve connect dedikten sonra bana su hatayı veriyor'NOT HEATBEAT PACKETS RECEİVED' . Ayrıca ne gorund modul de nede aır modul de solıd yesıl rengı alamıyorum sureklı yanıp sonuyo sanırım eşleşemıyorlar.Bu problemı nasıl cozerım?

Teşekkürler.

Bunu yukleyip denermisiniz
https://www.silabs.com/Support%20Documents/Software/CP210x_VCP_Windows.zip

Ftdi surucusu kurulumu
AYRICA MISSION PLANNERDA SAG USTTE PORT KISMINI AUTO SECIN OYLE DENEYIN

tesekkür ederim hallettim. Yanlız bır sorum olucak gps ı bagladıgım zaman gps no fix yazmasının sebebi içeri ortamda gps çekmemesindenmi ?dısarıda deneme fırsatım olmadı da..

emre ay' Alıntı:
tesekkür ederim hallettim. Yanlız bır sorum olucak gps ı bagladıgım zaman gps no fix yazmasının sebebi içeri ortamda gps çekmemesindenmi ?dısarıda deneme fırsatım olmadı da..

Rica ederim.
GPS kapalı ortamda no fix olarak kalır. haritada hareket varmış gibi görsen bile fixlenmemiştir. Açık ortamda ve bulutun az olduğu bir gün hareketsiz bir şekilde 10-15 dak bekleyin fix olmasını.ilk kez fix olan bir modül biraz fazla bekler, ama sonradan 15sn de fixlenir. bu gps modüller pek kaliteli değiller. orjinal ublox chipsetli yada 3dr nin ürünlerini kullanın Apm kartlarda. ve en az 6h olsun özelliği. geniş seramikli olanlar iyidir. güvenliğiniz için parametre ayarlarından Arming ayarlarından gps fix modunu enable yapın ki sadece yeterli uyduyu bulduğunda motorlar çalışsın. evde bir kaza kurbanı olmayın. Tecrübeyle sabittir :coolxf: bir diğer hususta gps fix olduğunda Mission planner haritasında sol altta küçük beyaz yazıyla yazan hdop değeri ne kadar düşükse mesela 1,3-2.1-3 gibi o kadar sağlıklıdır gps bağlantısı. yüksek hdop değerlerinde gps fix olsada kırım olması yüksek ihtimaldir. yada kontrolden çıkması muhtemeldir, kalibrasonları çok iyi yapın. haritadaki current heading olarak geçen kırmızı çizginin gerçekte aracınızın baktığı yere yön verdiğini görün yoksa görene kadar ayarlayın. APM doğru kalibrasyonlarla güzel bir kart.

Bu kalibrasyon dansını mutlaka yapın. hatta her uçuş öncesi bulunduğunuz ortamda bir kez yapın...
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

tesekkürler hocam hepsını yaptım işe yaradı ;) :RCKolik:

Rica ederim ;)