3.kanaldan servoya hareket veremiyorum.

İsmail Tuncay DAL

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Daha önce paylaştığım gibi ilk kez benzin motorlu bir model yapacağım,elimde honda gx25 var ve bu motora gaz versin diye bir servo bağladım ancak servoyu hareket ettiremiyorum.Bir şeyleri yanlış yaptım kesin: Kumandanın alıcısının 3. kanalına servoyu bağladım ve alıcıya 4.5 volt pil bağladım,alıcı çalıştı ancak servo gazla birlikte hareket etmiyor,hiç hareket yok.Neyi yanlış yaptım acaba?

Öncelikle Kumanda ve markası nedir İsmail ? Daha önce bunları beraber kullandın mı ? Kumanda ve Alıcı BIND (Eşleştirme) yapıldı mı ?

Peki alıcıya mesela Aileron kanalına bir servo bağladın mı ? O servo da mı hareket etmiyor ?

Mehmet abi kumanda flysky i6,bu kumanda ve alıcıyı 1 yıldır elektrikli modelde kullanıyorum,diğer kanallarda servo sorunsuz çalışıyor.Acaba yeni bir model tanımlayarak alıcıyı tekrar mı bind etsem?

Tam olarak anlamadim ömer bey,servoda hata yok,calisiyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yani, şunu demek istemiştim, servoyu 3. kanala taktın, çalışıyor mu? Karbüratör yayını yenemiyor olabilir.

Anladim,servo hic hareket etmiyor,motora baglamadim bile.

İsmail Tuncay DAL' Alıntı:
Anladim,servo hic hareket etmiyor,motora baglamadim bile.

HOLD tanımlı ise devreye olabilir. Gaz eğrisi sürekli sıfır ise, yine hareket etmeyecektir.

Aslında bence sıfırdan bir model açıp, öyle bir daha dene istersen İsmail :)