3D Printer Tavsiyesi

ServoServet

Havada Özgürce :)
Herkese kolay gelsin. Hem bu hobi için hem diğer alanlarda rahat prototipleme yapmak adına 3d printer toplamayı düşünüyorum. Ama çok profesyonel bir şeye ihtiyacım yok. Ucuz yollu olsun istiyorum. Daha önce bu işle uğraşmış kişiler varsa tavsiye verirse sevinirim. Bu işi herşey dahil 500 TL ve altına halletmemiz mümkünmü ? Söylediğim gibi kalite çok önemli değil. :saygilar:

3D Printer Tavsiyesi

500 liraya halletmeniz çok zor bütün malzemeler yurtdışından gelsede zor

3D Printer Tavsiyesi

servet karadan' Alıntı:
Herkese kolay gelsin. Hem bu hobi için hem diğer alanlarda rahat prototipleme yapmak adına 3d printer toplamayı düşünüyorum. Ama çok profesyonel bir şeye ihtiyacım yok. Ucuz yollu olsun istiyorum. Daha önce bu işle uğraşmış kişiler varsa tavsiye verirse sevinirim. Bu işi herşey dahil 500 TL ve altına halletmemiz mümkünmü ? Söylediğim gibi kalite çok önemli değil. :saygilar:

kompozit metal yada karbo fiber işlemek istiyorsanız duralüminyum bakır çinko sac 1000 dolardan baslar yazıcı değil mini cnc torna

karbon fiber için ki sacma buluyorum o fiyata sujeti tezgahı ya da metal router kesim yapabilirsin

kompozit plastik için hobbyking in fabrikatörü arkadasim kullanıyor quad frame , dişli vs. kesiyor

ben 3 eksenli mini torna kullanıyorum. Protatip dediğin için diğerlerini ek verdim .

3D Printer Tavsiyesi

Servet , 1500 liranın altına çıkacak her alet , hem yaptığın masrafa değmeyecek kadar işlevsiz , hem boşuna zaman kaybı olacaktır.Aynı bizim 3 kanal oyuncaklar gibi ,şimdi sen basit olsun , bir kaç tane adam gibi minik de olsa parça basabileyim diyeceksin de , işte o adam gibi baskıyı yapabilecek alet malesef 1500'ün altına çıkmaz.3D printerde , görünümden daha önemli olan şey , sağlıklı çalışan nozzle'dir.Mekanik ayarları , kalibrasyonları zaten ayrı bir zor da , tüm bunları aştın , nozzle iyi ısıtıp flamenti sağlıklı bir şekilde eritmezse, bitti , o yaptığın masrafta boşa gider , kaldır kenara koy , seyretmelik bir cihazın olur.Bolca araştır, ben prusa i3 ve prusa i3 mendel için epey bir araştırma yapmıştım zamanında...Nette ve youtube de yüzlerce plan, belge döküman video ve görsel bulman mümkün, yabancı forumları oku , ben en son 2 yıl önce yapmıştım bu araştırmayı , belki şimdi daha verimli çalışan ve daha ucuz sistemler çıkmış olabilir.Kolay gelsin..... :saygilar:

3D Printer Tavsiyesi

Hakan abi bende epey uzun zamandır araştırma yapıyorum. Ama fiyatı çok yüksek bulduğumdan başlamak hiç içimden gelmedi. Sanki biraz daha beklersem daha ucuza hallolacak gibi hissediyorum. Ama bi ara çok parlak bi dönem geçirip ucuzlasada şu aralar piyasası durağan ilerliyor.

3D Printer Tavsiyesi

Mustafa Deveci' Alıntı:
kompozit metal yada karbo fiber işlemek istiyorsanız duralüminyum bakır çinko sac 1000 dolardan baslar yazıcı değil mini cnc torna

karbon fiber için ki sacma buluyorum o fiyata sujeti tezgahı ya da metal router kesim yapabilirsin

kompozit plastik için hobbyking in fabrikatörü arkadasim kullanıyor quad frame , dişli vs. kesiyor

ben 3 eksenli mini torna kullanıyorum. Protatip dediğin için diğerlerini ek verdim .

Aslında bu fabrikator bayağı hoş bi alete benziyor.Arkadaşınız memnun mu makineden? Minisi aslında tam aradığım alet.Neden hobbykinde artık satılmıyor. Tam 500 TL miş. :D

3D Printer Tavsiyesi

Uygun fiyatılı başlangıç seviyesi için prusa i3 versiyonları iş görecek seviyede.

bende de bir tane i3 var bir kaç farklı firmwarede kullandım. yazılımda hız biraz degişsede kalite mekanige yüzde 90 bağlı. Daha öncede bahsettikleri gibi çok basit bir mazemeyle başlamaya kalkarsan (ki ben denedim) sonunda daha fazla zarar ediyorsun. Sürekli parça yenilemen onarım yapman felan gerekiyor.

Türkiyede mekaniğinin büyük bir kısmını kendi üreten firamlar var
3d-bursa.com, hacibot, vb bunlardan biriyle güzel destek alarak yurtdışındakine yakın bir fiyatla 3d yazıcı sahibi olabilirsin.

kola gelsin