2015 Helicopter Scale Masters
Evrim bey , Yozgat'a scale model olmaması yüzünden gelemiyorsanız , çok üzülürüm , bence modelcilik perspektifinden bakıp , bu olayı kaçırmamak gerekir.
Bana da mesela ,3D uçmak oldukça uzak bir ihtimal , açıkçası biraz bütçe meselesi , ben de hedef olarak scale modeller ile ilgiliyim , ama Yozgat mutlaka görülmesi gereken bir etkinliktir.
3D uçan tüm arkadaşlar , dilerse en mükemmel scale model uçuşu yapabilirler , ama bunda sıkıcı olan şey uçuş tarzı , sürekli düzgün ve belli bir kalıp dışına çıkamadan , düzenli alan turları şeklinde uçuş yapıldığı için , scale uçuş tarzı sıkıcı gelebiliyor.Yani biraz heyecan,adrenalin arayanlarla , daha ziyade genç işi 3D uçuş.Belki bu sebeple , scale model pilotlarının geneli orta yaş ve üzeri modelcilerdir.
Yozgat'a mutlaka imkanı olan herkesin gitmesini şiddetle öneriyorum , modelcilik bilincini geliştiren , bu işi dünyada en iyi yapan bazı pilotlarla tanışma fırsatı yaratan , orada canlı canlı bunu görüp yaşayıp , kendiniz gibi bu işe gönül vermiş , sınıf farkı , yaş farkı , bilmem ne farkı gözetmeden herkesin aynı ortak duygularla buluşacağı güzel insanlarla buluşup kaynaşma fırsatını yakalayabileceğiniz bir ortam olacak.Yüzyüze bilgi paylaşımı ve muhabbetler olacak .Modellerin bile bence bir önemi yok bu etkinlikte.
Bu sebeple , bu hobiden zevk alıp hevesle takip etmeye çalışan biri olarak tanıdığımız sizi , orada aramızda görmekten çok mutluluk duyacağım.